directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 14:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El PP canta victòria per l’ofec del món cultural i associatiu català

La retallada de la subvenció a Òmnium Cultural és la punta visible de l'iceberg dels problemes als que s'enfronta tot en teixit cultural i associatiu català

Comentaris 54  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 18 vots )
carregant Carregant

Sembla que el PP se'n surt amb la seva croada contra la cultura catalana. Fruit de la voluntat centralitzadora dels populars, que vol eradicar qualsevol diferència que representi la pluralitat cultural, el teixit associatiu es veu ofegat.
La preocupació pel teixit cultural i associatiu català és creixent. Les retallades ideades pel PP a totes les entitats catalanes estan tenint èxit. Però per a ells. El drama de retallar la cultura catalana és més greu del que pugui semblar. La cara més visible del problema aquests darrers dies és la voluntat del PP de no pagar la subvenció que li pertocava a Òmnium Cultural, un problema que s'ha acabat resolent amb la firma del conveni malgrat que la retallada ha estat del 28%. Cada dia se'ns parla dels problemes de les grans institucions culturals, com ara el Liceu i el MNAC, que es veuen amb seriosos problemes. Però la tragèdia no està només en les grans institucions, sinó que és més important encara parlar de tot el teixit cultural i associatiu. Sota el pretext de la crisi, les retallades en cultura han anat en augment, Generalitat, diputacions i molts ajuntaments, han optat per reduir despeses en cultura. I això afecta tot el món cultural català.

Qui més perilla són les petites entitats que defensen la llengua catalana, la cultura catalana, les tradicions populars. Es tracta de petites entitats socials i culturals, entre les que podem mencionar gegants, trabucaires, castellers, casals, ateneus, bastoners, colles de sardanes i un llarg etcètera. Tots aquests grup socials que ajuden a protegir la riquesa cultural del país, es veuran seriosament afectades per la reducció dels pressupostos en cultura.   

No s'ha de perdre de vista que tota la cultura i les tradicions són també activitat econòmica. Els diners dels que estem parlant que necessitaria tot aquest teixit per sobreviure són molt pocs si es compara amb els dispendis que es fan en d'altres temes, com ara les ambaixades espanyoles, o la despesa militar.

Cal destacar, de la mateixa manera, que a Espanya no s'han disminuït les ajudes a la cultura espanyola, mentre que tots els Països Catalans han vist afectades les seves entitats promotores de la cultura i les tradicions.

Si voleu enviar-nos el vostre testimoni i explicar-nos el vostre cas, podeu fer-ho a denuncies@directe.cat o a través de la nostra web.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#55
Pedro Salcedo fletxa Badalona
25 de febrer de 2012, 21.18 h

#14 I el que més et fot és que la cultura catalana no s'acabarà per què és ben viva i forma part de la societat. Per ser creïble hauries de defensar que retallin les subvencions a entitats franquistoides-feixistes de boina del teu país, com la Faes, Viíctimas del Terrorismo, Instituto Cervantes o la banda de música del teu poble. De moment, l'únic que fas és, com a tu t'agrada dir, escampar merda i insultar la intel·igència. De tota manera, per a tu, amb aquest "nivelazo" de cultur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Isabel fletxa Santa Eulàlia
25 de febrer de 2012, 11.43 h

#33 Carles, respecto molt el teu comentari per que l'has expresat amb correcció i respecte (que no tothom ho fa, ja que està de moda el insult gratuit i ofensiu) tot i que no el comparteixo.
A mi , pel fet de ser catalana, se m'ha insultat, han intentat per molts mitjans de humiliar-me i agredir-me, tot aixó sense mourem de Catalunya, ja no vull pensar que sería passejar-me per la resta d'Espanya dien que soc catalana.
Com tu, jo també soc catalana d'arrels fins i tot com tú, el meu avi p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
mario fletxa barna
25 de febrer de 2012, 11.18 h

#33 T'agrada està sotmés per un país que t'expolia i dels teus diners en fa butifarres per alimentar tot això que dius? si tan jove ets, llegeix la història del teu país, que segons tu en part és Catalunya i t'adonaràs perquè moltes persones volen un Estat Propi i valora després tot plegat, és clar i senzill, t'asseguro sabrás trobar raons que et faran abaixar la mirada cap un país que no respecte ni als que li tenen respecte com tu. O sento per tu noi, has d'obrir els ulls per veu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Jordi fletxa CATALUNYA
25 de febrer de 2012, 00.04 h

#49 Tu en canvi fàs fàstic,vet-ho aquí,i per mi et poden encular amb la biela del titànic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Jordi fletxa CATALUNYA
25 de febrer de 2012, 00.03 h

#50 Com deia aquell:arriba espanya,fins perdre-la de vista!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Martín fletxa Badalona
24 de febrer de 2012, 21.34 h

Viva Cataluña!!!! pero dentro de España!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
Adrià fletxa Badalona
24 de febrer de 2012, 21.32 h

Els independentistes feu pena, sempre plorant i de victimes. Ja podeu reivindicar que us quedareu amb les ganes. Sou tots uns amargats i uns cagats!!! Visca Catalunya lliure, però lliure de gentusa com vosaltres!!! una abrçada nois!!! :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
Alexandra fletxa Barcelona
24 de febrer de 2012, 21.25 h

Ja fa temps que des de Madrid "la caverna" van planificar deixar Catalunya en inferioritat, industrial, econòmica i infraestructures. Ara cultural, la nostra llengua. Malauradament els nostres polítics no han estat a l’alçada per fer front a aquest tipus de "violència" política. No vull donar la raó als qui pensen que Europa comença als Pirineus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
Marcel Mañé fletxa Barcelona
24 de febrer de 2012, 19.34 h

Va molt bé que el PP vulgui aixafar la llengua catalana. Així hi hauran més in dependentistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
cabrejat actiu fletxa Barcelona
24 de febrer de 2012, 14.38 h

M'encanta que el PP mostri amb coherència com és el nostre enemic declarat.
Millor que tots aquells polítics o institucions vàriades, polítiques, econòmiques i d'altres, que continuen fent la puta o la ramoneta o només els importen els propis interessos apàtrides.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.