directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 8 de maig de 2024 18:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'advocacia de l'Estat espanyol conclou que no es pot denegar el padró a un ciutadà encara que no tingui residència legal

Sosté que s'ha d'empadronar una persona encara que estigui en situació irregular

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'Advocat de l'Estat espanyol ha conclòs en un informe enviat a la delegació del govern espanyol a Catalunya que no es pot denegar el padró a immigrants 'sense papers', com vol fer l'Ajuntament de Vic, encara que no tinguin residència legal. Segons el document, els ajuntaments han d'empadronar els immigrants 'amb independència que tinguin o no residència legal al territori espanyol' i per tant 'no resulta procedent denegar la inscripció amb el pretext que el ciutadà estranger no resideix legalment a l'Estat'. A més, apunta que a l'hora de tramitar les sol·licituds d'empadronament 's'ha de considerar com a vàlid i suficient un passaport encara que no compti amb el visat preceptiu'
immigració
Comparteix
   

El passaport és suficient per inscriure's al padró
L'argumentació de de l'Advocacia General de l'Estat, a la qual ha tingut accés l'ACN, recull que la Llei reguladora de les bases del règim local (LRBRL) vincula l'obligació d'inscriure's en el padró municipal al fet de viure a l'Estat i residir habitualment en un determinat municipi. Així, l'Advocacia recorda que la legislació parla només d'una 'dada fàctica', que és viure a l'estat espanyol i residir habitualment en el municipi, i no d'una dada jurídica, com seria, en el cas d'estrangers, que aquests residissin legalment. I en aquest mateix sentit es pronuncia el Reglament del Població i Demarcació Territorial de les Entitats Locals (RPDEL).

També fa referència a la legislació d'estrangeria, que disposa que 'els ajuntaments incorporaran al padró els estrangers que tinguin el seu domicili habitual en el municipi i mantindran actualitzada la informació relativa sobre aquests'.

D'altra banda, l'Advocacia argumenta que relacionant la Llei Orgànica 4/2000 i el Reglament d'Estrangeria, 'de nou' s'arriba a la conclusió que al padró s'inscriuen tots els estrangers que tinguin residència habitual en el municipi respectiu, independentment que es trobin o no legalment en territori espanyol. Així, la LRBRL no només preveu el nombre d'identificació d'estranger, sinó que admet, en defecte d'aquest, el nombre de passaport en vigor expedit per les autoritats del país de procedència. Així, és suficient el passaport en vigor per obtenir la inscripció per a qui es trobi residint en territori espanyol sense tenir la pertinent autorització administrativa.

Finalment, esgrimeix que si bé la inscripció al padró constitueix una prova de la residència en el municipi i en un domicili concret, aquesta inscripció, tractant-se de ciutadans estrangers, no acredita la residència legal , tal com es desprèn de la LRBRL.

Així, l'Advocacia conclou que 'no resulta procedent' denegar la inscripció als immigrants en situació il·legal sota pretext que el ciutadà estranger no resideix legalment a l'Estat. I també, que per tramitar les sol·licituds dels estrangers d'inscripció al padró, 'ha d'entendre's i considerar-se com a vàlid i suficient un passaport encara que no compti amb el preceptiu visat'.

L'Advocat de l'Estat espanyol sosté que Vic, com també Torrejón de Ardoz –que reclama que els passaports no tinguin visat de turista- han d'empadronar encara que les persones que ho demanin estiguin en situació irregular.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
21 de gener de 2010, 11.01 h

Ahir l'impresentable d'en sapatero, des de l'eurocambra i en paraules molt solemnes (no sé de què eren solemnes, perquè ell no en té res de solemne), digué més o menys que: "Aquest país no posarà en joc la SUPERVIVÈNCIA de cap persona, amb o sense papers". I jo li pregunto a aquest bonhome(és una forma de dir perquè de bo no en té res): La supervivència de qui parla Sr. Sapatero ???. Perquè no serà pas la nostra, oi ???. El dia 01 de setembre 2009, vaig haver d'anar al metge espec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi Vidal fletxa Barcelona
21 de gener de 2010, 07.15 h

M'agradarà veure com ho fan a Ceuta i a Melilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo supera el casting com a tertulià de xou d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.