directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 05:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Urdangarin es desentén del dia a dia de l'Institut Nóos

La declaració continua aquest matí després que ahir estés més de 9 hores fent-ho

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El duc de Palma, Iñaki Urdangarin, ha assegurat davant del jutge que ell no portava el dia a dia de les empreses, sinó que això ho feia el seu soci Diego Torres. De fet, Urdangarin només s'ha responsabilitzat d'aconseguir els contractes, però no dels seus detalls econòmics. D'altra banda, ha assegurat que la infanta Cristina no tenia cap mena de responsabilitat a Aizoon ni a cap altra empresa vinculada a l'Institut Nóos. El duc ha admès que es va reunir el 2003 amb l'expresident balear, Jaume Matas, al Palau de Marivent, juntament amb 'Pepote' Ballester, i que allà van parlar del fet que el govern balear patrocinés o comprés l'equip ciclista Banesto, però no van parlar de diners, ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
Segons fonts properes a la declaració, el duc de Palma ha assegurat que ell aconseguia els contactes i els contractes, però després no seguia el dia a dia de l'execució, sinó que només aportava, per exemple, els noms d'esportistes d'elit que acudien als congressos d'esport i turisme que es van organitzar a València i Palme. També ha negat que alguna de les firmes que apareixen en algunes factures o contractes fossin seves.

Pel que fa a la vinculació familiar en les empreses del duc, Urdangarin ha assegurat que cap dels membres de la seva família hi tenien cap mena de responsabilitat. Ni la seva dona ni dos dels seus fills, que també son socis d'una companyia, Namaste SL. El duc ha assegurat que els va fer socis perquè fos una empresa familiar. Sobre la presència de Cristina en uns fulletons de Nóos, Urdangarin ha declarat que era per donar una imatge de solvència al projecte. 

La reunió amb Matas, segons fonts properes a la declaració, s'hauria produït durant un aperitiu després d'un partit de pàdel per gestar el patrocini de l'equip ciclista de les Illes Balears. Concretament, la trobada hauria tingut lloc a la residència de Son Vent, dins del recinte del Palau de Marivent, residència oficial dels Reis a l'estiu. Matas, en canvi, havia declarat anteriorment que no s'havia produït cap trobada a Son Vent. d

Els negocis amb les administracions públiques

Segons fonts properes a la declaració, Urdangarin també ha dit que el rei li va dir el 2006 que no fes negocis amb administracions públiques.  Al segon torn del matí, se li ha preguntat pels convenis amb el govern de Balears i al primer torn de la tarda, pels de València. A hores d'ara, el jutge segueix amb les preguntes i s'espera que la declaració acabi aquest dissabte per la nit o bé el diumenge. 

Més empreses investigades

Segons algunes fonts properes al cas, s'apunta la possibilitat que el jutge del cas Palma Arena, José Castro, hagi obert una peça separada per tres empreses que fins ara no estan sent investigades. El fiscal Pedro Horrach va ser la setmana passada a Barcelona, i hi hauria tornat aquesta mateixa setmana. El jutge podria haver tornat a la capital catalana aquest divendres per interrogar l'advocat Salvador Trinxet, també imputat, i altres implicats en la trama. 





COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
26 de febrer de 2012, 15.19 h

Le habren el juzgado en sábado y domingo, trato preferenncial, no se porqué si el se empeña en decir que no sabe de cuentas, el solo hacia de relaciones públicas inocentemente, sin ningun interes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Saboneret fletxa Ciutat de Mallorca
26 de febrer de 2012, 12.39 h

¡ Tanta polèmica sobre si Urdangarin arribaría caminant o en cotxo fins a la mateixa porta del jutjat .......! ( finalment, veig que tant ahir com avui ha fet "meitat i meitat").
Pero en aquesta polèmica sobre si ha d'anar caminant com qualsevol ciutadà, no he sentit cap comentari referent la compareixènça en aquest mateix jutjat fa uns anys - pocs - de Pedro J., per mor de la famosa piscina il.legal que va fer a Mallorca ( " Soy Pedro J., amiguete y compinche del que manda ....¿ qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
atlasac fletxa Vila-real
26 de febrer de 2012, 10.42 h

Ja ho he dit, em jugo un pèsol que NO traurem aigüa clara......encara serè JO potser el CULPABLE!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
26 de febrer de 2012, 09.22 h

Urdangarin no sabia nada de nada, su regia esposa tampoco, sus padres, hermanos, el rey tampoco.Vaya pandilla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.