directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Hi haurà vaga

La reunió entre Autobusos i TMB acaba sense acord i els treballadors faran vaga dilluns. La direcció, que ha fet una proposta similar a la de Metro, emplaça els treballadors a replantejar-se la vaga fins diumenge al vespre

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La reunió d'aquest divendres entre els representants sindicals d'Autobusos i la direcció de TMB ha acabat sense acord i per tant els treballadors a partir de dilluns els treballadors començaran una vaga prorrogable fins dijous dia 1, conicidint amb el Mobile World Congress. Els sindicats han decidit rebutjar la proposta salarial que TMB ha mantingut sobre la taula - ha ofert pagar l'increment del 2,4% del salari previst al conveni col·lectiu en dos pagaments de l'1,2% els anys 2012 i 2013-. L'empresa emplaça els treballadors a retirar la convocatòria fins diumenge a les 12 de la nit, un termini que els sindicats defugen. "No els trucarem, ho tenim clar", han assegurat fonts sindicals.

Comparteix
   

Els sindicats expliquen que han rebutjat la proposta de TMB perquè consideren que si la direcció al·lega "imperatiu legal" que impedeix un augment salarial del 2,4%, també és inviable fer-ho en dos pagaments. Exigeixen que es respecti el conveni col·lectiu "en vigor" de manera que no se'ls apliqui una congelació salarial "de tres anys". 

Per tot plegat, i després de no aconseguir un acord amb al direcció de l'empresa, asseguren que faran vaga, i que cada dia decidiran si la continuen l'endemà. Així, els sindicats asseguren que no trucaran als representants de TMB per anul·lar la convocatòria i que, en tot cas, serà per dir "ens veiem a plaça Espanya", han assegurat. En aquest sentit, el comitè d'empresa convocarà una assemblea de treballadors dilluns a les 12 del migdia a plaça Espanya amb carrer de Sants. 

Els sindicats d'Autobusos consideren els serveis mínims "una mica excessius". 

"Esforç extraordinari" per evitar "un dany irreparable"

TMB assegura que la proposta que s'ha formalitzat als representants d'Autobusos és "un esforç extraordinari" en plantejar una alternativa salarial similar a la que han acceptat els treballadors de Metro. 

La direcció de TMB assegura en un comunicat que "ha esgotat totes les possibilitats de negociació i que no pot fer més concessions a les demandes exigides pels sindicats". A més, l'empresa assegura que "si els treballadors no accepten la proposta i mantenen la convocatòria de vaga, l'empresa quedarà plenament alliberada i desvinculada de l'oferta".

Per això fan una crida a la "responsabilitat" dels sindicats per tal que reconsiderin una vaga que faria "un dany irreparable als ciutadans, l'economia del país i la imatge de Barcelona". 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
25 de febrer de 2012, 12.06 h

Pero es que en el cas dels autobuseros resulta que la presencia de bordes es estadisticament significativa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
25 de febrer de 2012, 09.06 h

De la mateixa manera que una flor no fa estiu, no tots els conductors son uns malcarats impresentables, i no es pot matar tot el que és gras. El col·lectiu de conductors és molt ampli i hi ha de tot. Les generalitzacions son odioses.
En quan a que tenen menys ingressos, sembla ser que apujar el preu del bitllet mes d'un 30 % ha estat insuficient, potser l'havien d'haver doblat.
Perquè no han congelat el bitllet durant tres anys?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 de febrer de 2012, 23.08 h

Aquests son els que veuen que ve la gent corrent i, quan son a dues passes, els tanquen la porta als morros, oi?. Doncs per mi com si els foten a tots al puto carrer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.