directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 06:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vila d'Abadal contra Duran i Lleida

L'alcalde de Vic vol disputar-li la presidència d'UDC a Duran i Lleida al congrés que el partit farà al maig

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

L'alcalde de Vic i diputat de CiU al Parlament, Josep Maria Vila d'Abadal, recollirà signatures per disputar-li a Josep Antoni Duran i Lleida la presidència d'UDC, segons ha confirmat ell mateix a Nació Digital. Vila d'Abadal necessita tenir abans del 12 d'abril un total de 180 avals repartits per les sis intercomarcals del partit (Barcelona ciutat, Barcelona comarques, Tarragona, Lleida, Girona i Terres de l'Ebre). L'alcalde de Vic ha explicat que la seva candidatura pretén transformar el partit per tornar-lo als orígens en l'àmbit nacional, ja que ell s'ha mostrat obertament independentista, però també des del punt de vista de la democràcia interna. El congrés d'UDC tindrà lloc el 12 i 13 de maig.


Comparteix
   


Etiquetes

'Volem obrir el partit a tota la militància, a la societat. Que el partit segueixi les voluntats dels ciutadans, no que les imposi el partit a la societat', ha argumentat Vila d'Abadal. Dóna aquest pas després d'haver demanat obertament a Duran que abandoni la direcció del partit i deixi pas a una altra persona després de 30 anys al capdavant de la formació democratacristiana.

L'alcalde, única veu crítica amb Duran dins d'UDC, no va tenir problemes tampoc a l'hora de queixar-se pel lloc que li havia tocat en la llista de CiU a les eleccions catalanes. Fins i tot va enviar una carta oberta en la qual amenaçava amb deixar els seus càrrecs directius al partit, però la direcció va acabar suavitzant les diferències.

Vila d'Abadal ha guanyat protagonisme en els últims temps primer per la seva voluntat de no empadronar immigrants sense papers. També s'ha destacat per la seva implicació en les consultes independentistes, sent fins i tot el promotor de l'Associació de Municipis per la Independència, de la qual en formen part més de 270 localitats.

De moment ja ha recollit el 20% de les 180 signatures necessàries. Cal que en cada intercomarcal reculli almenys 20 avals.

 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
mario fletxa barna
25 de febrer de 2012, 11.22 h

MOlt bé , ja tenim alternativa, això es mou, llàstima que hi ha massa corrupció per defensar l'alternativa. CIU deu massa al PP per el seu silènci perquè funcioni per el bé de CIU. Sort per tots nosaltres


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Català fletxa Sabadell
24 de febrer de 2012, 20.53 h

No sóc de Uniò, però si pogués m'en faria només per fer fora al José Antonio Duran. Senyors de UDC, si us plau, per Catalunya!! voteu al senyor Vila d'Abadal, un vigatà de lo millor que hi ha.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Marcel Mañé fletxa Barcelona
24 de febrer de 2012, 19.36 h

Prefereixo Vila d'Abadal a dalt d'Unió que Duran i Lleida perquè aquest últim no és independentiste.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Pep fletxa Vallès
24 de febrer de 2012, 12.05 h

#9 A veure, aclarim un concepte, els partits polítics que són, segons tu? Són animals, vegetals o minerals?
Cal ser obtús per distingir entre partits i militants. Un partit es un agrupació de gent (militants) que comparteixen una línia ideològica.
Si militants dels partits (algúns fins hi tot destacats) estàn dins de l'ANC i et semblen vàlids, per que estàs sempre insultant i menyspreant a TOTS els partits i, per tant, a tots els seus militants? Fins hi tot els que estem a l'ANC.
No ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
F.R.I fletxa Carreró del Gat
24 de febrer de 2012, 00.04 h

Per cert, Vila d'Abadal (familia de historiador lloant als comtes catalans i Franco a la vegada) després a això li van dir, no és podia fer altra cosa. Vale! acceptem pulpo como animal de compañia... Francoindependentista, sona malament però s'propa més a la realitata. Visca els comtes catalans (gots, hispanoromans i FRANCS, tots juntets, sigui a Empuries o el cap i casal (tino casal, "eloise")....Ramón Vila d'Abadal ( a mi que me registren que mi fortuna la hise con el caudillo).


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
F.R.I fletxa al ex de les illes medes i estartit
23 de febrer de 2012, 23.57 h

#7 L'assemblea no tolera intromissions, HAHAHAHAHA. Però en quin món viu vostè, Piterman???$$$. Es pensa que les iniciatives no són producte de gent de partits? Creu, per exemple, que Amaiur pel fet de tenir gent que no s'havia destacat, és independent a la gent de l'anterior Batasuna? Aquestes iniciatives surten dels propis partits en molts casos. La seva ingenuitat i les seves idees, ja demostren els limitadíssims horitzons mentals del nacionalisme de dretes filldeputaire. Sou tres gats... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
F.R.I fletxa al ex de les illes medes i estartit
23 de febrer de 2012, 23.44 h

#7 No ets més tonto perquè no t'entrenes, Joan de Palafrugell. Inclús gent de la teva corda, molt més ben informada, et fa quedar com el que ets i representes: un babau que gira per allà on bufi el vent. Demà diràs que cal recolzar el govern francotrabucaire. Practica: 1 el meneito, 3 el michael Jackson. Ves a vendre biblies a la platja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Joan fletxa Palamós
23 de febrer de 2012, 22.11 h

#8 - Llegeig bé i lo que vulguis, és la teva llibertat. D'entrada has de saber que l'Assemblea Nacional de Catalunya, REBUTJA radicalment l'intent d' intromissiò per part de qualsevol partit polític que volgués apropiar-se d'aquest moviment ciutadà. Altre cosa és que els militants de partits i grups independentistes figurin particularment dins l'assemblea ( cosa molt lloablei que està succeint) L'independentisme de la mateixa assemblea és totalment transversal i el seu propòsit arrib... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Pep fletxa Vallès
23 de febrer de 2012, 21.27 h

#7 S'em fa estrany que aquest furor que tens amb l'ANC el barregis amb crides al menyspreu de certs politics i dels partits. He fet un repàs dels noms del Consell Permanent i, així per sobre, veig un munt de gent dedicada a la politica, sobretot d'ERC, CDC, UDC i SI.
Si tant de fàstic et fan els politics i els partits em sembla que has caigut a dins de l'olla.
Que t'aprofiti.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Joan fletxa Palamós
23 de febrer de 2012, 20.56 h

Fa temps que el senyor d'Abadal està enfrontat amb el corrupte Duran Lladre. Farda d'independentisme, posa la bandera estelada al balcó del seu ajuntament a Vic i té un llarg curriculum independentista. Jo pregunto : perquè va votar NO al Parlament a la proposta de SI per celebrar un referèndum per la independència ? A mi no em val que digués que ho va fer per "obediència" al seu partit. Aixó és indignant i humiliant i aquestes pallassades per desgràcia són les que durant tants anys... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.