directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 14:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla retreu a Mas que tingui una concepció 'hereditària' i 'de sang' del catalanisme

Acusa el líder nacionalista de voler 'excloure' la resta de formacions

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president de la Generalitat i primer secretari del PSC, José Montilla, ha lamentat aquest dilluns que el president de CiU, Artur Mas, pretengui 'excloure els altres' del catalanisme. 'El catalanisme no és un tema hereditari ni de sang', ha assegurat Montilla, després que, en la seva proclamació com a candidat de CiU, Artur Mas parlés del 'gen convergent'. Montilla creu que la 'pretensió' de Mas 'd'excloure' la resta fa un 'flac favor a Convergència, al catalanisme i al país'. A més, ha lamentat que Mas parlés de 'reconstruir' Catalunya i ha defensat l'obra del seu Govern, ja que 's'estan fent coses que no s'havien fet mai'.
josé montilla, president de la generalitat, parlament, artur mas, psc, ciu
Comparteix
   

En declaracions a Catalunya Ràdio, Montilla ha defensat les actuacions del seu Govern i ha assegurat que 's'estan fent coses que no s'havien fet mai', després que Mas afirmés que caldria 'reconstruir' Catalunya. El president ha defensat actuacions en aeroports, les Rodalies o la L9 del metro. 'Malgrat tot, hi ha qui diu que estem arrasant Catalunya, quina expressió més desafortunada, arrassat està Haití', ha dit el president, que ha defensat que el seu Govern treballa per 'construir el país'.

El president creu que Mas va fer 'algunes invocacions que no són de rebut, parlant de l'ADN, perquè el catalanisme no és un tema hereditari i de sang'. 'És un sentiment, però també una convicció, afortunadament molt transversal', ha dit, tot acusant Mas de pretendre 'excloure'n els altres', fent un 'flac favor a CiU, al catalanisme i al país'. Montilla ha remarcat que 'també es pot treballar per al país des de l'oposició' i que ell mateix ha treballat des d'aquesta posició. 'Es pot treballar pel país des del Govern, des de l'oposició o des de molts altres llocs, n'hi ha que ho fan des de les empreses o des d'una ONG', ha afegit.

Montilla recorda: 'No és el primer cop que nosaltres sortim segons i arribem a meta els primers'

En tot cas, el president ha recordat, en referència a les enquestes, que 'no és el primer cop que nosaltres sortim segons i arribem a meta els primers'. El president ha insistit en què no pactarà amb el PP i ha dit aspirar a governar 'amb els menys condicionaments possibles'. Montilla ha reiterat que la seva previsió és esgotar la legislatura, tot recordant que s'acaba a la tardor, tot i afegir que no renuncia a la prerrogativa que té el president d'avançar les eleccions quan ho cregui oportú.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
18 de gener de 2010, 18.44 h

El CATALANISME es la gran trampa a la que han caigut TOTS els líders polítics catalans dels últims 30 anys, llevat de Josep-Lluis CAROD-ROVIRA.



Només cal repassar i avui fins i tot el PP i Ciutadanos es diuen i s'en anomenen.



MAS i MONTILLA, son la mateixa moneda falsificada amb les dos cares dels dos mes grans CARES DURES UNIONISTES i CLAUDICANTS catalans davant Espanya i que mai han tingut i sofert el poble de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
18 de gener de 2010, 13.50 h

En Montilla fent victimisme, qui ho hauria de dir, volent aprofitar-se del seu origen extranger.



No Montilla, el problema no és que siguis d'origen espanyol, Catalunya és plena de patriotes d'origen espanyol, el problema és que ets espanyol militant, ara no vingis aquí fent demagògia, perqué al teu partit, el P$C-P$OE també hi ha catalans de socarren que son tant espanyols militants com tu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.