directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Federico Trillo considera 'marginal' la polèmica sobre els símbols franquistes a la Constitució exposada al Parlament Europeu

Va ser ell, com a president del Congrés, qui va prendre la decisió d'enviar-hi aquest objecte en representació de l'Estat espanyol

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El portaveu de Justícia del Grup Popular, Federico Trillo, ha exposat que considera 'francament marginal' la polèmica respecte els símbols franquistes que exhibeix la Constitució espanyola que s'exposa al Parlament Europeu. Tot i això ha reconegut que aquest exemplar es va regalar durant la seva presidència del Congrés però que com els altres presidents 'simplement hem lliurat la Constitució que tenien els serveis de la Càmera. Ha afegit que la Constitució que està en qüestió 'és la mateixa que es mostra a la urna que commemora la primera edició' de la Constitució, 'firmada pels qui van ser membres de l'Assemblea Constituent i no crec que aquestes firmes es posin en qüestió'.
federico trillo, pp, partit popular
Comparteix
   

Al Congrés dels Diputats també s'exposa l'original del 1978, al que es referia Trillo, però no mostra l'àguila, el jou i les fletxes i el lema 'Una, grande y libre' perquè està obert per la disposició final. Eurodiputats catalans s'han mostrat contraris a que el debat es tanqui girant la pàgina on apareixen els símbols que han generat el debat.

Després que l'ACN informés, dijous passat, que des del 1998 aquesta simbologia representa l'Estat espanyol a Brussel·les, els eurodiputats catalans dERC, CiU i ICV i el PSOE van exigir-ne la retirada immediata. I fins i tot la vicepresidenta del govern espanyol, Maria Teresa Fernández de la Vega, va reconèixer que 'evidentment s'ha de substituir'.

Trillo ha fet aquesta reflexió responent a les preguntes dels periodistes després d'una reunió que ha mantingut amb el president del Grup Municipal del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz, sobre la seguretat als carrers de Barcelona.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Quim fletxa PPCC.
21 de gener de 2010, 20.58 h

I que habien de dir els feixiste del pp si aquests partit feixistoide sempre posa el crit al cel quan es vol retirar simbols feixistes de qualsevol lloc.Aquests són els socis i amiguets estratègics dels regionalistes de ciu i el veritable partit del cara dura duran.A cagar a la via.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
21 de gener de 2010, 19.37 h

En Trillo te tota la raó. És el que més els representa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.