directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El jutge autoritza sis enderrocs al barri del Cabanyal en considerar que no afecten la zona protegida

Assegura que els immobles afectats no són Bé de Rellevància Local ni formen part de cap conjunt històric protegit

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El jutjat número 4 de València ha aixecat la suspensió cautelar de sis enderrocs al barri del Cabanyal en considerar que aquests no es troben dins la zona declarada Bé d'Interés Cultural. El jutge manifesta que els immobles afectats no són Bé de Rellevància Local ni formen part de cap conjunt històric protegit. Aquests sis enderrocs van ser aturats el passat dilluns 18 de gener com a mesura cautelar a petició del grup municipal del PSPV. Els advocats dels socialistes i els del PP han defensat aquest dijous al matí davant del jutge els seus arguments a favor i en contra del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior del Cabanyal (PEPRI).
cabanyal
Comparteix
   

El jutge ha advertit en la seva interlocutòria que amb aquest aixecament de la suspensió cautelar no vol 'entrar al fons del que és l'afer' del Cabanyal. Per aquest motiu, diu la interlocutòria, es procedeix a aixecar la suspensió cautelar per recurs administratiu ja que 'ni els immobles afectats es poden considerar Bé d'Interès Cultural (BIC), ni de rellevància local, ni integrats en cap conjunt històric protegit'. D'aquesta manera, es respecta 'l'interès general', que 'exigeix que les normes del pla es compleixin'. El jutge determina que els enderrocaments han de continuar en aixecar-se la suspensió cautelar però manifesta que contra aquesta resolució es pot interposar una apel·ació en un termini de quinze dies.

El PSPV ha comunicat que es troba estudiant la possibilitat d'apel·lar però pel moment només han manifestat el seu 'respecte' a la decisió del jutge. El regidor socialista Vicente González Móstoles ha manifestat en conèixer la decisió del jutge que 'el futur del Cabanyal passa per la revitalització dialogada del barri' renunciant, ha dit, a 'la seva destrucció'. Móstoles ha avançat que el seu grup estudiarà aquests dies les mesures a adoptar i 'els passos per continuar defensant la protecció del Cabanyal'.

Des del PP, el conseller de Solidaritat i Ciutadania, Rafael Blasco, ha defensat el PEPRI del Cabanyal i ha dit que aquest és 'legal perquè compta amb l'aval de sentències i de les urnes'. Blasco ha manifestat la seva alegria en el que considera 'un gran dia' per a València.

Salvem el Cabanyal manifesta la seva 'sorpresa' pel que troba un 'contrasentit'
La portaveu de la plataforma Salvem el Cabanyal, Maribel Domènech, ha manifestat que aquesta interlocutòria 'en res canviarà' la postura dels veïns contraris als enderrocs, que avisen que 'abraçaran les cases' si entren les grues. Domènech considera 'sorprenent' que es puga autoritzar un enderroc quan encara s'està pendent de la resolució i considera un 'espoli del patrimoni històric' l'actuació de l'ajuntament al barri, per la qual cosa veu la decisió del jutge com un 'contrasentit'. La portaveu veïnal assegura que si bé les cases afectades no són considerades BIC sí que es troben a dins 'del conjunt històric del Cabanyal' al que es refereix el Ministeri de Cultura.

Des de Salvem, Domènech creu que més enderrocs al barri suposarien 'danys irreversibles' i una continuació en el 'procés de degradació del barri' que està fent que aquest tingui un 'teixit hostil'. La portaveu alerta que s'està tensant el procés i que Salvem el Cabanyal 'no pensa fer marxa enrere'.

La plataforma veïnal ha convocat una manifestació per al pròxim diumenge 31 de gener sota el lema 'Per un barri sencer i viu'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi-80 fletxa València
22 de gener de 2010, 14.43 h

I per altra banda, tornem amb la mateixa història de sempre. PSPV, PSPV, PSPV, PSPV... però què collons és això? Els de Directe voleu provocar ja o què? Sou babaus o què? El País o el LEvante-EMV parlen de "sucursal valenciana d'ERC", i nosaltres, al tindre la ingenuitat a l'ADN, els regalem la coartada valencianista dient-los "PSPV".



PSPV és un partit que va desaparéixer. Quan arriben eleccions en els cartells només posen PSOE. A tot arreu, excepte clar, als mitjans ind... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
22 de gener de 2010, 14.38 h

La justícia espanyola és un braç més de tota la maquinària antivalenciana i antipopular que patim al País Valencià. L'oligarquia fa i desfà tenint els seus colocats a les administracions i a la justícia. Els seus interessos són antagònics amb els del poble, i només es mantenen mitjançant la por, la desinformació, la'analfabetisme polític, el control dels mitjans i l'ús de la força que a més hem de pagar entre tots. Són una autèntica lacra social.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.