directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Un conseller regional del Llenguadoc defensa que França 'moduli' la directiva europea del foc

Per tal de permetre els actes de les colles de diables de la Catalunya Nord

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller regional i senador de l'UMP (Unió pel Moviment Popular) de Losera (Llenguadoc-Rosselló), Jacques Blanc, ha defensat que França 'pot modular' la directiva europea del foc, que va entrar en vigor el 4 de gener i a la qual França no ha fet cap al·legació per defensar les festes populars com els correfocs. Blanc assegura que 's'ha de permetre que es mantingui el patrimoni cultural', ja que 'és absurd incriminar allò que forma part de la nostra cultura'. El Govern català va demanar més permissivitat en l'aplicació de la normativa comunitària i a l'Estat espanyol encara no s'aplicarà perquè està en procés d'adaptació.
correfoc gracia diables foc
Comparteix
   

'L'aplicació de la normativa és un debat que hem mantingut al senat francès i és veritat que s'han de poder preservar les tradicions', ha dit Blanc en una entrevista a l'ACN. El senador i ex president de la regió de Llenguadoc-Rosselló ha acceptat que cal 'prevenir els riscos humans', però que les festes del foc 's'ha de preservar' sempre i quan estiguin 'controlades i organitzades'. La passivitat del govern francès en la transposició de la directiva ha molestat les colles de diables de la Catalunya Nord que, quan va entrar en vigor la directiva, van demanar asil cultural simbòlic a Alforja (Baix Camp), seu nacional de la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya, com a signe de protesta.

Sobre altres qüestions que afecten Catalunya, Blanc s'ha mostrat partidari del transvasament del Roine a través d'una canalització soterrada que aniria des del canal de Lamour, passant per Narbona i Perpinyà, travessant els Pirineus i arribaria a la depuradora del riu Ter a Cardedeu. 'És una gran ambició que ha estat retardada per raons polítiques', ha afirmat el conseller regional del Llenguadoc, i s'ha mostrat convençut que el transvasament del Roine 'és fonamental per assegurar el futur i crear una veritable solidaritat entre la Catalunya del Nord i la Catalunya del sud'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.