directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 06:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao insta l'alcalde d'Ascó a rebutjar el cementiri nuclear davant el 'consens' polític contrari al projecte

Lamenta que la decisió del consistori recaigui únicament en cinc dels nou regidors de l'equip de govern

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El secretari general d'ERC i portaveu del grup al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha exigit a l'alcalde d'Ascó (Ribera d'Ebre), el convergent Rafel Vidal, que 'recapaciti' i faci marxa enrere en la seva intenció d'aprovar en el ple d'aquest dimarts la candidatura del municipi al cementiri nuclear després del 'consens' en contra entre el Govern, el Parlament (pdf) i el principal grup de l'oposició, CiU. Ridao ha lamentat que la decisió no parteixi del consens i recaigui únicament en els cinc regidors de l'equip de govern -quatre de CiU i un del PSC- . El dirigent d'ERC ha proposat que, pel principi de repartiment de 'càrregues' de la indústria nuclear, el cementiri s'ubiqui en un altre punt de l'Estat.
joan ridao
Comparteix
   

Després de reunir-se amb càrrecs electes de la comarca que es troben tancats des de diumenge a la seu del Consell de la Ribera d'Ebre, el dirigent republicà ha advertit que 'ara qui té la pilota sobre la teulada és l'alcalde d'Ascó'. Per tant, ha instat  el síndic del municipi i els alcaldes de CiU que li donen suport a 'recapacitar' perquè 'és una decisió que no poden prendre cinc persones, que pot hipotecar el futur del territori i d'una generació de gent de la comarca i de Catalunya'.

Segons ha afegit Ridao, les reivindicacions dels agents socials i partits polítics de les Terres de l'Ebre no es fonamenten en l'anomenada 'cultura del no', sinó que apel·len als principis d'equitat i equilibri perquè siguin altres zones de l'Estat espanyol, i no Ascó o la resta de Catalunya, les que assumeixin el cost d'albergar el cementiri nuclear.

'Les Terres de l'Ebre diuen clarament que els territoris que han estat rebent durant molts anys els beneficis de les seves instal·lacions nuclears han d'assumir la part que corresponent de les càrregues necessàries, això és, els eventuals perjudicis que suposa una part del procés i que és la gestió dels residus', ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Manel fletxa Barcelona
27 de gener de 2010, 00.18 h

Fals exvotant: si no estiguessis tan ressentit, no diries tantes bestieses. El Montilla ja ha dit que Catalunya ja en té prou amb les centrals, però en el fons aquest és el seu problema, ERC només té un acord fins al final de la legislatura, i el Montilla ja veurà que fa pel seu futur.

Per altra banda, si tenim aquest problema, és perquè depenem d'Espanya. I tu, per que no li preguntes al Mas per què està a favor de les nuclears (encara que ara digui que no vol els residus)? No ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
26 de gener de 2010, 10.33 h

Li penses demanar a n Montilla?



http://www.elpais.com/articulo/sociedad/Montilla/acepta/instalacion/almacen/nuclear/Asco/elpepusoc/20100120elpepisoc_7/Tes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.