directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 18:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Camacho queda retratada per un pacte enganyós

El govern haurà de donar explicacions per la flagrant omissió de les dades del PIB que coneixia i que va ignorar. El fet va portar a aprovar uns pressupostos irreals que s’hauran de rectificar només 24h després d’haver-se aprovat

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 20 vots )
carregant Carregant

La credibilitat del conseller d’economia de la Generalitat de Catalunya i del Govern queda en entredit per l’omissió de les dades sobre el PIB del quart trimestre que l'INE (Institut Nacional d’Estadística) va publicar el 30 de gener. Les dades negatives del PIB eren essencials per l’elaboració d’uns pressupostos reals. El Govern de Navarra va fer un magnífic document d'eficàcia contrastada i a Euskadi el mateix. Amb les dades que disposaven Economia i el PP, sabien que el pressupost era totalment desfasat, però si haguessin actualitzat les dades, l’acord basat en vendre fum per part de la Presidenta del PP, hauria estat impossible. Sánchez Camacho volia la fotografia, i no un pressupost real, i el govern li va posar en safata de plata.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons sembla, el conseller Mas-Collell va voler actualitzar el pressupost amb les dades del PIB del quart trimestre fetes públiques a finals de gener, però la dirigent popular no va voler entrar en raons, el seu objectiu era un acord mediàtic, encara que fos amb un pressupost signat sobre paper mullat.

PSC, IC i ERC es van quedar curts en les acusacions de pressupost desfasat
Jaume Collboni (PSC) va mostrar les seves sospites sobre el fet que el Departament d’Economia no conegués abans l’empitjorament de les xifres i denunciava que 'o bé s’han volgut amagar les previsions, o s’ha fet palesa la incompetència del govern'. Anna Simó (ERC) jutjava com a 'molt greu' que s’aprovés el pressupost 'quan ja es tenia constància que l’economia catalana s’afeblia'. I afegia: 'ja vàrem dir que els comptes eren irreals; queden extemporanis i frívols 24 hores desprès de ser aprovats'. També ICV, mitjançant el seu secretari general, Joan Herrera, va criticar les maneres: 'això ho fa el govern anterior i el pengen d’un fanal, en sentit polític; ho fa aquest però, i no passa res'. Fins i tot la presidenta dels populars, Sánchez Camacho, es va curar en salut en admetre en la roda de premsa del dimarts passat 'que caldria adaptar les previsions reals de creixement'. 

El Govern Espanyol, el Navarrès i el d’Euskadi ho van publicar el 30 de gener
El INE ho va publicar a finals de gener, i en una reacció d’eficàcia el Govern navarrès va publicar el mateix dia un magnífic document on feia comparativa de les dades navarreses amb Espanya, (si no teniu clar el perquè del concert econòmic, cal llegir el document) i uns dies més tard, ho feia el govern d’Euskadi. En canvi, el magnífic ens de les estadístiques a Catalunya, IDESCAT no les tenia publicades, costa de creure que les capacitats dels nostres experts estiguin tant allunyades de les dels governs bascos.

Caldrà modificar la llei d’acompanyament? Encara hi som a temps
Ja que la seva aprovació ha quedat retardada per la sol·licitud d’informe al Consell de Garanties Estatutàries, no seria necessari una modificació per adaptar millor el pressupost a la realitat? Perquè retardar l’entrada en vigor de la taxa turística a finals d’any? Perquè concedir exempcions als que ens visiten? Si resulta que això comporta retallar el sou als treballadors públics i, per tant, perjudica el consum intern?

Estem segur que els partits polítics catalans faran un esforç en clau de país per oferir una sortida digna al govern. 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Jordi fletxa Barcelona
20 de febrer de 2012, 22.24 h

¿Però no havien dit que hom tractava del govern dels millors? Dons tot hi ser així, resulta que els enganyen. Segur que de millors, res de res. La culpa es dels que els votaren.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
pepa fletxa vila
20 de febrer de 2012, 21.29 h

La jirafa consola el president abatut.
Una imatge val més que mil paraules.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Xavier fletxa Barcelona
20 de febrer de 2012, 19.45 h

Si haguessim d'esperar sempre les últimes dades per fer plantejaments mes realistes, no faríem mai cap plantejament perquè cada dia hi ha alguna nova dada que modifica les anteriors... Si el pressupost s'hagués aprovat al novembre del 2011 què diríen ara aquests grans savis? ja ho deia jo... jajaja...Planificar no es una ciencia exacta... que el que ho endivini tot tiri la primera pedra... Els senyors del tripartit, amb el deficit que van deixar amagat a sote les catifes no tenen cap cred... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Joan fletxa Palamós
20 de febrer de 2012, 19.31 h

Fora partits polítics botiflers i traidors. Han tingut 31 anys i ens han fet butifarra !!!

Dona suport a www.assamblea.cat. independència !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
20 de febrer de 2012, 19.22 h

Cada vegada que penso que el cotxe del president d´andalusia l´hem pagat els catalans m´emprenyo.
I m´emprenyo encara mes quan aquest mateix president d´andalusia o extremadura, o asturies o murcia insulta els catalans.
INDEPENDENCIA JA, DEMA JA TARDEM


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
20 de febrer de 2012, 19.21 h

A altres paisos quan es detecten casos de corrupcio, es dimiteix o s´obligar a dimitir al culpable o presumpte culpable. Ara mateix per exemple acaba de dimitir el President d´Alemanya per un possible cas de corrupcio. A Catalunya i aspaña aixo no passa i no passa perque els ciutadans no volem que passi. Aqui hi ha un paio que es diu millet i que va robar 30 milions d´euros i no passa res, etc etc.
Tenim els politics que ens mereixem i vivim sent un colonia perque votem majoriatriament CiU.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Pere fletxa Berlin
20 de febrer de 2012, 18.24 h

Si Catalunya fos com Alemenya, hi hauria eleccions anticipades, pero com estem empaltats d'espanyols aixis ens va.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Matilde fletxa Mollerussa
20 de febrer de 2012, 14.37 h

CiU hauria de dir la veritat: ni PP ni PSC volen anar més enllà en l'autogovern, ergo, pactem amb el PP, que és de dretes com nosaltres. L'honradesa els faria mereixedors d'admiració, tot i que probablement les matxaqués a les eleccions, com els va passar a ERC per fer el contrari: ni CiU ni Psac volien avançar en l'autogovern en aquella legislatura, per tant van pactar amb Psc que és d'esquerres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Lluís fletxa Solsona
20 de febrer de 2012, 12.35 h

La falta d'escrúpols dels polítics no te límits, l'únic objectiu de l'estat espanyol es treure tot el suc que pugui dels catalans i al mateix temps acaba amb la nostra identitat i les vies per fer-ho son:
1ª treure el poc poder polític que te la generalitat, lamina les poques competències, anular-les, imposar noves lleis contraries als interessos de Catalunya i un llarg etc....
2ª asfixia fiscal via robatori d'impostos que es recapten a Catalunya i no tornen (uns 20.000.000.000 milions... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
toni fletxa vic
20 de febrer de 2012, 12.14 h

On no cometen mai un error ,aq espanyols de Ciu i PP és en a qui han de retallar , sempre pagan els mateixos ,no s'equivocaran i faran pagar a les grans fortunes i banquers .


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.