directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:50 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Els governs català i balear acorden l'emissió del Canal 33, el Super3 i 3/24 a les Illes a partir del febrer

Tresserras segueix veient bona predisposició de la Generalitat valenciana cap a la reciprocitat

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els governs català i balear han acordat l'emissió del Canal 33, el Canal Super3 i el 3/24 en TDT a les Illes Balears a partir del febrer. L'acord és fruit del conveni de reciprocitat televisiva signat entre els dos governs el 22 de gener de 2009, que ha permès les emissions d'IB3 a Catalunya i el canal internacional de TV3 a les Illes fins ara. Joan Manuel Tresserras, conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, i Albert Moragues, conseller de Presidència del Govern de les Illes Balears, han acordat que els canals es difondran a través del segon multiplex de l'ens públic de Radiotelevisió de les Illes Balears.

Comparteix
   

En el marc de seguiment d'aquest conveni del 2009, el Govern de Catalunya havia reiterat l'oferiment de posar a disposició del Govern de les Illes Balears els altres tres canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, però amb l'acord d'aquest dijous els canals es difondran pel segon multiplex de les Illes. Canal 33 i 3/24 es rebran durant tot el dia, i el canal Super3, de programació infantil, passarà a ser el Canal 300 a partir de les 9 del vespre.

El conseller Tresserres també ha assegurat que, tot i que per ara no hi ha avenços, si s'ha normalitzat la situació de TV3 el Govern també es pot fer amb el paquet de canals de la ràdio pública.

Durant la trobada, els consellers s'han referit a la situació del País Valencià. El conseller Moragues ha afirmat que les Illes Balears no reben Canal 9 i que IB3 no s'emet allà, en canvi Tresserras ha assegurat que Canal 9 es rep al Principat però els canals de TVC no s'emeten al País Valencià. El conseller Tresserras ha matisat que la predisposició de la Generalitat valenciana és favorable i que mantenen trobades.

Desplegament de la TDT local
Finalment, el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, que també ha estat present a la trobada, ha explicat el desplegament actual de la TDT a nivell local. De les 56 llicències de TDT concedides a les televisions locals de tot Catalunya, només 6 s'han retornat. De les 50 restants, 41 estan en funcionament i 9 estan a l'espera de ser engegades o retornades.

En la presentació de l'acord, també s'ha parlat del canal d'Internet en català que volien impulsar conjuntament i que, segons han avançat, tindria la seu a Palma.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Rafel fletxa Palma
22 de gener de 2010, 15.32 h

VOLEM VEURE TV3! (No el canal internacional TV3cat).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Biel fletxa Mallorca
22 de gener de 2010, 15.25 h

Durant gairebé un quart de segle s'havia vist TV3 a les Illes Balears i, ara, amb la TDT, ens hem quedat sense. També hem deixat de veure Canal 9. Segons els consellers això és un debat acabat; ¿vol dir que ja no podrem veure mai més aquests canals? Per molt que digui la senyora Terribas, ens tracten com estrangers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.