directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

ERC demana a la Paeria que cedeixi locals veïnals per celebrar-hi la consulta per la independència del 25 d'abril

Esquerra lamenta que l'alcalde del municipi, Àngel Ros, 's'oposi a aquest tipus d'accions participatives i democràtiques'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a l'Ajuntament de Lleida demana a l'equip de govern de la Paeria que posi a disposició de la plataforma 'Lleida Decideix' -que promou pel 25 d'abril la celebració d'una consulta per la independència de Catalunya a la ciutat- els locals de les associacions de veïns perquè s'hi puguin dur a terme les votacions. Esquerra lamenta que l'alcalde Àngel Ros 's'oposi a aquest tipus d'accions participatives i democràtiques'. Així mateix, tot i que el ple municipal de Lleida va rebutjar el 25 de setembre una moció d'ERC instant el consistori a donar suport a la celebració d'una consulta independentista a la ciutat, els republicans ja han dit que intentaran convèncer l'equip de govern del PSC 'per tal que faci marxa enrere en la seva posició de rebuig cap aquesta iniciativa ciutadana i li doni suport'.
montse-berges-erc-lleida
Comparteix
   

ERC de Lleida demana que la consulta del 25 d'abril 'esdevingui un èxit de participació' i, per això, la formació s'ha posat a disposició de la plataforma 'Lleida Decideix'. D'aquesta manera, la formació vol esdevenir un 'pont' entre la plataforma promotora de la consulta a la capital del Segrià i la Paeria.

La portaveu d'Esquerra a la Paeria, Montse Bergés, ja ha anunciat que demanarà a la regidoria de Participació Ciutadana que posi a disposició de 'Lleida Decideix' els locals de les associacions de veïns per tal que el diumenge dia 25 d'abril s'hi puguin instal·lar, en cas d'esdevenir necessari, algunes de les urnes per a les votacions.

Per Bergés, aquests locals 'han d'estar a disposició d'aquest tipus d'actes sorgits des de la societat civil i el regidor de Participació n'ha de prendre nota i col·laborar-hi, tal i com ja fa amb altres iniciatives veïnals'.

Esquerra ha lamentat 'l'oposició' de l'equip de govern cap a aquesta iniciativa ciutadana i per això demana a l'alcalde Ros 'que rectifiqui i no posi pals a les rodes a aquest tipus d'accions sorgides des de la base de la ciutadania, que enriqueixen la democràcia participativa i combaten la desafecció política'. De moment, Esquerra posa a disposició de 'Lleida Decideix' la seva seu de Lleida, al carrer Lluís Companys.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Papito fletxa Lleida
20 de gener de 2010, 11.37 h

ERC com sempre a treure'n profit d'allí on no toca. S'avancen a la pròpi Plataforma per tal de treure'n un breu a la premsa local. En fi, quin personal!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi fletxa Lleida
20 de gener de 2010, 10.20 h

I la foto del Xavier Sàez què hi pinta?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.