directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 01:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La jutge que porta el cas pels fets de la Diada del 2008 a Lleida suspèn la declaració dos testimonis

Rebutja les declaracions dels dos joves manifestants en entendre que no aportaven cap novetat a la instrucció

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La jutge que porta el cas derivat dels actes de commemoració de l'11 de Setembre del 2008 davant l'edifici del Roser de Lleida ha decidit suspendre la declaració prevista per aquest matí de dos testimonis que en el moment dels fets es trobaven al costat de Gerard Sala, membre de l'Assemblea de Joves de Lleida (AJLL) detingut pels mossos en el transcurs de la jornada. La jutge ha decidit rebutjar les declaracions en entendre que no aportaven cap novetat a la instrucció. Arran dels fets, mossos i el detingut s'acusen mútuament. La policia acusa Sala de dos atemptats contra l'autoritat -amb penes d'entre 2 i 6 anys presó- mentre el detingut acusa la policia de detenció il·legal, coaccions i lesions.
salvem roser
Comparteix
   

Gerard Sala va ser detingut pels mossos en el marc dels actes de commemoració de l'11 de Setembre del 2008 a Lleida, durant el pas de la comitiva del PSC que es dirigia a fer una ofrena floral a l'edifici del Roser.

La declaració d'aquest dimarts havia estat sol·licitada a petició de la defensa de Sala per 'corroborar' que el detingut 'en cap moment va agredir els mossos'. La defensa volia incloure les declaracions dins el procés d'instrucció del cas previ a la celebració del judici en què ja han tingut lloc altres declaracions com la de dos agents dels mossos que van participar en els actes de la Diada, un dels quals està acusat per Sala de detenció il·legal, coacció i lesions. Amb aquesta declaració, la defensa del detingut durant la Diada -que ja va declarar davant el jutge per donar la seva versió- volia ' clarificar els fets i acudir a judici'.

Els testimonis que havien de declarar són dos joves manifestants que es trobaven al costat del detingut durant el transcurs de les ofrenes al Roser. En les seves declaracions volien 'corroborar' les proves gràfiques que 'demostren una actitud totalment pacífica' del jove detingut i de les persones presents i que els manifestants no tenien voluntat d'agredir la comitiva de la Paeria.

En les seves declaracions, els mossos van justificar davant la jutge la seva actuació argumentant que Sala volia trencar el cordó de seguretat per agredir l'alcalde i la comitiva del PSC tot i que segons l'AJLL, el regidor que presidia la comitiva del PSC durant la Diada del 2008, Oriol Yuguero, assegura que 'no es va sentir amenaçat en cap moment'. A més d'acusar Sala, els mossos també acusen sis joves més de l'AJLL d'injúries al mosso que va detenir Sala a qui, per contra, l'AJLL acusa de detenció il·legal, lesions i coaccions.

El mosso acusat i un altre agent que també va ser present en els fets van declarar ara fa un any davant la jutge que el cos policial va decidir actuar ja que en els moments en què van tenir lloc els fets 'patien per la comitiva' que acudia a l'ofrena floral. Així mateix, els agents van declarar haver sofert puntades i cops de puny per part de Sala però sense poder afirmar haver-ho vist.

En cas que la jutge no es repensi la declaració dels dos testimonis, dins del mateix procés d'instrucció previ al judici restarà pendent la declaració de l'agent dels Mossos d'Esquadra cap de dispositiu durant els actes de la Diada del 2008 al Roser en condició de testimoni ja que era màxim responsable de l'actuació policial i, per tant, és la persona qui hauria donat les ordres de càrrega i detenció del jove, segons es desprèn de les declaracions de l'agent acusat per part de Gerard Sala. També hauran de declarar dos comandaments del cos policial.

'Salvem el Roser, Gerard Absolució'

Recentment, l'Assemblea de joves ha fet arribar una carta a l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, demanant-li poder mantenir una reunió per analitzar els fets que van tenir lloc durant els actes de celebració de l'11 de Setembre del 2008 a Lleida que van acabar amb un membre de l'AJLL detingut.  A més, paral·lelament, més de 30 entitats de Ponent així com altres de diferents punts del país ja s'han adherit al manifest de suport a la campanya 'Salvem el Roser, Gerard Absolució' per rebutjar la conversió de l'edifici en un parador de turisme a la vegada que l'absolució de Sala. El manifest de suport serà presentat públicament pròximament.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
22 de gener de 2010, 12.14 h

Senyors de Directe.cat: Escoltin senyors, ja està bé el vostre degoteix de mal català a les vostres pàgines. Seria hora que us aturéssiu i normalitzéssiu el vostre lèxic, llegint llibres en català més sovint, o fent un reciclatge, que per això hi ha escoles per a adults que fan classes de català. Comenceu el vostre article amb: (sic)"La jutge que porta el cas derivat dels actes de....." Per si no ho sabíeu, una dona que exerceix de jutge, és una JUTGESSA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.