directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 08:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Prop de 1.500 berguedans ja han col·laborat en la construcció del primer monument dedicat a la Patum

L'escultura, que es paga per subscripció popular, podria inaugurar-se el maig

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En només un mes, unes 1.500 persones han decidit col·laborar en el projecte de construcció del primer monument de Berga dedicat a la Patum. El projecte, impulsat per l'artista Salvador Vinyes i el Patronat de la Patum, té com a peculiaritat l'intent d'aconseguir que el monument es pagui per subscripció popular. Les 1.500 persones que s'han sumat a aquesta iniciativa, entre les quals hi ha l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, han fet una aportació de cinc euros cadascuna. A canvi, el seu nom apareixerà gravat en el monument, de sis metres i mig d'alçada per quatre vint d'amplada. Salvador Vinyes confia que a aquest ritme, el monument podrà ser realitat i inaugurar-se durant la pròxima Patum, que se celebrarà a principis de juny.
monument patum
Comparteix
   

Si el ritme de col·laboracions continua mantenint-se, està previst que la Fira de Maig de Berga sigui la data límit per a les inscripcions, de manera que es pugui començar a construir l'escultura, que tindrà un cost aproximat d'uns 18.000 euros.

Salvador Vinyes ha expressat la seva satisfacció per la resposta que ha tingut la iniciativa. Fins i tot, explica, hi ha persones que hi volen col·laborar de forma anònima sense que el seu nom aparegui en el monument. Entre els col·laboradors hi ha l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha explicat Vinyes.

L'artista i creador del logotip de la Patum calcula que caldran unes 4.000 persones per recollir tots els diners necessaris per fer realitat el monument. Destaca que s'està fent una cosa 'completament nova', que compara amb una 'partida d'escacs' que obliga a fer canvis a cada moment del procés. 'No es tracta només de fer una escultura', diu, ja que encara ara es fan càlculs sobre les dimensions que ha de tenir, que podrien tornar a canviar.

De fet ja ho han fet des que fa un mes es va fer el muntatge d'una maqueta en cartró al lloc on s'ubicarà, en una de les rotondes de l'entrada de la ciutat. Llavors les dimensions previstes eren de sis metres d'alçada, que ha calgut ampliar amb mig metre.

Tot el procés de creació del monument es pot seguir al web www.monumentlapatum.org.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.