directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

González Sinde promet 'vies' per gaudir de l'obra de Centelles però no especifica quines

No concreta si serà a través d'una còpia de l'arxiu o amb altres fórmules

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La ministra de Cultura espanyola, Ángeles González-Sinde, ha explicat aquest dimecres que 'manté un diàleg fluid' amb la conselleria de Cultura i amb el seu màxim responsable, el conseller Tresserras, i ha assegurat que espera trobar 'les vies perquè tots els ciutadans puguin gaudir de l'obra de Centelles'. Aquestes vies, que la ministra no ha concretat, podrien passar per cedir una còpia de l'arxiu Centelles a la Generalitat o a través d'altres fórmules per fer arribar a la ciutadania les imatges de Centelles dipositades a Salamanca, però en cap cas implicaria el retorn de l'arxiu a Catalunya. Per altra banda, la ministra espanyola ha negat que el seu departament estigui afavorint l'SGAE, i ha defensant la 'salvaguarda' dels drets d'autor.
angeles gonzalez sinde ministra cultura
Comparteix
   

La ministra, Ángeles Sinde, va assegurar a principis del mes de desembre que per a ella seria 'un gran plaer' enviar una còpia de l'arxiu Centelles, recentment adquirit pel Ministeri a despit de la Conselleria de Cultura, a Barcelona. Amb tot, però, aquest matí ha declinat confirmar si efectivament això s'acabarà produint. Ángeles Sinde ha remarcat, això sí, que la seva relació amb el conseller Tresserras és 'fluïda', i ha anunciat que 'es trobaran les vies' perquè el fons de l'artista pugui ser consultat i accessible a 'tots els ciutadans'.

Acompanyada pel president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, la ministra ha presentat el Fòrum Europeu d'Indústries Culturals, un esdeveniment que se celebrarà el mes de març i que està organitzat pel ministeri de Cultura espanyol, en col·laboració amb la Cambra i la Comissió Europea. Aquest Fòrum se celebrarà només un dia abans que, a Barcelona, tingui lloc la trobada informal dels ministres de Cultura de la Unió Europea, el 31 de març.

Sinde, amb l'SGAE

No obstant, al final de la presentació de l'esdeveniment, la ministra ha hagut de respondre tot tipus de qüestions, però cap vinculada al Fòrum. Al marge de la polèmica pel cas Centelles, González-Sinde ha estat preguntada per la darrera polèmica que envolta l'entitat de gestió de drets d'autor, l'SGAE. La ministra ha sortit en defensa de l'entitat de gestió de drets, en la seva voluntat de cobrar un cànon a tot establiment comercial que disposi de fil musical o reprodueixi emissores de ràdio on sonen cançons 'protegides' per drets d'atuor.

Malgrat la polèmica que aquest anunci va generar, per exemple entre molts propietaris de perruqueries, González Sinde ha assegurat que els drets d'autor s'han de salvaguardar, i no ha volgut valorar la situació de monopoli sobre el mercat que, segons ha advertit recentment la Comissió Nacional de la Competència (CNC), podria tenir l'SGAE. La ministra ha negat que estigui afavorint a l'SGAE per davant d'altres entitats del sector.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Toni fletxa Barcelona
21 de gener de 2010, 16.33 h

PRONOMS FEBLES, SISPLAU, el catanyol no ens fa pas cap servei!! Si escrivim i pensem com a espanyols mai no serem ciutadans catalans lliures!!



"González Sinde promet 'vies' per gaudir de l'obra de Centelles però no N'ESPECIFICA quines"




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.