directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Extremadura reclama el seu deute històric

En la primera trobada institucional que han mantingut el president d'Extremadura amb Mariano Rajoy, li ha demanat solucionar el problema del deute històric

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president extremeny, José Antonio Monago, va transmetre a Rajoy  la necessitat que a Extremadura se l'entengui i Rajoy es va comprometre a fer les gestions  pertinents davant el ministre d’Hisenda  en relació al deute històric. Tot sembla indicar que una Comissió Mixta Estat-Comunitat Autònoma es reunirà per a quantificar la xifra d'aquest deute, i que una partida es podria incorporar als pressupostos de l'Estat per al 2012, previst aprovar després de de les eleccions andaluses.
 

Comparteix
   

El president extremeny va dir que 'és de justícia que el deute històric d'Extremadura es saldi com va passar amb Andalusia'. També va apel•lar al fet que l'Estatut extremeny, una llei orgànica, reconeix aquest deute. Pel que fa a Andalusia, cal recordar que el govern espanyol de José Luís Rodriguez  Zapatero, el 2009, va pagar 1.204, 41 milions d’euros al govern de ManuelChaves para saldar el deute històric i compensar el dèficit d’inversions estatals en la comunitat andalusa.

A banda d'això, el president extremeny també va reclamat inversions de l'estat en forma d'ajuts en infraestructures com l'AVE -que suposaran una inversió de 2.651 milions d'euros-, i un pla especial d'ocupació.  Monago va definir a Extremadura como una “Comunitat de potència”, degut als seus recursos naturals i matèria prima i amb possibilitats en tots els sectors econòmics, a la que si se l’ajuda, pot convertir-se en una “comunitat de realitat”. Amb el seu desenvolupament,  ha afegit Morago, creixeria Extremadura però, també el conjunt d’Espanya. Amb un 4.9% de dèficit Extremadura és la segona comunitat autònoma amb més dèficit de l’Estat Espanyol.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
Josep fletxa Barcelona
2 de març de 2012, 20.37 h

Això demostra com les ajudes creen dependència. Pel que es dedueix de l'article, el president d'Extremadura reconeix obertament que no poden progressar si no se'ls ajuda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
La a amb la i: ia (ya) +us podeu anar a prendre pel fletxa Omnium, sissi odio el diferent o faig de braveheart
2 de març de 2012, 18.07 h

Badalona és del PP, o m'ho he imaginat.... Vots de CIU ns/nc Albiol i Sánchez Camacho; Nuri de Gispert, Artur Mas, Rajoy Aznar, Napoleón Bonaparte. Voleu enemics a deu quilometres? O que siga la fiesta. Badajoz-Martorell connection. Sí, amb un parell d'ous de l'empordà. Ous d'Empordà federal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
2 de març de 2012, 15.33 h

El president extremeny diu una bajanada i vinga, tothom a posar a parir a tots els extremenys, i a ficar-los a tots al mateix sac, sense tenir en compte que extremenys, com catalans, n'hi ha de tot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Joan de Despujols, Baró de Terrades (no treballo i visc de vosaltres) fletxa Vaig nèixer d'una fulana i Sóc Convergent (m'han tret el impost de succesions)
2 de març de 2012, 15.33 h

Doncs jo tinc molts bons amics d'Extremadura. Anem de caça, encara recordo aquelles caçeres del meu pare amb Franco, Miquel Mateu i Porcioles (caça als antifranquistes i caça a Extremadura). Sempre comentem que es baralli la gent d'abaix, que hi hagi odi.... que NOSALTRES DOMINEM, PACTEM, ENS PIXEM (SOBRE VOSALTRES). Vinga, a odiar Extremadura que així es desvia l'atenció sobre nosaltres. Os deixo, que me 'n vaig de cap de setmana a Quintanilla de Onesimo amb un matrimoni d'Unió i amb un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 13
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Yo no me llamo Javier fletxa Los toreros muertos
2 de març de 2012, 15.14 h

Què ja heu acabat de rebaixar-vos al'alçada d'Anglada i Pepe Bono? Que Visqui Extremadura i Catalunya, fills de puta. Els primers aliats del nacionalisme pepero espanyol sou tots els votants de CIU, i els que col-laboreu d'una manera o altra amb ells. MAS, DURAN I PP: governen Espanya i Catalunya. No em vingueu amb crits de llibertat per un poble denigrant a un altra. Diferent és estar en desacord amb tots els franquistes i espanyolistes que hi ha a Extremadura: I QUE SÓN ELS ALIATS POLÍTI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 14
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Català fletxa Sabadell
2 de març de 2012, 13.31 h

Ja n'hi ha prou de robar!! Quin cony de deute històric es aquest? I del nostre deute de tots els anys de democràcia què hi ha? Als extremenys i andalusos només obrir la boca ja els fan cas i en canvi a nosaltres "ajo y agua" (a joderse y aguantarse) Es la cultura remanent de l'imperi. Nosaltres som i serem sempre una colònia per a ells, i ens tracten com van tractar a hispanoamèrica. Un poble subjugat per la força de les armes. Fora doncs aquest jou!! INDEPENDENCIA JA!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
2 de març de 2012, 12.48 h

#2 Ni els famosos conqueridors extremenys eren extremenys!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
2 de març de 2012, 11.40 h

Això es demencial, una comunitat que viu de subsidis que paguem sobre tot nosaltres, demana deute històric, quin deute històric?, pot ser el del franquisme quan varen enviar part de la gent a colonitzar i espanyolitzar Catalunya, junt amb andalusos i murcians, que encara ara estem rabent les conseqüències, deu ser "por los servicios prestados a españa".

No hi ha sortida, com mes aviat fotem el camp millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Francesc fletxa Badalona
2 de març de 2012, 11.40 h

Bon dia a tothom. Sempre és millor "ser malgrat que..." que no pas ser "gràcies a ...". Vaja, que és sempre millor donar que rebre, perquè lo primer dignifica, en canvi, lo segon denigra. El problema és certa la màxima que diu que "..si vols que algú t'odïi a mort ..ajuda'l molt ". És per tot això que tant Catalunya com, sobretot, Extremadura necessitarien ignorar-se mútuament una bona temporadeta. Gràcies per llegir-me.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
JoanC fletxa Ventalló
2 de març de 2012, 11.09 h

Bé, caldrà augmentar el nostre dèficit fiscal perquè aquests penques d'Extremadura puguin rescabalar-se del deute "històric" que Espanya té amb ells. Cal sortir ben aviat d'aquest estat corrupte, abans que no ens acabin d'enfonsar. .


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.