directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC s'inhibeix de la decisió d'acceptar que el cementiri nuclear s'estableixi a Catalunya

Després que Montilla hagi rebutjat el magatzem, el partit es nega a donar cap instrucció al seu regidor a Ascó

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Poques hores després de que el president de la Generalitat, José Montilla, hagi trencat el seu silenci per posicionar-se en contra de que un municipi català aculli el cementiri nuclear, el PSC ha refredat les expectatives i ha confirmat que no posaran cap impediment perquè l'Ajuntament d'Ascó presenti candidatura. El secretari d'Organització del PSC, José Zaragoza, ha assegurat que el partit no donarà cap instrucció al seu regidor al municipi d'Ascó perquè voti contra el cementiri nuclear en el Ple que aquest dimarts debatrà aquesta qüestió, ni tampoc l'expedientarà, com ha avançat que farà CiU. 'Nosaltres respectem l'autonomia local', assegura la mateixa executiva del PSC que afirmava haver 'instruït' els regidors socialistes de Vic perquè s'oposessin als canvis en l'empadronament.
josé zaragoza, psc, secretari d'organització
Comparteix
   

Ascó està governat per quatre regidors de CiU i un del PSC, Josep Martínez Costa, que és primer tinent d'alcalde. Per aquest dimarts està previst un Ple municipal on s'haurà de votar si aquest municipi presenta una candidatura perquè s'hi instal·li el Magatzem Temporal Centralitzat (MTC) de residus nuclears. Aquest dilluns al matí, el president de la Generalitat ja ha deixat clar que, tot i rebutjar de forma contundent la instal·lació del magatzem nuclear a Ascó, respectava l'autonomia local i que ha de ser l'Ajuntament qui ha de decidir si presentar candidatura. Mentre des de CDC ja s'ha avisat als seus regidors que els obriran un expedient en cas que donin suport al cementiri nuclear, Zaragoza ha deixat clar el respecte del PSC a l'autonomia local i ha garantit que no es donarà cap instrucció al seu regidor al municipi.

Interessos locals
'Nosaltres sempre hem defensat l'autonomia local perquè els ciutadans voten els alcaldes perquè defensin els seus interessos', ha assegurat, 'i cadascun d'ells és responsable de la seva posició'. Zaragoza ha definit el PSC com un 'partit municipalista' i ha garantit que ells no han donat 'mai' instruccions als seus regidors, tampoc en el cas de Vic. Fa una setmana, el portaveu del PSC, Miquel Iceta, va afirmar que la Comissió Executiva havia 'instruït' els seus regidors a Vic per aturar la voluntat de l'Ajuntament de no empadronar immigrants sense papers. Zaragoza ha assegurat que en aquest cas 'no es van donar instruccions' i que la posició dels regidors del PSC a Vic de complir les lleis era la mateixa que la del partit.

Precisament per l'autonomia local, Zaragoza no veu contradictori que, mentre el regidor del PSC a Ascó podria votar a favor del cementiri nuclear, els consellers comarcals socialistes a la Ribera d'Ebre es tanquin en contra d'aquesta instal·lació. 'Defensem l'autonomia local, ells defensen els seus interessos, la gent d'Ascó defensarà els interessos d'Ascó i la gent de la Ribera d'Ebre defensaran els de la Ribera d'Ebre', ha assegurat. Mentrestant, ha reblat, 'el Govern de Catalunya ha de defensar els interessos del país en global'.

El paper del Govern

Zaragoza ha recordat que és el govern espanyol qui té la competència i la responsabilitat de decidir on s'ubica aquest cementiri nuclear. I ha recordat que 'cap força política s'oposa' a que hi hagi un cementiri nuclear, 'sinó que el posin a un lloc'. Per això, ha preguntat a CiU i PP que diguin 'on volen que estigui el cementiri nuclear'. Cal recordar que, malgrat els intents de reduir la decisió al capteniment de l’Ajuntament d’Ascó o del municipi que vulgui presentar-se com a candidat per acceptar el cementiri nuclear, la pròpia convocatòria atorga un poder de decisió important a la Comunitat Autònoma ja que, evidentment, les repercussions d’una instal·lació d’aquest tipus traspassa els límits del terme municipal. Després d’aquesta declaració de Montilla en un mitjà de comunicació, resta per saber si el Govern emprendrà algun tipus d’acció per oposar-se a que cap municipi català es presenti com a candidat.

El pes de ser exministre d'Indústria espanyol

Montilla ha reconegut que l’Estat espanyol necessita aquest cementiri però ha insistit en què s’ha de tenir en compte l’equilibri territorial, recordant que Catalunya produeix gairebé la meitat de l’energia nuclear que es genera a l’Estat. El president ha reconegut que el projecte va aprovar-se quan ocupava el càrrec de ministre d’Indústria espanyol, quan segons ha informat directe!cat Montilla va comprometre’s amb Zapatero a que Catalunya acolliria aquesta instal·lació.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
26 de gener de 2010, 09.45 h

Alguns no s'assebenten de res:



http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Montilla/acepta/instalacion/almacen/nuclear/Asco/elpepusoc/20100120elpepisoc_7/Tes



Viuen en el seu nùvol particular consistent en el petit càrrec que els P$OEmontillistes els han donat com almoina per haver traït la Nació i no s'atreveixen a sortir al carrer i veure una realitat que els horroritza perqué els demostra que el seu temps, s'ha acabat.



Com en la pelìcula "el ball dels m... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
salva fletxa gava
25 de gener de 2010, 22.57 h

Zaragoza l'aprenent de Goebels. Catalans neu amb compte amb la rabia


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Quim fletxa PPCC.
25 de gener de 2010, 21.28 h

De que parles ex-llepant?Encara no t´has assabentat de que l´alcalde i tres regidors són de ciu o és que ets més tontet del que pensabem?.El cas és calumniar els altres del que fan els regionalistes de segona i eludir responsabilitats.NO et fa vergonya?.Exllepant tu i els de ciu ja no podeu ser mes hipòcrites del que sou.Quin fàstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Votant del PP fletxa L´Estartit
25 de gener de 2010, 17.13 h

Ja ens ho varen advertir, "fets, no paraules"...paraules molt boniques per tapar que ells van fent la seua de manera inalterable.



Gràcies ERC!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
25 de gener de 2010, 16.22 h

Ja ens ho varen advertir, "fets, no paraules"...paraules molt boniques per tapar que ells van fent la seua de manera inalterable.



Gràcies ERC!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Joan fletxa barcelona suburbi de vilassar
25 de gener de 2010, 16.02 h

'aquí no passa nada' mira quin caramel més bó tinc a l'altra mà.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.