directe ! a La República. N. 4126. Diumenge, 16 de juny de 2024 11:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao demana coherència a l'empresariat perquè torni a exigir una gestió autònoma del Prat

ERC tem que els agents econòmics es conformin amb l'entrada de capital privat a la filial gestionadora

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC ha instat aquest dilluns els agents econòmics i socials de Catalunya com la Cambra de Comerç de Barcelona, patronals i grups empresarials a ser 'coherents' i tornar a reivindicar la necessitat d'una gestió catalana i autònoma del Prat. Ho ha dit una setmana després que el govern espanyol presentés la proposta de model de gestió aeroportuària, que veu 'centralista i ruïnós', i en 'trobar a faltar' que les entitats que van exigir en un acte a IESE una gestió individualitzada i des de Catalunya de l'aeroport, insisteixin en la reclamació. ERC tem que els agents econòmics es conformaran amb l'entrada del capital privat a la filial que gestionarà el Prat.
ridao, gestió prat
Comparteix
   

En roda de premsa després de la reunió de la Permanent Nacional del partit, Ridao ha instat també els 25 diputats del PSC al Congrés a actuar amb 'coherència i fermesa' a Madrid per oposar-se a un model, el presentat pel ministre José Blanco, que és 'ruïnós i radial, centralista, en què l'Estat continua tallant el bacallà'. Vol que PSC, però també CiU, siguin 'manteniment d'aquesta oposició'.

De fet, considera que l'actitud 'conciliadora' de CiU a Madrid amb el model presentat per Blanco és un exemple més que ha cedit a les pressions dels agents econòmics, que ERC tem que es conformaran amb l'entrada de capital privat a la societat filial que gestionarà el Prat, on la part catalana estarà en minoria.

Així mateix, Ridao ha anat més enllà de la reclamació de coherència a PSC i CiU i també l'ha demanat a la societat civil, especialment a les entitats que en un acte el 2007 a IESE van reclamar una gestió individualitzada i catalana de l'aeroport del Prat. S'ha referit explícitament a la Cambra de Comerç de Barcelona, de qui ha dit que 'troba a faltar' que insisteixi en les seves reclamacions.

'Trobem a faltar una veu significativa, la veu de la societat civil, una veu que es va aixecar amb molta claredat i que ara no s'està fent sentir suficientment', ha asseverat Ridao, qui ha dit que 'no entén' que els agents econòmics i socials no insisteixin en 'posar en dubte' un model que no garanteix una gestió autònoma i competitiva de l'aeroport del Prat perquè ni garanteix la majoria de la part catalana ni una posició determinant ni dret de veto en qüestions estratègiques. Ridao també ha reclamat la veu d'entitats financeres i grans grups empresarials com La Caixa o Abertis, tot i que no els ha citat explícitament. 'El front IESE s'ha esvaït', ha lamentat el dirigent republicà, que ha alertat que el model de Blanco 'perpetua el model deficient, ruïnós, en què l'Estat seguirà tallant bacallà'





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
19 de gener de 2010, 13.57 h

ERC sempre demana als demés el que ella és incapaç d'aconseguir.



Menys exigència i més autoexigència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Ja hi ha llocs que no volen mallorquins al barri ni llatinoamericans a la casa

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.