directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Preacord a Seat per readmetre els treballadors, que desconvoquen la vaga per dilluns

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Els treballadors de Seat han arribat a un preacord amb la direcció per readmetre tots els treballadors als quals la companyia els havia comunicat l'acomiadament i que tinguessin un contracte en conveni. Aquest preacord suposaria la readmissió d'aproximadament el 80% dels 330 treballadors dels quals Seat volia prescindir, segons han explicat fonts sindicals a l'ACN. Després de dies de negociació l'empresa ha accedit al reingrés dels afectats abans del juny de 2011 amb la condició de superar un itinerari de formació i superin una prova, per la qual tindran dues oportunitats per superar-la. Els treballadors han desconvocat la vaga prevista per dilluns i hauran de ratificar aquest preacord en assemblea.
seat, acomiadats, readmissió, vaga
Comparteix
   

'Al final ha estat possible trobar una solució', ha reconegut amb alleujament el secretari general de la secció sindical de CCOO a Seat, David Matellán. 'Hem aconseguit el reingrés de tots els treballadors que no havien firmat els 60 dies per any treballat i en el cas de la gent que havia acceptat aquesta oferta, uns 150 en total, se'ls hi dóna una setmana per replantejar-se lliurement la seva decisió', ha explicat Matellán. Segons el secretari general de la secció sindical de CCOO a Seat, en el cas que decideixin tornar a la feina, els treballadors tindran dues opcions.

Els treballadors que ja havien signat la carta d'acomiadament podran rebre una indemnització de 20 dies per any treballat i incorporar-se al juny conservant l'antiguitat a l'empresa, sempre i quan superin el curs de formació i la prova, o bé poden rebre una indemnització de 35 dies sense conservar l'antiguitat a l'empresa, i supeditant també l'incorporació a l'empresa a la superació de l'examen i als plans de formació. 'Hem fet un acord equilibrat i l'escull principal, que era el reingrés de la plantilla, està garantit', ha assenyalat Matellán.

'Insisteixo, però, el preacord està pendent de l'aprovació per part d'una assemblea dels treballadors que varen firmar aquests 60 dies. La resta, reingressarà aquest mateix dilluns a la feina', ha comentat el secretari general de la secció sindical de CCOO a Seat, que ha avançat que aquesta assemblea es farà a Martorell, 'potser a l'auditori al costat de l'edifici corporatiu'. 'No creiem que hi hagi cap tipus de sorpresa'', ha finalitzat Matellán.

Segons Simon Rosado, secretari d'Acció Sindical de Comissions Obreres de Catalunya, els sindicats es donen per 'satisfets' amb el preacord assolit, ja que d'una banda ofereix una solució als treballadors que havien estat amenaçats amb acomiadaments, però també perquè es talla amb una estratègia que, des del seu punt de vista, hagués estat un precedent molt important, com és plantejar un acomiadament massiu argumentant un baix rendiment de la plantilla.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.