directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 04:59 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern espanyol segueix sense acceptar la independència de Kosovo

El ministre d'Exteriors recorda que l'article 2 de la Constitució estableix 'la indissoluble unitat d'Espanya, pàtria comuna i indivisible dels espanyols'

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

Sigui el PSOE o sigui el PP qui està al capdavant del Govern espanyol, la posició no canvia. A través del seu ministre d'Exteriors, José Manuel Garcia Margallo, l'Estat espanyol ha tornat a demostrar la seva intolerància cap a qualsevol moviment independentista. Aquest cop ha estat Kosovo qui ha tornat a rebre el no-reconeixement en una setmana en què Sèrbia obtindrà finalment l'estatus de país candidat a l'adhesió a la Unió Europea. Després que Belgrad hagi normalitzat les seves relacions amb Kosovo, amb l'acord que permet a Prístina participar en els fòrums balcànics, els ministres europeus d'Afers Exteriors aprovaran que es comenci a negociar el seu ingrés al 'club'. El govern espanyol, però, ja ha advertit aquest dilluns que no permetrà que es reconegui 'ni implícitament ni explícita una declaració unilateral d'independència de Kosovo que és contrària al dret internacional'. 'El govern espanyol ha canviat però no la seva oposició a la secessió de Kosovo', ha avisat el cap de la diplomàcia espanyola, José Manuel García Margallo.

Comparteix
   


Etiquetes
Els caps d'Estat i de govern dels Vint-i-set ratificaran en la cimera d'aquest dijous i divendres a Brussel·les l'acord que dóna llum verda per començar a negociar l'adhesió de Croàcia a la UE. 'Això ja està fet, ja no hi ha ningú en contra', ha anunciat el ministre francès d'Exteriors, Alain Juppé, després de debatre aquesta nova ampliació als Balcans amb els seus homòlegs. L'aprovació formal de donar a Belgrad l'estatus de candidat, però, tindrà lloc aquest dimarts. García Margallo ha assegurat que Sèrbia 'ha complert totes les condicions exigides i els mandats per fer més fluides les seves relacions amb Kosovo'.

El ministre espanyol, però, s'ha negat a que aquest acord inclogui l'elaboració d'un 'estudi de viabilitat sobre la projecció europea de Kosovo'. 'Som incompatibles amb qualsevol declaració, conclusió o afirmació que suposi la consagració i el reconeixement de la declaració unilateral d'independència' del febrer del 2008, s'ha queixat García Margallo, al·legant 'raons jurídiques i polítiques'. L'exeurodiputat del PP ha recordat que 'la Constitució de l'exIugoslàvia reconeixia el dret de secessió de les repúbliques federades, però no de la província de Kosovo, i una declaració unilateral viola aquesta Constitució'. 'Som partidaris de la pervivència dels estats multiètnics i si reconeixem la declaració unilateral de Kosovo estaríem sent contradictoris amb la secessió de part de Bòsnia Hercegovina o d'Ossètia i Abjàsia del sud', ha defensat García Margallo.

'Una part del territori nacional no pot decidir sense la resta'

El ministre d'Exteriors de Mariano Rajoy ha negat que el govern espanyol s'oposi a reconèixer el Kosovo independent per raons polítiques internes (per evitar crear un precedent per a Catalunya o Euskadi) i ha assegurat que l'article 2 de la Constitució ja és prou garantia. 'Es fonamenta en la indissoluble unitat d'Espanya, pàtria comuna i indivisible dels espanyols', ha recordat. 'El dret de secessió unilateral no està previst a la Constitució, el que preveu, com en qualsevol règim democràtic normal, és que la sobirania pertany al poble espanyol en el seu conjunt i una part del territori nacional no pot decidir amb independència del que decideixin tots els altres', ha argumentat García Margallo.

