directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Tecnologia doble fletxa

Les descàrregues de programari en català augmenten un 38%

Els programes més sol·licitats el 2008 han estat el paquet OpenOffice, el navegador Firefox i l'editori d'imatges GIMP

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Les descàrregues de programari en català de la web de Softcatalà han augmentat en un 38% durant el 2009, segons dades que ha fet públiques l'associació aquest dilluns. Durant l'any que acabem de deixar enrere els internautes s'han descarregat 820.354 còpies de programes en català. Igual que el 2008, els que han tingut més èxit han estat els d'escriptura que inclouen eines de correcció ortogràfica en llengua catalana. En concret, el programa estrella ha estat el paquet d'ofimàtica del programari lliure OpenOffice.org, amb 189.690 descàrregues. El segueixen el navegador Firefox i l'editor d'imatges Gimp, amb 88.403 i 41.098 descàrregues, respectivament.
softcatalà
Comparteix
   

Softcatalà recull mensualment les descàrregues amb més èxit del seu Rebost de programari en català mitjançant el Top20 a la pàgina principal. A més, disposa de dues pàgines on es poden veure totes les dades referents al 2008 i el 2009 de manera detallada. Acabat el 2009, l'associació sense ànim de lucre ha volgut fer balanç en una nota de premsa de les descàrregues que els usuaris han dut a terme durant l'any.

Al llarg del 2009 s'han baixat 820.354 còpies de programes en català des del lloc web de Softcatalà, la qual cosa representa un increment del 38% en relació a les descàrregues del 2008. Entre els deu primers programes que han obtingut més descàrregues hi ha també l'Avast! Antivirus (32.855), el Winrar (32.561), el corrector ortogràfic de català per a l'OpenOffice.org (29.294) i el paquet català per al Microsoft Office 2003 (26.043). També cal destacar les 25.620 descàrregues el diccionari català de sinònims per a l'Open Office.org i les 23.345 del paquet d'interfície en català per al Windows XP.

Cal tenir en compte que la majoria dels programes que apareixen a la llista es poden aconseguir també als seus respectius llocs web, com els paquets de Microsoft o els productes de Mozilla (Firefox, Thunderbird, entre d'altres.). A més a més, tant les desenes de milers d'usuaris de Linux en català com els usuaris de dispositius mòbils poden obtenir programari en català directament des de canals propis, via repositoris i botigues de programari específics. Per aquesta raó, des de Softcatalà estimen que, globalment, les descàrregues de programari en català durant el 2009 han superat amb escreix el milió de còpies.

El Rebost de Softcatalà té l'objectiu d'aplegar el programari disponible en català de forma còmoda per als usuaris. L'associació ha volgut recordar que qualsevol persona pot ajudar i proposar afegir-hi nous programes seguint unes senzilles instruccions publicades a la pàgina web.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1 Cibercast Castelldefels
Cibercast Castelldefels fletxa [object Object]
22 de març de 2010, 22.46 h

Les descàrregues de programari en català augmenten un 38%


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.