directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 14:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

CiU força una comissió d'investigació sobre l'incendi d'Horta

Montilla assegura que el Govern hi col·laborarà però reclama 'responsabilitat' pels cinc bombers morts

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Convergència i Unió (CiU) ha anunciat aquest dimecres que demanarà una comissió d'investigació parlamentària sobre l'incendi d'Horta de Sant Joan. Ho ha fet durant la sessió de control al president de la Generalitat, José Montilla, qui ha demanat que no s'utilitzin els cinc bombers morts que hi va haver en aquest incendi del juliol. El president ha dit que el Govern anirà al Parlament 'les vegades que calgui a donar explicacions', però ha censurat obrir una comissió d'investigació a la cambra catalana perquè creu que s'ha de deixar treballar a la justícia, i ha titllat la mesura 'd'electoralista'. Tot i això, el president ha deixat clar que hi col·laborarà.
montilla tresserras
Comparteix
   

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, ha anunciat la decisió de la federació nacionalista de forçar la comissió d'investigació. El reglament els permet fer-ho en solitari, però des de fa dies el grup del PPC ja demanava obertament la seva constitució i el mateix Daniel Sirera hi ha insistit aquest dimecres a la sessió de control. De fet, segons fonts populars, una conversa telefònica entre Artur Mas i Alícia Sánchez-Camacho d'aquest mateix dimecres hauria provocat que CiU es decantés per demanar-la, després que les mateixes fonts hagin assegurat que hi havia dubtes entre les files de la federació nacionalista.

Pujol ha dit que fa l'anunci 'després d'haver esperat molt, potser massa'. Pujol ha remarcat que, en aquest tema, CiU 'ha actuat amb prudència i cautela', però ha afegit, per justificar la petició de la comissió, que hi ha hagut 'un allau de dades i informacions que han posat en entredit les informacions del Govern'. Unes informacions que 'qüestionen els relats dels consellers Saura i Baltasar'.

El portaveu de CiU al Parlament ha recordat que el president de CiU, Artur Mas, va emplaçar al president a 'liderar' una comissió d'investigació per 'conèixer la realitat i assumir responsabilitats'. Pujol ha assenyalat al president que 'alguna vegada s'han d'assumir responsabilitats', però ho ha atribuït a 'la dificultat que li suposa'.

'Màxima responsabilitat'

Després d'aquest anunci, el president de la Generalitat ha demanat que el tema es tracti 'amb la màxima responsabilitat', donat que hi va haver cinc morts. 'Utilitzar l'incendi amb finalitats electorals no és de rebut', ha dit, i ha demanat 'la màxima sensatesa a l'hora de tractar el tema'. Montilla ha admès que CiU pot demanar una comissió d'investigació, però li ha recordat que és gràcies a una reforma del reglament del Parlament 'propiciada' pel tripartit. 'Avui vostès poden demanar la comissió d'investigació, en incendis passats no es podia fer', ha recordat a Pujol.

Montilla ha dit que col·laboraran amb la comissió, perquè 'ningú més que nosaltres vol aclarir les coses, estem a plena disposició'. El president ha remarcat que els consellers Saura i Baltasar 'han donat totes les informacions' i que el Govern 'donarà tota la informació que calgui', també a la justícia. Tot i que s'ha obert a col·laborar-hi, el president ha censurat l'anunci de CiU. Primer perquè ho ha considerat 'd'electoralisme'. Però també perquè, ha recordat, la justícia està actuant sobre aquest cas. 'I nosaltres volem que es deixi treballar a la justícia, això crec que és el que hem de fer, si volem esclarir les coses, si no volem utilitzar els morts, i nosaltres ni ho volem ni deixarem que altres ho facin', ha deixat clar.

'Si algú vol una comissió d'investigació, que la sol·liciti a la cambra, com han fet', ha afegit, però 'a nosaltres que no ens busqui per fer judicis polítics paral·lels als que li pertoca fer a la justícia'. I tampoc per fer 'electoralisme'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Ex votant d'ERC fletxa L'Estartit
28 de gener de 2010, 14.02 h

Molt be!. A veure si d'una vegada ens assebentem del que el tripartit está amagant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
28 de gener de 2010, 09.25 h

Cada dia que passa els de ciu fan més fàstic!.Ara fan de voltors per mirar de treure profit electoral del patiment de les victimes de la tragèdia.Quan ciu governava la Segarra i mitja Catalunya va crema per la manca de previsió i recursos i encara tenen la barra de fer de rapinyaires amb aquest tema.Fastigós molt fastigós!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.