Només Espanya, Grècia, Xipre, Romania i Eslovàquia continuen negant-se a reconèixer la independència de Kosovo. El ministre d'Exteriors suec, Carl Bildt, ha defensat que Kosovo pugui tenir 'relacions contractuals amb la UE'.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
4 de març de 2012, 01.26 h

I que i pinta espanya en aquestes decisions, que no veieu, que el nostre pais veí, es el forat del cul d'europa on tothom si caga, que no te vot ni veu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pepsabater fletxa Barcelona
2 de març de 2012, 14.44 h

Ja sabem a quina mena de 'legalitats' s'acullen els espanyols quan els convé, i sigui dit de passada, no conec pas cap llei internacional que 'legalitzi' l'agressió armada, ni l'ocupació, ni l'etnocidi, ni l'espoliació sistemàtica d'un territori determinat 'encara que el considerin part de l'estat', i amb aquestes unes quantes més... I la seva constitució, que jo me'n recordi, va ser feta i acceptada sota la coacció de l'exercit franquista... Tota una demostració de la voluntat de comp... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan fletxa Palamós
28 de febrer de 2012, 18.35 h

Sí, sí, sí, i també aixó i lo de més enllà. Mentres ens van robant, insultant i no hi ha ningú que tingui collons d'acabar-ho. Colla de covards i botiflers !!

Donem suport als moviments independentistes surgits de la societat civil !!! Fora paràsits polítics !! www.assemblea.cat


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Jordi Bassas fletxa Barcelona
28 de febrer de 2012, 12.59 h

O sigui, sgons la Constitució, la "unitat d'Espanya" ve a ser com el bicarbonat sòdic; per més que el remenis, no es dissol en l'aigua. Potser és per protegir-nos contra el mal d'estòmac (o coragre, com dèiem abans).


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
28 de febrer de 2012, 10.56 h

I això és notícia ???. Quins ous!!!! La notícia seria si la Ibèria castellana i feixista ho hagués accptat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
FERRAN fletxa morvedre
28 de febrer de 2012, 10.20 h

El que hauran d'acceptar més tard o d'hora (i segurament per força més que de grat) aquests del PP és que, per més que brandin la seva Constitució que es va imposar sense cap alternativa (si seguir amb el franquisme), al final la disjuntiva que els quedarà és triar entre la declaració d'independència democràticament expressada o la violència de l'exèrcit continguda a la constitució: algú dubta de què recolzarà la comunitat internacional de tradició democràtica ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
mario fletxa barna
28 de febrer de 2012, 10.00 h

A Castalunya tenim quelcom molt important per demanar la independència, Autonomia i Parlament propi, cosa que Escòcia va obtenir lluitant fins avui en el Parlament Anglès, per tant ens queda només decidir-nos a fer el pas endavant, vinga, a posar el peu sempre endavant, un darrera l'altre i caminem, ja es veurà el resultat, pitjor que estem no podem estar, per tant, a que espera aquest govern botifler?, això és inversió positiva per a ells i el País.
Siguem valents tots plegats! La po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
28 de febrer de 2012, 09.42 h

El Govern espanyol no sap ni a on està Kosovo. Si neguen la seva independència és únicament pensant en que això pot beneficiar a la independència de Catalunya. Però no poden oblidar que la de Kosovo ha estat acceptada per tots els països europeus, i temen que el mateix succeirà amb el cas de Catalunya. Tenen por de la desaparició per sempre de l'expoli a Catalunya en favor d'Espanya .


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Constanci fletxa Sant Sadurni d'Anoia
28 de febrer de 2012, 04.33 h

Quan més neguen les semblances de Catalunya amb Escòcia, quan més es neguen a reconèixer Kosoovo, més clar deixen davant la Comunitat Internacional les semblances de Catalunya amb Escòcia i Kosovo.
Ells sabran.
Tenen tanta por com son uns pallussos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
28 de febrer de 2012, 01.25 h

Un primer ministre britanic va dir que el Regne Unit no te amics permanents sino interessos permanents. Aixo tambe ho saben els espanyols, d'aqui les coincidencies de Psoe i Pp. A Catalunya els unics que sembla que no ho saben son els de Ciu i ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.