directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 00:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Consell de la Ribera vol saber si està legitimat per impugnar el ple d'Ascó

També ha decidit presentar-se com a ens local per poder fer al·legacions a la ubicació del cementiri nuclear

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'equip de govern del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha decidit demanar aquest dijous al Departament de Governació i als serveis jurídics del Servei d'Assistència Municipal (SAM) de la Diputació de Tarragona un informe per saber quin organisme té legitimat per impugnar el ple de l'Ajuntament d'Ascó (Ribera d'Ebre) en què es va aprovar presentar la candidatura del municipi per acollir el cementiri nuclear. Ja des de la vigília del ple el Consell Comarcal va apuntar la possibilitat d'impugnar el ple ja que quatre dels nou regidors asconencs tenen relació directa amb la central nuclear i consideren necessària la 'tutela de la llei' de 'regidors que reben sou d'una empresa vinculada amb el projecte del cementiri'.
manifestació, ascó, cementiri nuclear
Comparteix
   

El president del Consell, Bernat Pellisa, ha assegurat que, si l'informe reconeix que el Consell Comarcal pot fer-ho i dóna 'suficients garanties', l'ens impugnarà el ple. A més, l'equip de govern també demanarà una valoració jurídica per conèixer si és viable declarar-lo nul. En una reunió feta aquest dimecres al vespre, l'equip de govern del Consell Comarcal també ha decidit presentar-se com a ens local per poder fer al·legacions al procés iniciat ara per determinar quina serà finalment la seu del cementiri nuclear estatal, tràmit en què començarà a treballar aquest dijous.

El posicionament de Móra d'Ebre
Per la seva banda, el vicepresident del Consell Comarcal i tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Móra d'Ebre, Josep Solé Arnal, ha volgut deixar clar quin és el posicionament de la capital de la comarca pel que fa a la candidatura d'Ascó. 'Móra d'Ebre va aprovar una moció contrària a la instal·lació del magatzem de residus nuclears a la comarca i per extensió a Catalunya, i l'acord continua vigent i l'hem de fer complir', ha assegurat.

Segons Solé, el cementiri nuclear 'no és el model a seguir' i 'la quota de solidaritat en energia nuclear ja està més que satisfeta a Catalunya'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.