directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Catalunya capital París?

El gest valent del president Mas declarant que Catalunya podria ser perfectament un estat dins de la Unió Europea rellisca pel lloc on s’ha fet i el moment escollit

Comentaris 50  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

Sense desmerèixer la importància de les declaracions del president Mas a 'Le Monde', que la té, plana la sensació que alguna cosa no va a l’hora. Una mirada a Escòcia ho confirma.

 
El què, el com, el quan i  l’on de tot plegat
 
Què és el que han fet el president Mas i el primer ministre escocès Alex Salmond?  Artur Mas ha plantejatque Catalunya podria ser perfectament un estat dins de la Unió Europea i també la tímida possibilitat de fer un referèndum sobre el pacte fiscal, només en cas que el PP el rebutgi.
Alex Salmond,  ha convocat un referèndum d’independència d’Escòcia vinculant per al 2014.
 
Com ho han fet?  Mas ensenya la poteta en una entrevista al diari francès 'Le Monde'. Salmond va presentar davant del Parlament d’Edimburg les condicions per a celebrar el referèndum del 2014. Després de donar a conèixer el full de ruta al seu parlament, Salmond va convocar una roda de premsa oficial per donar a conèixer a tota la població quines eren les condicions del referèndum.
 
Quan han actuat? L’entrevista del president Mas a “le Monde” apareix  el dia després de l’aprovació dels pressupostos, molt a temps per calmar el descontent que ha generat en el sector sobiranista del país el pacte amb el PP i la posada en escena de l’Alícia Sánchez-Camacho.
Salmond, després d’una disputa amb el primer ministre britànic, va presentar unes condicions que desafiaven les paraules de Cameron, considerades una ingerència en els assumptes interns d’Escòcia.
 
On ho han fet? El president de la Generalitat de Catalunya ha triat un diari francès.  Alex Salmond va explicar el seu full de ruta des de Holyrood, el Parlament Escocès a Edimburg.
 
El primer ministre escocès, Alex Salmond, membre del Partit Nacionalista Escocès (SNP), va guanyar les eleccions escoceses el maig de l’any 2007. L’SNP va governar en minoria durant la primera legislatura gràcies al suport del Partit Verd Escocès. A les eleccions del maig del 2011, el partit de Salmond va obtenir la majoria absoluta.
 
Una de les diferències, per ser justos, és que Anglaterra és un estat profundament democràtic i Espanya té una deficiència democràtica profunda i gravíssima que arrossega des de la transició. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#50
18 de febrer de 2012, 20.08 h

#48 L'última enquesta del CEO sobre la independència ens diu que, amb una participació del 52%, el 61% del poble hi votaria a favor. I, amb una participació del 72%, guanyaria el "no" amb un 51% dels vots. Per tant, amb una empenteta del govern, l'èxit seria assegurat. Això si parlem d'una consulta sense prèvia proclamació de la independència per part dels nostres diputats. Perquè, amb una proclamació prèvia efectuada per diputats que s'haguessin presentat a les eleccions amb aquest... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
18 de febrer de 2012, 20.05 h

#47 Sobiranista, crec que des de les idees de cadascú, tots dos partits ho són. Ara bé; no crec que ICV-EUiA sigui independentista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
18 de febrer de 2012, 19.58 h

#45 No, no, amb tot això hi estic completament d'acord. Però anem al principi. Hom vota el dret a l'autodeterminació (que defenso); després, hom vota la consulta. I si resulta negativa? El meu dubte està aquí. Ostres, imagini's que la majoria del poble de Catalunya vota en contra de la independència.... Els imperials celebren la major festa de la història. I aquí, un trauma espantós, que duraria més d'un segle.... En fí; jo ho veig així. Salutacions, Sr. Prunés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
18 de febrer de 2012, 19.55 h

#44 Qui és més sobiranista, CiU o ICV-EUiA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
18 de febrer de 2012, 19.50 h

#44 Jo, aquí, discrepo. Enguany, el tema de "antes roja que rota", són indiscutiblement minoria, aquí, a Catalunya, em refereixo. El tema de la independència, en poc temps, ha arrelat molt. És indiscutible que la gent està emprenyada de tan d'espanyolisme. Jo, que vaig estar 11 anys a Madrid (hi vaig fer la meva carrera, ja que solament s'hi podia fer allí) crec conèixer força bé tot aquest problema. Des del segle XIX, tots els governs estatals han estat en contra de Catalunya. Per... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
18 de febrer de 2012, 19.49 h

#43 Sr. Perals, al Parlament hi ha una clara majoria a favor de l'autodeterminació: CiU (62), ICV-EUiA (10), ERC (10), SI (3) i DCat (1). Per tant, són 86 diputats de 135. Aquests diputats, tot i que alguns no volen que Catalunya esdevingui un estat independent, defensen el dret a decidir del poble català, teòricament. Dic teòricament perquè, en aquesta legislaltura, els diputats de CiU, seguint el mandat de la cúpula, no podran votar a favor de la convocatòria d'una consulta popular so... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
18 de febrer de 2012, 19.32 h

I una altra diferència és que el President Salmond va governar amb minoria amb la col·laboració dels verds i aquí tenim una minoria que es diu "verda" però que ni per mal de morir col·laborarien amb el partit del President Mas; és allò del "antes roja que rota" i, per tant els interessos de "!a roja" sempre passaran davant, encara que a Extremadura hagin pactat amb el PP i s'hagin quedat tan frescos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
18 de febrer de 2012, 19.25 h

#36 Sr. Prunés; no tinc cap dubte que el nostre Parlament és sobirà: però, em pregunto: si hom vota la independència a l'actual Parlament, hi haurà majoria? Faci's aquesta pregunta. Seria super traumàtic pel nostre pais un resultat negatiu. Crec que hem de jugar amb majories segures. Enguany hi ha els socialistes, per exemple, que no tots votarien la independència (hi ha un lligam fervorós amb el PSOE), per no dir la immensa majoria. Jo crec que estem davant un problema, qual soluci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Cristina fletxa Mollet
18 de febrer de 2012, 19.02 h

En Mas ens te tan acostumats a fer el contrari del que diu que això penso és tracta d'una bafarada mes de fum del seu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
18 de febrer de 2012, 18.53 h

#39 Potser no, serà la seva opinió, però el què és evident que mai, mai, mai no el representarà CiU, i si mai passés, no me'n fiaria tampoc mai d'ells.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.