directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Si es dóna suport a Escòcia, per què no es fa un referèndum aquí?

Aquesta és la pregunta que s'ha fet el subgrup de Solidaritat al Parlament de Catalunya, que instarà la institució a pronunciar-se sobre una consulta independentista a Catalunya

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

El secretari general de SI, Uriel Bertran, ha anunciat aquest dilluns que el seu subgrup presentarà una interpel·lació amb la corresponent moció perquè el Parlament es pronunciï sobre la convocatòria d'una consulta popular sobre la independència de Catalunya. 'De la mateixa manera que el ple va expressar el suport a un referèndum a Escòcia, ara demanem a la Generalitat que convoqui un referèndum aquí', ha argumentat en roda de premsa, on ha aprofitat també per fer una crida perquè el Govern escolti la veu dels milers de persones que es van manifestar en contra de la reforma laboral, i retiri el seu suport a una iniciativa, ha dit, 'espanyolista'.

Comparteix
   


Etiquetes
Després que el Parlament expressés el seu suport al referèndum escocès a partir precisament d'una moció de SI, Bertran ha anunciat que el seu grup presentarà una interpel·lació en el proper ple per tal de poder votar una nova moció en la sessió plenària del 14 i el 15 de març sobre la convocatòria d'una consulta independentista. 'Estem molt contents que el Parlament es posicionés al costat del poble escocès. Ara li demanem que estigui al costat del poble català', ha argumentat Bertran, que ha apuntat que amb aquesta moció, es podrà veure 'quines són les forces que es posen al costat del poble català i quines no'.

Ha remarcat que aquesta votació estarà molt a prop de la celebració del congrés de CDC, i ja es podrà comprovar 'si la transició nacional de Convergència va cap al referèndum o no'. El líder independentista ha apuntat, a més, que les enquestes revelen que hi ha més partidaris de la independència a Catalunya que no pas a Escòcia, i més diputats al Parlament si es compten els d'ERC, SI, CiU i ICV-EUiA. Bertran ha estimat que el PSC es podria abstenir, com va fer amb la moció d'Escòcia, i per això ha afirmat que només hi podria haver l'oposició de PPC i C's.

Ha afegit que no caldria demanar permís a l'Estat si es fa servir la figura de la consulta popular, però igualment ha subratllat que si David Cameron ha donat permís, Mariano Rajoy, soci del conservador, 'es queda sense oxigen, sense espai i sense cap altra alternativa que no sigui donar suport a la democràcia'.

SI ha celebrat aquest cap de setmana la seva assemblea, on ha aprovat l'estratègia dels propers mesos, que passa per plantejar ara aquesta moció i celebrar el mes de maig una segona convenció nacional de transició a la independència. En ella, juristes de renom de Catalunya i d'altres països redactaran les bases d'una llei de transició a la independència. 

Amb aquestes bases, SI elaborarà l'articulat i l'anirà explicat a col·lectius, associacions, sindicats, patronals, entitats empresarials. Un cop finalitzat aquest procés, entraran la llei al Parlament l'any 2013, el mateix any, ha destacat Bertran, en què 'fracassarà el pacte fiscal' i es visualitzarà que el PP de Mariano Rajoy rebutja el projecte de CiU.

Sobre la manifestació en contra de la reforma laboral que va tenir lloc diumenge, Bertran ha instat el Govern de CiU a escoltar la veu del carrer i oposar-se a una iniciativa 'espanyolista' i que va en contra dels sectors productius de Catalunya i dels drets dels treballadors. El secretari general de SI ha recriminat a CiU que ara estigui 'prioritzant els pactes amb el PP' i no es posi al costat dels catalans.

Segons Bertran, ara cal crear llocs de treball, però aquesta reforma el que fa és facilitar que se'n destrueixin, el que fa augmentar l'atur i reduir la capacitat de consum. 'Aquesta reforma laboral és anticatalana en la mesura que no dóna resposta a les necessitats dels sectors productius de Catalunya, que volen crear llocs de treball de valor afegit per crear productes de qualitat i exportar-los, i no una reforma que vol reduir costos laborals', ha resumit.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
mario fletxa barna
21 de febrer de 2012, 10.52 h

Doncs perquè cada País o nació té unes característiques pròpies i per tant, no es pot fer el mateix, els únics que poden fer canviar les regles és el poble i ja veus que el nostre, encara no ha arribat al moment idòni i si tu ho creus ets un enganya pobres ( no de diners).
T'aconsello vagis a OMNIUM a escoltar les conferències sobre les nacions sense estat. La teva ecolàlia és quasi irreverent, però eficient.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
. fletxa .
20 de febrer de 2012, 22.35 h

#5 Un lapsus el pot tenir... però això és simplement no escriure correctament. Encara hi ha classes per grans? o ja les ha retallat CIU-PP? Es pot inscriure, li faria bé, Joan de Palafrugell. Amigo mio el Joan. U Assemblea Nacional de Carteristas 2 trapero de pies a cabeza.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
joan fletxa bcn
20 de febrer de 2012, 22.20 h

A mi, cada cop m'agrada més SI....a les properes els votarem a casa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Joan fletxa Palamós
20 de febrer de 2012, 22.07 h

#4 - Gràcies. Un lapsus el pot tenir qualsevol. Lo que m'agrada són els vots negatius que els enganyats per CiU PSC, ERC, ICV, etc. donen a la dita assemblea. Aixó vol dir que la societat civil va bé.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
20 de febrer de 2012, 20.05 h

#3 es www.assemblea.cat i no www.assamblea.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Joan fletxa Palamós
20 de febrer de 2012, 19.36 h

La transició va ser una farsa i els partits catalans TOTS, una vergonya de covardia i interessos particulars .

Dona suport a www.assamblea.cat l'ùnic cami que té la societat civil per assolir la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
josep fletxa la vila-real
20 de febrer de 2012, 18.49 h

perquè aci la transició va ser una farsa, a les butaques segueixen els de sempre descendents de la dreta feixista de franco, fraga amb molt d'acert per a la ultra dreta, al costat el centre dreta a aquesta i amb el temps aquesta mana en l'únic partit de dretes el pp.la seva lluita és la de sempre espanya una, grande y de castilla .aznar és el nou fraga perquè això no canviï en aquesta espanya nacional-catòlica i imperialista, per cert el iprocrita de aznar diu que s'ha de respectar la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
20 de febrer de 2012, 17.53 h

Ciu, psoe, pp hipocrites

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.