directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC i ICV acusen el PPC de voler 'endarrerir' la ILP sobre els braus

Els populars podrien obstaculitzar la tramitació portant la ILP al Consell de Garanties Estatutàries

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La portaveu parlamentària d'ERC, Anna Simó, i la portaveu parlamentària d'ICV-EUiA, Dolors Camats, han acusat aquest dimarts al PP de Catalunya de voler 'obstaculitzar i endarrerir' la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) Prou per abolir les curses de braus, després que el parlamentari popular Rafael Luna insinués que podrien portar al Consell de Garanties Estatutàries la ILP. Tant Simó com Camats consideren que no hi ha base jurídica per portar al Consell la ILP contra les curses de braus. 'La ILP és impecable des del punt de vista competencial', ha recordat Simó. ERC i ICV han presentat els 15 compareixents que defensaran la prohibició, entre els quals hi ha experts, catedràtics, científics i extoreros, després que dilluns PPC, PSC i Ciutadans presentessin els seus experts per defensar la tauromàquia, entre els quals hi ha toreros, ramaders i apoderats.
anna simó dolors camats
Comparteix
   

En roda de premsa al Parlament, la portaveu d'ERC, Anna Simó, ha preguntat 'sobre quina base jurídica' el PP català vol anar al Consell de Garanties Estatutàries. 'La ILP era impecable des del punt de vista competencial amb el què marca la llei i tenim les competències per debatre aquesta qüestió perquè varem legislar sobre la Llei de protecció dels animals i parlem d'una modificació a l'articulat', ha apuntat. 'No sabem a quina qüestió s'agafaran', ha afirmat, al temps que ha recordat que el PP català hauria de tenir el suport d'algun altre grup parlamentari. Així mateix, ha acusat els populars de voler endarrerir la finalització del procés i la votació del dictamen del text.

Per la seva banda, Camats ha criticat que el grup popular fa servir els recursos al consell per 'torpedinar' l'acció legislativa al Parlament. Segons Camats, el PP català va al Consell de Garanties 'per obstaculitzar i endarrer un mes l'aprovació de la llei que no pas amb arguments jurídics sòlids que té sentit des del punt de vista constitucional o competencial per enviar un text al consell. 'Em sembla fora de temps quan tot just iniciem el procés de compareixences diguin que el volen portar al Consell de Garanties', ha lamentat.

Camats i Simó han comparegut per explicar les compareixences que els dos grups han entrat a registre en el marc del tràmit parlamentari de la Iniciativa Legislativa Popular. Entre els compareixents en contra de les curses de braus hi ha l'etòleg especialitzat en toro de lídia, Jordi Casamitjana; el catedràtic de dret de la Universitat de València Javier de Lucas; el veterinari Enrique Zaldívar; els filòsofs Norbert Bilbey, Josep M. Terricabras i Jesús Mosterin; el catedràtic de Dret de la Universitat Autònoma de Madrid Pablo Lora; la doctora especialista en violència Núria Querol; el científic Jorge Wagensberg; la escriptora Espido Freire; el Colectivo Andaluz contra el Maltrato Animal (CACMA); l'extorero Antonio Moreno; el biòleg i dirigent d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella; la plataforma PROU i l'eurodiputat del grup verd Carl Schlyter.

Toreros i apoderats defensaran les corrides

Per altra banda, els grups favorables a continuar maltractant braus a les places de toros van presentar dilluns els 15 experts que aniran contra la ILP. La llista, elaborada per la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya, la Plataforma per la Promoció i la Difusió de la Festa, ha comptat amb el suport de PPC, PSC i Ciutadans.

Els 15 compareixents que estan a favor de les curses de braus són Luis Francisco Esplà (torero), José Miguel Arroyo 'Joselito' (torero i ramader), Serafín Serrano (torero), Pedro Balañá (empresari), Pedro Fumadó 'El Charnego' (ramader), Rosa Gil (presidenta de la Plataforma Promoció i Difusió de la Festa), i Marilén Barceló (doctora en psicologia i vicepresidenta de la Federació d'Entitats Taurines de Catalunya).

També defensaran les corrides de toros persones vingudes de l'estranger, com Hervé Schiavetti (alcalde d'Arles i president de la Unió de Viles Taurines de França), Christian Bourquin (president del Consell General dels Pirineus Orientals), Maria Luz Rosinha (alcaldesa de Vilafranca de Xira i Presidenta de la Unió de Viles Taurines de Portugal), o Francis Wolf (filòsof de la Universitat de la Sorbona de París).

Completen els protaurins Víctor Gómez Pin (filòsof de la Universitat Autònoma de Barcelona), Salvador Boix (músic i apoderat de José Tomás), Miquel Ferré, president de l'Agrupació de Penyes i Comissions de Bous de les Terres de l'Ebre), i l'escriptora Natàlia Molero.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
2 de gener de 2017, 20.48 h


#3 Potser sí que en Quim #1 exagera una MIQUETA, però no més d'una MIQUETA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
4 d'octubre de 2016, 19.38 h

#1 Jo voto ERC i Convergència mai l'he vist clara, però tant com dir que és la prostituta de Catalunya, no sé, arael 2016 diuen que són indepes. Al menys ho diuen , que ja és algo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jordi-80 fletxa València
27 de gener de 2010, 10.42 h

Quim, tot eixe engany començarà a caure quan mitjans independentistes com aquest no diguen "federació nacionalista" a aquests regionalistes, o no diguen "PSPV" al PSOE valencià. Si bona part de la culpa la tenim nosaltres.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
27 de gener de 2010, 08.46 h

Els feixistes troglodites del pp sempre tindran el suport dels seus socis estratègics de ciu que com sempre amb la seva ambigüetat i col.laboració fan el joc als enemics de Catalunya i a sobre tenen la barra de dir que són nacionalistes catalans.Fins quan durarà l´engany i la gran mnetida?.Quin fàstic de regionalistes de segona i la gran prostituta de Catalunya que és ciu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.