directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 07:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP escalfa motors per un acord 'light' de finançament amb CiU

Sánchez Camacho veu en un acord de finançament de baixa intensitat amb CiU la oportunitat d’or per consolidar el PP a Catalunya i allunyar els 'estigmes' anticatalans que el seu partit arrossega

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

'Aquesta legislatura pot ser històrica', ha sentenciat Sánchez Camacho durant una entrevista a Rac1, en referència al paper determinant que pot tenir el PP en un acord de finançament amb el govern català. Ha assegurat que 'en aquests moments i en aquesta legislatura es poden donar les coordenades millor per afrontar un model de finançament millor per a Catalunya amb millors condicions'. La dirigent del PP a Catalunya ha deixat clar que qui fa de pont amb el PP a Espanya és, indiscutiblement, ella.


Comparteix
   


Etiquetes

El grupo Godó i El Periódico han començat a aplanar el camí

Diumenge, en fer la valoració del congrés del PP, la Vanguardia i el Periódico coincidien amb el titular; tots dos sentenciaven a la portada que el PP s’ha moderat. Ahir, el director de comunicació del Grupo Godó va afirmar, durant una entrevista a Sánchez Camacho a Rac1, que 'el país ha comés un error en intentar marginar el PP, segurament ens haguéssim estalviat molts problemes a l’hora d’aprovar l’Estatut i altres coses de la nostra història recent'. I  afegeixen els diaris en relació al pacte de finançament:  'Sánchez Camacho és plenament conscient que caldrà la complicitat responsable del PP per aconseguir arribar a un acord amb el PP, que avui mana a Espanya'. El que s’obvia és el preu que haurà de pagar CiU a canvi d’un acord de finançament amb el PP. Si Sánchez Camacho, després de forçar una reducció dels ingressos en l’acord de pressupostos, és capaç de reclamar avui en una entrevista als matins de TV3, 'reduir subvencions a organitzacions com Òmnium Cultural quan hi ha famílies que no poden pagar escoles bressol o la sanitat', fent  gala del millor populisme demagògic, quines seran les demanades dels populars en un acord de finançament, per aigualit que sigui?

Tremosa recorda que la clau és el control de la caixa, no la xifra

Davant l’anunci que el president Mas ha posat preu al pacte fiscal xifrant-lo en 6.000 milions d’euros, - el dèficit de cop ha passat dels 22.000 milions, als 16.000 milions, per acabar amb els 12.000 milions d’euros-  es posa sobre la taula que el problema no és la xifra, sinó el model. Tremosa, entre molts altres experts, creuen que el que cal és recaptar tots els impostos i gestionar la quota catalana de contribució a l’Estat, és a dir, tenir la clau dels diners, i qualsevol altre model és perpetuar el problema.

En un intercanvi de piulades entre la degana d’econòmiques de la Universitat de Barcelona, Elisenda Paluzie i el mateix Tremosa, aquest apostava clarament per la clau de la caixa i per calcular el dèficit fiscal pel model establert del flux monetari, on de cap de les maneres les xifres del espoli baixarien dels 18.000 milions d’euros.

Els sector sobiranista de CiU molest per la deriva en contra de la transició nacional

El sector sobiranista de CiU tem que els interessos del PP i de lobbys – com el Fòrum Puente Aèreo- facin prevaldre els seus interessos i posin fre a la voluntat de  transició nacional del president Mas. A poques setmanes del congrés de CDC que ha de catapultar a Oriol Pujol a la secretaria general del partit, creix la preocupació pel protagonisme del PP i la seva presidenta Alicia Sánchez Camacho que resten credibilitat a la ponència política que aposta per una transició nacional.

Els intents de modelar les intervencions de la sempre compulsiva presidenta dels populars han fracassat, no solament no ha moderat les seves intervencions sinó que quan vol diu desconèixer les propostes de govern. La darrera astracanada la presidenta popular ha estat negar conèixer la rebaixa del sou d’un 3% dels funcionaris. Fet inversemblant en una persona que ha negociat durant molts de dies un pressupost irreal i en què van decidir juntament amb la conselleria obviar la davallada del PIB del quart trimestre tal i com explicàvem ahir mateix.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Núria fletxa Granollers
22 de febrer de 2012, 13.06 h

Crec que de CDC haurien de marxar una bona colla d'independentistes com varen fer l'Uriel Bertran d'E i l'Alfons L. Tena de CiU i formar un partit nou. Cal començar un joc nou, quan el camp està tant plè de deixalles que el partit no es pot jugar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Joan fletxa Palamós
22 de febrer de 2012, 11.59 h

Fora partits polítics. TOTS ens han trait. Cal donar suport a www.assemblea.cat. La societat civil hem de salvar el país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
21 de febrer de 2012, 22.11 h

Ens estan donant pel .... i a sobre hem de posar la vaselina. Després de com CiU han enganyat per arribar a la presidència, no crec que tinguin cap as amagat a la màniga. Temo que no arribem a declarar-nos mai independents. Si no s'hi posa fre a la actual situació, no tindrem possibilitats de retorn.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
21 de febrer de 2012, 18.03 h

Em fa molta pena veure que els catalans estem governats per un botifler.

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
narnau fletxa palma
21 de febrer de 2012, 14.02 h

El temor de que n'Artur Mas sigui un infiltrat del PP dins CIU, de cad vegada se me va engrandint.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Maria fletxa Puigcerdà
21 de febrer de 2012, 13.06 h

No veig clar on es vol portar el president Mas i la cosa cada cop s'embolica més. No n'hi ha prou en les declaracions als diaris del país veí per avançar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 de febrer de 2012, 11.33 h

CiU s'oblida que el el Parlament hi ha majoria sobiranista, que pactar amb el PP el únic que fa es empobrir mes Catalunya, exemple la pujada del IRPF significa mes espoli fiscal, pactar amb el PP enemic de tot el que significa el nostre País, llengua i cultura es molt semblant al conte de la granota i l'escorpí, el aquest cas la granota som nosaltres.

L'Únic pacte fiscal o concert econòmic possible amb espanya es La Independència, mai no ens donaran ni una cinquena part del que es nostra... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JOSEP MARIA fletxa Barcelona
21 de febrer de 2012, 11.21 h

Voldria creure que la direcció de CiU té amagat, però en cartera per executar-ho a curt termini, el pla per realitzar la transició nacional i el que està fent ara només són maniobres per despistar. De no ser així, només em mereixen un adjectiu: el de miserables.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
atlasac fletxa Vila-real
21 de febrer de 2012, 10.19 h

DIS-HO, DIS-HO

VISCA EL MEU VOT!, VISCA EL MEU VOT ! !, VISCA EL MEU VOT ! ! !, DIS-HO, DIS-HO, DIS-HO, GRACIES, GRACIES, MOLTES GRACIES VOT MEU, HAS PORTAT LA FELICITAT----VISCA EL MEU VOT DIS-HO, SOC FORMIDABLE ! ! ! !-----DISFRUTEU, DISFRUTEU, els de CiU, els del P.s.o.E. d´e. r. c. del P. P. els de..........DISFRUTEU DEL VOSTRE VOT I DE LA VOSTRA INTEL-LIGENCIA ! ! ! !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2 Marc Sabates
21 de febrer de 2012, 09.18 h

EL SILENCI ES EL MES PROFUND MENYSPREU ! ! * ! !
MARC-SABATES.COM


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.