directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 20:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

La premsa de paper a la UCI

El tancament de Público tan sols és el començament: 'N'han caigut d'altres i en cauran més', ha dit el màxim accionista de l’empresa editora del diari, Jaume Roures

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Les declaracions de Jaume Roures semblen suficientment argumentades, tan sols cal veure algunes dades de les principals capçaleres dels diaris que avui es publiquen a l’Estat, totes elles pateixen greus pèrdues econòmiques, i s’han vist obligades a buscar desesperadament ingressos davant la davallada de les vendes i de la publicitat. 

Comparteix
   


Etiquetes
El País, editat per PRISA, ha patit en els darrers anys pèrdues milionàries que van obligar als seus accionistes a buscar nous socis i a perdre el control de l’empresa. Actualment un fons d’inversió americà, Liberty s’ha convertir en majoritari. Malgrat aquestes ajudes, El País ha perdut en un any un 26% de vendes, més de 80.000 exemplars menys venuts, una xifra insuportable per a la continuïtat del diari.

El Mundo, Expansión i Marca, editades per la empresa italiana Unidad Editoral i liderada a l’Estat per Pedro J Ramírez, ha perdut en els darrers tres anys més de 60 milions d’euros i amb un deute acumulat de 1.000M€ i ha obligat a l’empresa italiana a devaluar el seu patrimoni en més de 300 milions d’euros. Una situació que obliga a prendre mesures dràstiques en els propers mesos.

Segons l’Associació d’editors de diaris espanyols (AEDE) la pèrdua d’ingressos publicitaris ha estat generalitzada, el que surt més ben parat de tots ha estat La Razón del Grup Planeta que tant sols ha perdut un 10% el 2011, respecte a l’any 2007 abans de la crisi.

La resta han tingut davallades espectaculars. El País, El Mundo i La Vanguardia, les tres principals capçaleres de l’Estat han disminuït més d’un 50% els seus ingressos publicitaris. PRISA (El País) ha passat d’uns ingressos a l’any 2007 de 175M€ a 83M€, El Mundo de 115M€ a 61M€, i el Grup Godó (La Vanguardia) de 115M€ a 57M€.
Altres capçaleres han patit davallades semblants, ABC ha passat de 83M€ a 47M€ i El Periódico de Catalunya de 59M€ a 37M€ i tot acompanyat per una davallada en la venda de diaris espectacular que van del 26% de El País, a un 15% de El Mundo o un 15% de El Periódico, el que agreuja la situació de la premsa escrita a l’Estat.

El Grup Intereconomia celebra el tancament de Público
Amb un 'Hasta nunca Público', el Grup Intereconomia ha celebrat el tancament de la capçalera de Jaume Roures, un grup que segons les dades fetes públiques es troba en fallida i que busca un soci per evitar la fallida. Riuen dels altres i ells es troben en una greu situació, tant sols sostinguda per alguns sospitosos anunciants.

Preguntes sense resposta
Quines entitats financeres aguanten a bona part d’aquestes empreses editores? Com pot El Mundo aguantar un deute acumulat de 1.000 milions d’euros? Quants diners cobren de les administracions públiques per mantenir aquestes empeses en pèrdues? Amb aquests resultats tant negatius on es troba la seva llibertat periodística? Quantes d’aquestes capçaleres subsistiran i a costa de què? 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Pol fletxa Cerdanyola
26 de febrer de 2012, 12.33 h

la pregunta és d'on surten les misses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc fletxa BCN
26 de febrer de 2012, 10.26 h

Pot ser una molt bona notícia, que el Mundo i altres mitjans que són talibans contra Catalunya tanquen, no és cap problema,


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep M Llinars fletxa Barcelona
26 de febrer de 2012, 08.52 h

Pot ser una sort per nosaltres els catalans, que patim una premsa espanyola que va contra nosaltres. De totes maneres com diueu, el mateix Pedro J i altres han demanat ajut públic i veurem....


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.