directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 17:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Com prendre el sol saludablement? Què fer per no cremar-se

directe!cat us recomana i us explica alguns trucs per prendre el sol tranquils

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Sabies que la crema protectora s'ha de posar 30 minuts abans de prendre el sol? Que s'ha de fer amb la pell del tot seca i que mai no s'ha de fer a la platja o la piscina sinó que es recomana fer-ho des de casa? Aquestes i altres indicacions us expliquem des de directe!cat per gaudir d'unes vacances sense cremades.

A vegades la gent subestima el poder del sol. Molta gent pensa... "Vinga, una mica de crema i ja està". Doncs alerta, perquè sovint aquesta actitud es poc preventiva davant la radiació solar.

Primer de tot, és molt important aplicar el fotoprotector a casa, mai a la platja o a la piscina. A més, s'ha de fer amb la pell ben seca per a una millor absorció i escampament de la loció. Per evitar cremades s'ha d'aplicar 30 minuts abans d'exposar-se al sol. A més, no tinguem por i no procurem estalviar-ne, l'ús correcte pot semblar abundant, però és el correcte. També és important tenir en compte evitar esquitxades d'aigua durant les exposicions al sol.

Coses que la gent no té en compte per exemple són els perfums i les colònies alcohòliques, que contenen essències vegetals i que s'han d'evitar perquè són fotosensibilitzants. També és important fer ús de protector encara que el dia no sigui calorós i/o faci núvol.

Una mesura que sabem que és difícil d'acomplir és que es recomana que un no s'exposi al sol entre les 11 i les 15 hores. Complicat, moment d'anar a la platja, oi?

Les zones on no ens apliquem crema s'han de protegir també, per exemple el cap amb un barret o gorra amb visera; els ulls, amb ulleres adequades, i els llavis, amb protector labial.

No es recomana tampoc prendre el sol de forma estàtica. No és gens aconsellable estirar-se al sol i mantenir-se immòbil durant hores. És molt important acompanyar exposicions llargues al sol amb beure aigua o líquids per evitar la deshidratació.

Si algú mentre pren el sol està en tractament mèdic, que consulti el metge, ja que hi ha determinats medicaments que poden provocar reaccions a l’exposició solar.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.