directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 21:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Amorós espera que l'Ajuntament de Vic rectifiqui i faci marxa enrere

Després que l'advocacia de l'Estat espanyol hagi determinat l'obligatorietat d'empadronar

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari d'Immigració, Oriol Amorós, espera que l'Ajuntament de Vic 'rectifiqui' la seva intenció inicial de no empadronar estrangers sense papers després del dictamen que ha fet públic aquest dimecres el Ministeri de l'Interior espanyol que deixa la mesura fora de la legalitat. Amorós ha assegurat aquest dimecres a la capital osonenca que des que el consistori va fer l'anunci dels nous criteris ha mantingut 'diàleg permanent' i que les parts van acordar que es faria la consulta amb l'Estat espanyol per tal d'aclarir qualsevol dubte sobre la interpretació jurídica que es feia de la legislació. Ara, un cop resolta, espera que s'anunciïn els canvis.
oriol amorós, secretari d'immigració, vic, josep maria vila d'abadal
Comparteix
   

Amorós apel·la al Pacte Nacional per la Immigració i sosté que la llei és 'claríssima' quant a l'obligació d'empadronar
Amorós ha deixat molt clar que els qui veien 'confusió legal' en l'empadronament 'només' han de llegir els articles 15, 16 i 17 de la llei de bases de règim local i la Llei d'Estrangeria on queda clar que els ajuntaments han d'empadronar a tots els ciutadans. El dirigent català ha sostingut des del primer dia que no hi ha dubtes legals sobre la obligació dels ajuntaments a empadronar. A més de la llei, Amorós també ha apel·lat al Pacte Nacional d'Immigració o les comissions municipalistes que treballen en aquesta matèria.

El secretari d'Immigració diu que pel que fa a la identitat de la persona que s'empadrona la llei és 'claríssima' perquè fins i tot especifica els documents que es poden acceptar. Aquests documents que hi apareixen són 'aquests i no uns altres'. Pel que fa al domicili habitual on resideix la persona que s'empadrona, Amorós admet que hi ha 'cert marge d'interpretació' alhora d'acreditar el domicili habitual perquè la llei 'és més oberta'.

Amorós també s'ha referit a la necessitat de respectar el Pacte Nacional d'Immigració. El secretari d'Immigració ha recordat que el pla demana als partits un tractament 'responsable' i 'rigorós' del fenomen migratori. En aquest sentit però ha volgut allunyar la polèmica de Vic dels que diuen que ha servit per trencar un debat amagat. 'El Pla Nacional no demana que no se'n parli, demana que se'n parli d'un punt de vista racional'.

Reconeix que s'han fet 'crítiques injustes' a Vic

Oriol Amorós ha assegurat que des de l'anunci fet pel consistori de modificar els criteris d'empadronament s'han fet 'crítiques injustes' sobre Vic. En la conferència que ha fet sobre immigració al Museu de l'Art de la Pell de Vic, Amorós ha destacat a Vic com a model en molts aspectes. Tot i això ha remarcat la necessitat de que els municipis tinguin unitat d'acció i no actuïn en solitari. En aquest sentit ha recordat que fa uns dos mesos ell mateix va assistir a una assemblea d'alcaldes d'Osona on es va presentar un 'document d'acord' per posar en comú les normes d'empadronament treballat conjuntament amb la Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis.

El màxim responsable d'immigració de la Generalitat de Catalunya ha inaugurat a Vic la segona de les quatre exposicions monogràfiques que configuren el projecte 'La Pell del Món'. La mostra 'La Pell d'Amèrica' és un recorregut per Amèrica del Nord, el Perú, Mèxic i l'Argentina a través de les peces del Museu de l'Art de la Pell de Vic (MAP), explicades per persones nascudes en aquests països que, a través de records, anècdotes i vivències, que aproximen a les cultures americanes presents a la comarca d’Osona. Amorós ha pronunciat la conferència 'Acollir i gestionar la immigració a Catalunya'. A l'Acte també hi assistit l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
21 de gener de 2010, 14.19 h

I l'Amorós, ben servil amb el seu amo.



De quin partit deu ser aquest Amorós per ser tant llepaculs de'n Zp?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 de gener de 2010, 11.47 h

Eureka!!!! És la primera vegada i espero que sigui la última, en que estigui d'acord amb l'Exvotant !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
21 de gener de 2010, 07.46 h

Esperem que l'ajuntament de Vic es mantingui ferm. L'advocat de l'estat no és cap jutge, és part i és a favor del que digui el govern de l'estat de qui defensa els seus interessos. Si cal, aneu a la justicia i que decideixi, i sino que es canviin les lleis.



Aquí no hi cap tothom.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.