Ferran Adrià tancarà el Bulli el 2012
L'equip creatiu continuarà treballant per reobrir el 2014
El prestigiós cuiner català Ferran Adrià ha explicat aquest dimecres que preveu tancar el Bulli, el seu restaurant de tres estrelles Michelin a Cala Montjoi, Roses (Alt Empordà) les temporades 2012 i 2013, amb la voluntat de 'reflexionar' i impulsar un nou projecte basat en la creativitat i la recerca. Adrià ha assegurat que no es tracta d'una pausa ni d'un any sabàtic, sinó que durant els mesos tancat l'equip gastronòmic continuarà treballant la creativitat de la carta. 'A partir del 2014 El Bullí tornarà a oferir menjar', ha assegurat Adrià, qui ha justificat el tancament del restaurant per la necessitat de 'reorganitzar l'equip i la carta de cara a la temporada 2014'.
'Necessitem tancar, és decisió meva, necessito temps amb l'equip per reorganitzar-ho tot pel 2014', ha assegurat Adrià. El nou projecte del cuiner de l'Hospitalet de Llobregat s'obrirà el 2014 buscant els límits del que és un restaurant com a format, de manera que es prioritzarà la investigació enfront a la producció. Així, cada temporada serà diferent quant a les dates d'obertura, nombre de serveis i clients o l'equip de treball.Segons Adrià, el nou projecte anirà més enllà de l'exercici d'innovació que El Bulli ha anat fent durant els darrers anys, des que es va decidir obrir només durant sis mesos, realitzar un únic servei al dia o suprimir la carta, entre d'altres.
Durant les darreres temporades, El Bullí, considerat el millor restaurant del món segons la revista Restaurant, ha servit únicament sopars durant sis mesos l'any, en una carta que canvia totalment cada temporada.
Aquest any El Bulli obrirà el 15 de juny i tancarà el 20 de desembre. El calendari d'obertura del 2011 es farà pública aquest proper mes de setembre.