directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Montilla trenca el silenci per dir 'no' a la instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya

Afegeix que respectarà l'autonomia municipal · Mas celebra que 'canviï d'opinió' però no entén el retard

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

En plena polèmica per la intenció del municipi d'Ascó a presentar candidatura per acollir el cementiri nuclear, el president de la Generalitat, José Montilla, ha trencat el silenci que ha mantingut el PSC i el Govern sobre aquesta qüestió per dir 'no' a aquesta instal·lació. En una entrevista a Antena 3 (vídeo), Montilla ha raonat que el cementiri s'ha d'ubicar 'on hi hagi un consens social i territorial, fet que no es dóna a Catalunya en aquests moments'. Tot i això, s'ha afanyat a matisar que 'respectarà' l'autonomia dels ajuntaments. El líder de CiU, Artur Mas, ha celebrat aquest 'canvi d'opinió' però ha assegurat no entendre que hagi tardat tant a trencar aquest 'silenci clamorós'.
president de la generalitat, josé montilla, antena 3, vídeo
Comparteix
   

Silenci presidencial
Després que en els darrers dies els socis de Govern (ERC i ICV) i l’oposició (CiU) hagin exigit un posicionament del Govern, el president de la Generalitat s’ha pronunciat per primera vegada sobre la qüestió, des d’una televisió espanyola. Fins ara, el Govern havia mantingut silenci emparant-se en l’autonomia dels municipis a presentar una candidatura si així ho creuen convenient.

Cal recordar que, malgrat els intents de reduir la decisió al capteniment de l’Ajuntament d’Ascó o del municipi que vulgui presentar-se com a candidat per acceptar el cementiri nuclear, la pròpia convocatòria atorga un poder de decisió important a la Comunitat Autònoma ja que, evidentment, les repercussions d’una instal·lació d’aquest tipus traspassa els límits del terme municipal. Després d’aquesta declaració de Montilla en un mitjà de comunicació, resta per saber si el Govern emprendrà algun tipus d’acció per oposar-se a que cap municipi català es presenti com a candidat.

El líder de CiU, Artur Mas, ha respost aquest pronunciament celebrant aquest canvi d’opinió, ja que ha recordat que el PSC no va votar la resolució (pdf) del Parlament al març de 2008, en contra d’aquesta instal·lació. Tot i això ha assegurat ‘no entendre’ que hagi tardat tant a trencar el ‘clamorós silenci presidencial’.

El pes de ser exministre d'Indústria espanyol

Montilla ha reconegut que l’Estat espanyol necessita aquest cementiri però ha insistit en què s’ha de tenir en compte l’equilibri territorial, recordant que Catalunya produeix gairebé la meitat de l’energia nuclear que es genera a l’Estat. El president ha reconegut que el projecte va aprovar-se quan ocupava el càrrec de ministre d’Indústria espanyol, quan segons va avançar directe!cat Montilla va comprometre’s amb Zapatero a que Catalunya acolliria aquesta instal·lació.








Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
26 de gener de 2010, 09.47 h

En Montilla, com tot el seu "govern" tripartit, menteix:



http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Montilla/acepta/instalacion/almacen/nuclear/Asco/elpepusoc/20100120elpepisoc_7/Tes



De fet, mentir és l'ùnica estratègia d'un "govern" que veu a l'horitzó la fi dels seus dies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
25 de gener de 2010, 13.38 h

La qëstió és si aquest municipi presentarà candidatura o no.NO perdem de vista els regionalsites que estan acostumats a dir una cosa de cara a la galeria i a clavar la punyalada per l´esquena.Mireu el mas que habia de ser la garantia d´un estatut No de mínims abans de vendre´s pactan la primera gran retallada amb el zapatero.No perdem de vista els hipòcrites mentiders de ciu que ara venen eleccions i diran el que els convingui per canviar després com les serps.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
25 de gener de 2010, 11.59 h

Te has dejado, que es a la salud de sus incautos, votantes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de gener de 2010, 11.56 h

La desconfianza en la clse política, es según las encuestas del CIS, la segunda preocupación de los catalanes, por detrás de la económia, son personajes contradictotios, falsos, charlatanes, nunca dicen la verdad, les interesa su poltrona, sus prevendas, privilegios, sus hijos van a colegios privados, predican una cosa y ellos hacen lo contrario.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
25 de gener de 2010, 11.28 h

Aquests son els meus principis, si no us agraden, en tinc uns altres. (Grouxo Marx).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.