directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Segons Jordi Pujol, que Espanya no vulgui la independència de Catalunya és un argument contra els independentistes

L'expresident afirma que l'única raó contra els que defensen la independència és que seria 'molt difícil' d'aconseguir

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'expresident de la Generalitat Jordi Pujol afirma que 'l'únic argument' que li queda en contra dels independentistes és que el procés d'independència seria 'molt difícil' perquè 'Espanya no vol i Europa no ho desitja'. La independència, diu, és 'viable' econòmicament i assegura que 'l'única Catalunya que és inviable és la que vol imposar Espanya perquè ens ofega econòmicament'. L'expresident ho ha explicat durant una conferència organitzada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Arenys de Mar (Maresme) on ha mostrat la seva 'simpatia' per aquest moviment independentista. També ha restat importància a la polèmica de la bandera espanyola originada a Sant Pol de Mar arrel d'una iniciativa de l'ANC.

'Una Catalunya independent és viable', afirma Pujol, però hi posa alguns 'però', acompanyats, això sí, d'arguments pro independentistes. 'L'adaptació no seria fàcil perquè potser perdríem alguns mercats', diu, 'però Europa està plena de països molt menys potents econòmicament i que tiren endavant'.

Hi ha, en canvi, una 'inviabilitat' més clara, la política. 'Espanya no voldrà i això complica les coses perquè és un país important'. I Europa, afegeix, 'tampoc desitja que no hi hagi noves independències perquè ja està prou atabalada amb una pila d'estats per sortir de la crisi'.

Un argument a favor de la independència és 'la Catalunya que ens volen imposar des d'Espanya'. L'expresident assegura que les pretensions del govern del PP i, en major o menor mesura també del PSOE, és 'l'asfixia econòmica' de Catalunya.

Pujol centra les seves tesis independentistes en l'aspecte econòmic i afirma que sense diners no es podrà mantenir l'estat del benestar i, per tant, tampoc unes condicions òptimes de convivència. En aquest context "només ens podrà mantenir units la Guàrdia Civil", ha etzibat.

L'expresident, doncs, veu la independència 'difícil', però no impossible. L'altra opció, afirma és ser 'residuals' a Espanya. 'Això de cap manera', exclama. El camí del mig, explica, és tornar a la relació entre Catalunya i Espanya que existia abans de l'atiament de l'anticatalanisme a finals de segle XX.

'Aquesta és la línia del president Mas, a través del pacte fiscal', recorda. Pujol dóna un vot de confiança a l'actual política del Govern, però tem que aquesta negociació pugui acabar en un 'cul de sac' si es tanquen les portes del pacte fiscal.

Pujol i l'ANC

L'expresident de la Generalitat ha pronunciat la conferència organitzada per l'ANC 'Quan els ponts es trenquen' -subtítol del seu darrer llibre, 'Residuals o Independents?', que es presentarà dijous a Barcelona. Abans de l'acte, membres de l'ANC han aprofitat per explicar a Pujol la polèmica dels darrers dies amb la retirada de la bandera espanyola del balcó de l'Ajuntament de la població veïna de Sant Pol de Mar.

Pujol ha volgut restar importància als fets i diu que 'la relació entre Catalunya i Espanya no depèn de la bandera de Sant Pol'. Al marge d'aquest fet, l'expresident ha expressat la seva 'simpatia' per l'Assemblea Nacional Catalana i ha encoratjat els seus integrants a cercar la 'majoria social' necessària per poder començar a plantejar la independència de Catalunya.

Avala el pacte dels pressupostos

Tot i que d'una manera velada, l'expresident Pujol també ha explicat durant l'acte d'Arenys de Mar que dóna suport al president de la Generalitat, Artur Mas, en relació al pacte amb el PP per a l'aprovació dels pressupostos. Els considera una eina fonamental per fer avançar Catalunya i recorda que si ningú els hagués volgut aprovar, el Govern hauria de convocar eleccions anticipades.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
23 de febrer de 2012, 15.21 h

#9 millor tenir dirigents que amb l´edat perden el fil o no que lladres com altres.....
Directe.cat hauria de impedir l´acces al individual de 4 potes autoanomenat enrique bachs.
Solament entra a insultar.
Moltes gracies
INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Català fletxa Sabadell
23 de febrer de 2012, 12.55 h

I qui suposa que una gesta s'aconsegueix amb la "gorra"? Lla història n'està plena de gestes i els que les han aconseguit no s'han pas quedat aturats pensant en les possibles dificultats de les mateixes. Si fosin fàcils ja no serien gestes. Malgrat això, la independència es ara més fàcil del que sembla, només cal la majoritària voluntat del poble català i uns polítics valents. De tot, el més difícil es lo segon, la covardia de la majoria dels polítics. Aquesta es la gran dificulta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
23 de febrer de 2012, 11.24 h

Aquest home ara ja fa pena. Em preocupa i molt que jo a la seva edat arribi a dir tantes bajanades com ell. No entenc com els seus familiars no l'agafen i se l'emporten a Queralbs o a un balneari a reposar, passejar i aclarir-se les idees si es que se li poden aclarir. Ni els seus ja se l'escolten. I aquest senyor diuen que va ser un "gran home d'estat???". Si un gran home d'estat va aconseguir el què va aconseguir, ja no ens calen més enemics de Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Ciutadà català fletxa Catalunya, proper estat europeu
23 de febrer de 2012, 10.50 h

Bé, això és una obvietat... A veure en quantes independències s'ha estat d'acord amb la separació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
mario fletxa barna
23 de febrer de 2012, 10.36 h

Ja n'hi ha prou Pujol, si els catalans volen, no hi ha qui pari la INDEPENDÈNCIA, perquè us penseu que tenen tanta por a madrit? ELLS no hi podrien fer res només intentar per tots els mitjans de boicotejar les intencions , que ja es veu que són cada vegada més fermes gràcies a ELLS


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
23 de febrer de 2012, 10.26 h

Ja fa catúfols i se li escapen els pets...més val que vagi a repapiejar amb una panera al sol


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Jordi fletxa CATALUNYA
23 de febrer de 2012, 09.26 h

#9 El dia que t'elegeixin durant 23 anys pots dir alguna cosa,espanyolet mitjacerilla,a tu només et triarien com a palanganero de l'any al reich del tio de la loto i dels trajos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Lluís fletxa Solsona
23 de febrer de 2012, 09.04 h

els plantejaments covards no son el que ara necessitem, els catalans que volem sobreviure econòmicament, culturalment, identitari-ament, que no volem que els nostres diners marxin i no tornin, i mentre cada cop tenim menys serveis paguem mes impostos, tiquets moderadors, taxes, peatges....,ens volen reduir la nostra cultura, llengua, identitat a un fet folklòric residual, Catalunya lluny d'esser una nació amb aspiracions, esta quedant reduïda a una regió espanyola de tercera fila, tot aix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Enrique Bachs fletxa Vinaróz
22 de febrer de 2012, 21.55 h

Este pobre diablo, cada día está pero de la cabeza y eso que dicen que la madurez te da sosiego y reflexión. Puff, pues mira este......


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 26
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Siset fletxa el gironès
22 de febrer de 2012, 20.12 h

Perdoneu però aquest personatge amb deixa marejat, avui fa sol demà plou,potser estar núvol , on és el criteri i la fermesa que se l'hi suposa ,a un ex president de Catalunya en la defensa del seu País. valdria més que tanques la boca i deixes pas els joves, que el futur és d'ells....


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.