directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 12:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Economia doble fletxa

Unnim suspèn el pagament d'interessos d'algunes emissions de participacions preferents i obligacions

La suspensió perjudica a uns 6.000 clients que van contractar alguna d'aquestes emissions

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Després que les entitats financeres enganyessin als seus clients amb l'escàndol de les participacions preferents, ara Unnim n'ha suspès el pagament dels interessos. Concretament, de tres emissions d'obligacions subordinades i d'una emissió de participacions preferents, segons han comunicat el banc com fet rellevant a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El motiu d'aquesta 'suspensió' s'explica perquè en el fullet de condicions d'aquestes emissions s'especificava que en cas de què l'entitat entrés en pèrdues es deixarien de pagar els interessos. Unnim va declarar pèrdues el tercer trimestre del 2011. La mesura té caràcter conjuntural per a la major part de les emissions, amb l'excepció dels subscriptors de les preferents, 1.223 clients, que no podran cobrar els interessos corresponents al període de pèrdues.

Comparteix
   


Etiquetes
El volum de diners que han quedat en suspensió de pagament de les quatre emissions, tres d'obligacions i d'una de preferents, acumula un total de 126.000 euros que haurien de cobrar prop de 6.000 clients, en concret 5.993 persones, de l'ordre d'uns 20 euros per client. 

D'aquestes 5.993 persones, 1.223 són clients de l'emissió de participacions preferents. Aquests són els clients que sortiran més perjudicats del fet de què Unnim hagi entrat en pèrdues. 

Contràriament, els subscriptors de les tres emissions d'obligacions, tot i que en el fullet s'indica que en el moment de què l'entitat entri en pèrdues deixaran de cobrar els interessos acordats, també se'ls assegura que un cop l'entitat es recuperi i entri de nou en beneficis, podran recuperar els diners que han deixat de cobrar. 

Això no passa amb els clients de les preferents que mentre duri el període de pèrdues, deixaran de cobrar per sempre la gratificació del capital invertit. 

En el fet rellevant a la CNMV, Unnim ha informat que ha suspès el pagament dels interessos de l'emissió de participacions preferents que s'havia de fer efectiu aquest dimecres 29 de febrer. En el mateix fet rellevant Unnim informa que també deixarà de pagar les rendibilitats de les emissions que s'havien d'abonar el 29 de febrer i l'1 de març.

Unnim està en aquests moments pendent de la resolució d'una subhasta on s'han presentat el Banc Santander, el BBVA, Ibercaja i el Popular. Fonts financeres han explicat que un cop el Banc d'Espanya adjudiqui el resultat de la subhasta, que es podria saber a finals d'aquesta setmana o com a màxim els primers dies de la setmana pròxima, l'entitat que absorbeixi al Banc Unnim s'haurà de fer càrrec del pagament dels interessos d'aquestes emissions, que ara s'han suspès conjunturalment perquè Unnim ha entrat en pèrdues. 

Unnim ha obert un període de consultes amb totes les persones afectades per informar-los de la situació i de les previsions dels pròxims mesos. L'entitat ha matisat que diferent són els clients que van comprar participacions preferents. En aquest cas, els clients deixarà de percebre els interessos mentre es mantingui el període de pèrdues. Tot i així, en el moment que el Banc d'Espanya adjudiqui l'entitat, aquestes clients de preferents recuperaran els interessos en efecte retroactiu fins la consolidació de l'absorció en la nova entitat financera.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
Emili fletxa TERRASSA
3 de juliol de 2012, 18.18 h

""En aquest cas, els clients deixaràn de percebre els interessos mentre es mantingui el període de pèrdues.""
Ja veig que m'han llegit i ja han rectificat. Ho celebro, però segurament no servirà de res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Francesc fletxa Barcelona
3 de juliol de 2012, 18.03 h

Fullet d'emissió: Ordre de Ministeri d'hisenda 17/11/81 i 26/2/82, aquesta documentació es pot reclamar a les entitats estafadores. És un dossier de 21 fulls que intenta aclarir el mètode per el que varen estafar tantes persones. Al INDEX, CAPITOL II, informació sobre els títols que s'emeten, pag. 6, Tenen exposat les intensions. No abonen Cupons, per que els seus balanços no li mostren beneficis. Els mateixos responsable de les entitats, manifesten el desconeixement d'unes conseqüènc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Emili fletxa Terrassa
29 de febrer de 2012, 21.33 h

#17 TOMPPA ! ! ! ! MODERA'T- Tal com diu "dra. cuddie", ens han ensarronat, ens han mentit, oferien una cosa que no deien tota la veritat, ens ho venien com una pla de jubilació. . . de pla si que ho era, però de jublació no, per que ho supeditaven al vai ivé de la Borsa però això no t'ho deien MAI i si això no és enganyar, ja em diràs que és. ENGALIPAR ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Emili fletxa Terrassa
29 de febrer de 2012, 21.24 h

"Això no passa amb els clients de les preferents que mentre duri el període de pèrdues, deixaran de cobrar per sempre la gratificació del capital invertit." . . . . Aquest PER SEMPRE , , , ÉS CORRECTE ?? . . . . o hauria de dir MENTRE TANT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Tomppa fletxa Sabadell
29 de febrer de 2012, 19.16 h

#16 Seriosament ? A quina planeta vius ? A mi no ha robat ningú ni els bancs ni persones perquè JO NO JUGO A CASINOS! Em fa fastic que hi ha gent que juga amb diners als bancs i quan perdren començan a queixar ... si has jugat amb diners vol dir SI HAS DEIXAT ELS DINERS ALS MANS DE BAQUERS HAS JUGAT! Només dic això, jo no he jugat i com això no he perdut .. si no jugis no pots guanyar i per sort no he jugat però si que pateixo de crisis per culpa de tots VOSALTRES que heu jugat amb diner... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
dra. cuddie fletxa sabadell
29 de febrer de 2012, 19.01 h

#14 per cert TOMPPA, si us penseu que fareu callar la gent aneu arreglats. us fotrem canya a la xarxa fins que torneu els diners als avis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
dra. cuddie fletxa sabadell
29 de febrer de 2012, 18.56 h

#13 Ja! això no t'ho creus ni tu. Realment ets la intel.ligència personificada.
Tiro la tovallola, Adéu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Tomppa fletxa Sabadell
29 de febrer de 2012, 18.45 h

#12 Pistoles no ... fa fàstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Tomppa fletxa Sabadell
29 de febrer de 2012, 18.44 h

#11 No signaria mai cap contracta que no entenc i no entenc com pot existir ningú qui ho fa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
dra. cuddie fletxa sabadell
29 de febrer de 2012, 18.34 h

#11 Sí, jo crec que tothom hauria de poder comprar i vendre diners......... i pistoles


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.