directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC rebutja 'criminalitzar' Vic, una ciutat 'pionera' en integració d'immigrants

Per Ridao empadronar és una mesura necessària per 'afavorir l'arrelament'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC, Joan Ridao, ha rebutjat aquest dilluns 'criminalitzar' Vic, una ciutat que ha esdevingut 'pionera' en integració social de la immigració, i ha demanat que es doni 'temps' a l'Ajuntament de la capital d'Osona perquè es vagin 'ressituant les coses a lloc'. Després que l'Ajuntament de Vic anunciés la seva intenció de no empadronat immigrants sense papers, Ridao ha considerat que el mateix l'alcalde de la ciutat, Josep Maria Vila d'Abadal (CiU), ha 'posat en quarentena' la decisió fins a conèixer els informes jurídics que ha demanat. Ha deplorat l'actitud del PP, a qui ha acusat d''utilitzar' el cas de Vic per desgastar el PSOE i criticar la Llei d'estrangeria.
mercat de vic
Comparteix
   

En roda de premsa després de la reunió de la Permanent Nacional d'ERC, Joan Ridao ha alertat Vic que l'empadronament dels immigrants, amb o sense papers, és una mesura necessària per 'afavorir l'arrelament'. De fet, ha considerat que és precisament gràcies a la informació que ha donat el padró que Vic ha pogut acabar sent 'pionera' i exhibir una 'fulla serveis impecable' en matèria d'integració de la immigració. 'Conèixer la realitat del teu municipi no és un símptoma de desordre, sinó tot el contrari', ha argumentat. De fet, creu que l'empadronament 'és una condició necessària per afavorir l'arrelament'.

Ara bé, després de demanar que es doni 'temps' al consistori de la capital d'Osona perquè es 'ressituï', ha carregat contra el PP, que 'utilitza el cas de Vic per anar contra el PSOE i llei d'estrangeria' –que ERC rebutja-, cosa que ja ha assegurat que no farà ERC. Però sobretot, Ridao ha rebutjat qualsevol intent de 'criminalitzar' Vic. 'No estem per criminalitzar l'Ajuntament de Vic, que ha fet un esforç solidari importantissim' malgrat haver hagut de 'suportar' un gran 'estrès social i demogràfic, i pressió i demanda assistencial'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Quim fletxa PPCC.
19 de gener de 2010, 08.58 h

EStem saturats d´immigració i si no es fa alguna cosa això acabarà malament.Al final els partits i plataformes feixistes en treuran suc d´aquesta situació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jan fletxa jon
18 de gener de 2010, 23.24 h

Ara hi ha una certa ànsia d'alguns polítics de tractar Vic de Xenòfoga. Els polítics actuals tenen una certa tendència a estar fora l'òrbita del món......però en referència a la tolerància pel referèndum, va ser la primera vegada que els immigrants tenien dret a vot (més esforços d'integració impossible) i val a dir que la seva resposta resta molt a desitjar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.