directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 11:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

Una vegada més, els eurodiputats catalans demanen que s'acabi amb la discriminació del català

Els europarlamentaris d'ICV, CiU i el PSC reivindiquen que els ciutadans pugui parlar en català en qualsevol situació arran dels darrers casos de discriminació lingüística

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Els eurodiputats catalans del PSC, CiU i ICV han reivindicat una vegada més el dret d'utilitzar el català. Maria Badia, Ramon Tremosa, Raül Romeva i Salvador Sedó han presentat aquesta setmana a Brussel·les una esmena conjunta al Parlament Europeu per tal que qualsevol ciutadà sigui respectat independentment de la llengua que utilitzi. Els eurodiputats veuen necessària la proposta després de l'aparició als mitjans de comunicació de diversos casos de discriminació per l'ús del català. En un comunicat, han lamentat fets com el de l'Aeroport del Prat aquest més de gener. 'Malgrat els més de 30 anys de democràcia, un advocat va ser agredit per un Guàrdia Civil per voler parlar en català', diu el text.

Comparteix
   


Etiquetes
Una vegada més, l'ús del català tornarà a ser motiu de debat al Parlament Europeu. Maria Badia, del Partit Socialista de Catalunya; Raül Romeva, d'Iniciativa per Catalunya Verds; i Ramon Tremosa i Salvador Sedó, de Convergència i Unió, han treballat de manera conjunta en una proposta que vol acabar amb la discriminació dels ciutadans per motius de llengua. L'exeurodiputat Oriol Junqueras, president d'Esquerra Republicana de Catalunya, també ha mostrat el seu suport a la proposta.

L'esmena presentada al Parlament Europeu vol ser inclosa en la nova legislació del programa Ciutadania Europea 2013, que té per objectiu enfortir els vincles dels ciutadans amb les institucions i enfortir la identitat europea. La iniciativa demana que l'article 21 de la Carta de Drets Fonamentals sigui 'plenament respectat' en la nova directiva del Consell Europeu sobre la igualtat de tracte pel que fa a religió o creença, discapacitat, edat o orientació sexual.

Segons els quatre eurodiputats catalans, la proposta vol reivindicar el dret d'utilitzar el català en qualsevol situació. El comunicat posa de manifest una situació ocorreguda a l'Aeroport del Prat aquest mes de gener, en la qual un advocat va ser suposadament maltractat per un agent de la Guàrdia Civil per voler parlar en català. Els eurodiputats lamenten que l'ús de la llengua catalana sigui encara un 'tema sensible' a Catalunya després de més de tres dècades de democràcia.

Fa tres setmanes, els eurodiputats catalans ja van posar sobre la taula el debat de la llengua catalana, en aquest cas fent referència a la seva oficialitat a les institucions europees. En aquella ocasió, Maria Badia i Ramon Tremosa van anunciar que demanarien als vicepresidents del Parlament Europeu la conveniència d'acceptar el català al plenari. Entre els vicepresidents de l'Eurocambra hi ha el català Alejo Vidal-Quadras, del Partit Popular, que s'ha mostrat contrari a la iniciativa en més d'una ocasió.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Gerard fletxa Cadaqués
25 de febrer de 2012, 20.43 h

Els socialistes ja foten caguera amb aquest tema. A Brussel·les hi voten a favor i a Madrid en contra, perquè saben la Unió Europea farà ni més ni menys que el que digui el el govern d'Espanya. I si en alguna estan d'acord PP i PSC és en fotre als catalans i en avançar cap el total extermini de la nostra llengua i de la nostra identitat nacional.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
mario fletxa barna
25 de febrer de 2012, 11.27 h

Pot ser ara el PSC- PSOE ens ajudarà, mai ho ha fet.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Narcs fletxa barcelona
25 de febrer de 2012, 04.36 h

Animat a unirte a eRepublik!!! --->

http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal


Participa en una comunitat virtual i lluita per la independencia de Catalunya!!

Necessitem més catalans per lluitar contra Espanya

LINK--->

http://www.erepublik.com/en/referrer/Naboal


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
24 de febrer de 2012, 21.22 h

Quan el PSOE no governa a Espanya, el PSC s'afanya a defensar el català a Brussel·les. Quina casualitat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat (Catalunya)
24 de febrer de 2012, 13.59 h

Els hi agrada perdre el temps! Que alguna persona els hi digui que cal ser estat i tota aquesta ximpleria s'haurà acabat!

Visca la llibertat!
Visca Catalunya estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.