directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 03:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Alguna cosa passa amb ESADE

El cas Urdangarín i la Fundació Princep de Girona units per ESADE i per la generositat d’empreses que han fet donacions dineràries importants

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El nom d’ESADE  apareix de forma recurrent a la trama Urdangarín i és preocupant que massa professionals d’aquesta escola de negocis siguin ideòlegs i partícips de negocis mancats d’ètica, fins al punt que molts dels implicats i imputats al cas Urdangarín han estat relacionats amb aquesta escola i la Fundació borbònica ubicada a Girona.
 
 

Comparteix
   


Etiquetes

Tots els camins  porten a ESADE
 
La Fundación Deporte, Cultura e Integración Social (FDCIS), creada el 2006, és una de les peces clau en la trama Urdangarín des de la qual es van recaptar al voltant de 400.000 euros i, presumptament, a través de l’empresa De Goes Center propietat de la fundació, es va evadir capital a paradisos fiscals. Tots els seus membre, quatre patrons, el president i el secretari d’aquesta fundació, han estat professors d’ESADE, així com el gerent, Diego Torres,  el tresorer, Mario Sorribas, i el president del consell assessor, Iñaki Urdangarín, alumne de l’escola, els tres últims i imputats en la trama.
 
Marcel Planelles és un dels casos paradigmàtics d’aquesta relació, secretari general d’ESADE ha hagut de declarar per cobrar de la trama Urdangarin i també pel pagament de l’escola de negocis a la trama. Recentment ha estat apartat de part de les seves funcions, però manté el seu càrrec ara dedicat principalment a labors més internes i de relació amb els ex-alumnes. Planelles era membre del comitè científic de Nóos, assessor en l’organització del València Summit, i un dels coordinadors del llibre Blanc que va en carregar a ESADE la Fundació Príncep de Girona.
 
El president de la FCDIS, Javier Nieto Santa, també professor de l’escola de negocis, és propietari de Santa & Cole i impulsor del Parc de Belloch, on es troba Santa & Cole i la Universitas Telefónica i el 2007 va rebre el premi "Príncipe Felipe a la Excelencia Empresarial" .
José Ernesto Amorós, Carlos Rufín , Ezequiel Reficco, patrons de la FCDIS, van col·laborar amb l’institut Nóos i van participar activament en el València Summit, igual que Nieto Santa. Michel Paul Maxime Fioli també patró de la FCDIS era membre del comitè científic de Nóos. La relació entre el patronat i Iñaki Urdangarín ja existia a finals del 2004.
 
Raimón Bergós professor d’ESADE i un cas a part
 
La Fundació DCIS va ser registrada el febrer de 2007 a instàncies de Raimón Bergós, secretari de la fundació, també professor d’ESADE que té un currículum extens. Secretari general de la Coordinadora Catalana de Fundacions, i vocal de la junta directiva de l'Associació Espanyola de Fundacions, membre de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música –està imputat per col·laborar presumptament en el desfalcament del Palau de la Música–, Bergós també va ser president del Consell Assessor de l'Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya OCUC. També va ser director de l'assessoria jurídica del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 i del Fòrum de les Cultures de Barcelona 2004.
 
L’encàrrec a ESADE de la Fundació Príncep de Girona
 
Segons consta a la Fundació Princep de Girona, Marcel Planelles va ser un dels coordinadors del llibre blanc dels emprenedors a Espanya que la fundació va encarregar a ESADE. El document complert tant sols està en castellà i n'han fet un petit resum en català.
 
Malgrat que el directe!cat ha preguntat a la Fundació Príncep de Girona el cost del llibre blanc, el silenci ha estat la resposta. Esperem que aviat puguem saber quina part dels més de 2 milions d’euros de pressupost de la FPdG s’han destinat al llibre blanc dels emprenedors. El que és clar és que moltes de les empreses que formem part del patronat de la FPdG i que la doten generosament, apareixen entre les que han aportat diners a la trama Urdangarin.
 
 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
Bernat fletxa Barcelona
3 de març de 2012, 20.39 h

ESADE és l'equivalent actual a l'escola dels sofistes Grecs, on els rics enviaven els seus fills perquè Protàgores els ensenyés a argumentar per induir a error als adversaris amb l'objectiu d'obtenir avantatge i beneficis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Albert fletxa Tortosa
3 de març de 2012, 16.08 h

Això de l'equip anti-frau m'ha fet riure: no és un riure de plaer i de divertiment, és del cinisme que em provoca el maleït fàstic que em fa tot plegat. I a damunt, aprens (que ja ho sospitaves) que tots els polítics ultra-conservadors (hauríem de dir Neocons perquè són adeptes de la religió de Milton Friedman, el papa del neo-liberalisme salvatge que ens està caient a sobre) que ens fotran ben fotuts surten d'aquell niu d'escurçons! I la pregunta, qui votar? No hi ha res que valgui... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Ignasi fletxa Barcelona
2 de març de 2012, 20.49 h

La Secretària General de Funció Pública i la Directora General de Funció Pública també van estudiar a ESADE, i son elles les que han confeccionat les brutals mesures de retallades i preparat les futures privatitzacions dels treballadors de la Generalitat. Tot això s´enmarca en una visió del liberalisme económic, el qual busca grans guanys d´uns quants amb les privatitzacions dels sectors públics, i la incertesa del treballador. La Fundació Catalunya Oberta defensa el liberalisme ec... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Carme fletxa B.C.N.
2 de març de 2012, 13.24 h


Aquesta noticia ha de completar-se amb una altra que llegeixio a l'Avui, que parla del fulminant cessament de l'equip antifrau del Cas Gürtel i d'Urgandarin. Sense comentaris. O el que seria el mateix: A Espanya destapar segons quin tipus de corrupció et pot costar el càrrec, o l'altre: que és perillosissim en aquest país ser honest, valent, voler fer justicia i actuar democràticament


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Vallesà de Pro fletxa Vallés Oriental
1 de març de 2012, 15.04 h

a Esade l'única cosa que ensenyen és a no tenir escrúpols, fer amics de conveniència, formar part de grups de poder i fer calés sense cap mena de mirament ni respecte per ningú. Els seus alumnes, o son aliats o son enemics declarats, no s'hi valen les mitges tintes. És una institució nefasta, molt al contrari de les universitats públiques on els valors encara es respecten i els alumnes fan amics.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Tomppa fletxa Sabadell
1 de març de 2012, 15.00 h

Cadascú pot canviar el món consumin diferent ... deixeu de consumir en castellà i d'empreses que no té mínim de respecte envers el català i Catalunya i potser podeu guanyar un dia. Comprar en català i vendre en totes altres es filosofia bàsic de qualsevol nació/país que prospera.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
1 de març de 2012, 09.45 h

Nomes ens cal una cosa:

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Albert fletxa Tortosa
1 de març de 2012, 09.25 h

Què és intolerable? Que facin el que han fet sempre?... O us pensaveu que ESADE era un col·legi d'escolanets? ESADE és una escola superior de pirateria econòmica i un planter de joves taurons que es troben entre ells per poder grapejar després. Ni més ni menys.


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Carme fletxa Torelló
1 de març de 2012, 09.15 h

Aixó és intolerable!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Josep fletxa Barcelona
1 de març de 2012, 06.34 h

Ara toca fer fora de Cataluna la FPdG


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.