directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 03:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Les revistes 'El Temps', 'Lletres' i Joan Laporta, premiats en la IX Nit de les Revistes

L'APPEC també atorga guardons a 'ONGC', 'Serra d'Or', 'De Cine' i Pilarín Bayés

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Un any més, l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català d'Abast Nacional (APPEC) ha lliurat els seus premis a la Nit de les Revistes on aquest 2010 s'han guardonat 'ONGC', 'De cine', 'Zirkolica', 'Llengua Nacional', 'Lletres', 'Revista d'Igualada', 'Canvi de mentalitat', 'El Temps' i 'Serra d'or', l'editorial Bayard Revistes, el president del Barça Joan Laporta i la il·lustradora Pilarin Bayés. En la gala d'aquest dimecres nit, celebrada al Centre de Cultura Contemporània de Catalunya (CCCB) i presentada pel periodista Xavier Grasset i l'actriu Marta Bayarri, s'han atorgat sis guardons escollits pel jurat, dos guardons per votació popular i tres guardons especials. La vetllada ha estat presidida pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras i el president de l'APPEC, Lluís Gendrau i hi han assistit un gran nombre d’editors i diverses personalitats del món de la política, la cultura i la comunicació.
lluís gendrau, appec
Comparteix
   

En el Premis 2009, atorgats pel jurat, els finalistes del guardó a la Millor revista han estat 'Viure en Família' i 'Món Empresarial' i el premi s'ha concedit a 'ONGC', una revista de pensament polític, solidaritat, cooperació i relacions internacionals, que amb una presentació gràfica i estètica molt acurada conté reflexions molt necessàries sobre la causa dels conflictes i les injustícies mundials. En la categoria de Millor editorial, han quedat finalistes Editorial de Periodistes i Fundació Catalunya Cristiana, i s'ha emportat el premi Bayard Revistes, un grup de premsa d’abast mundial que des de fa molts anys ha apostat decididament pel català amb les seves publicacions infantils i juvenils.

En la categoria de Millor nova publicació, 'De cine' ha vençut a 'Alberes' i 'La revista de les tres bessones', ja que la seva aparició, amb un disseny acurat, ha cobert un buit de mercat i ha donat més visibilitat a la indústria cinematogràfica catalana i als catalans que s’hi dediquen. El premi Millor Acció Promocional ha estat per la 'Revista d'Igualada'; la Millor Acció Digital ha estat per 'Zirkolica' i el premi personal s'ha concedit a Pilarin Bayés, dibuixant incansable que des del 1964 col·labora amb 'Cavall Fort'.

Guardonats per votació popular
En els guardons concedits per votación popular, el premi a la Millor portada ha estat per una portada de Jordi Sanahuja a la revista 'Llengua Nacional', imprescindible si es vol fer un ús com cal de la nostra llengua i amb col·laboradors de prestigi reconegut. Pel que fa al premi a la Revista més popular, la majoria de les votacions ha anat a 'Lletres', la revista de llibres i cultura dels Països Catalans, que cada dos mesos arriba a tots els socis del Grup del Llibre i a molta gent més, amb articles, comentaris i recomanacions d'interès.

Guardons especials
Encara s'han concedit tres guardons més en la categoria de premis especials que han estat per les publicacions 'Canvi de mentalitat' i 'El Temps', pel 25è aniversari; a 'Serra d'or', pel 50è aniversari, i a Joan Laporta, president del Futbol Club Barcelona, a qui se li ha concedit el Premi Especial de la Junta de l'APPEC com a reconeixement al suport que al llarg del seu mandat ha manifestat envers les revistes en català i especialment per la col·laboració entre la Fundació del Barça i l’APPEC en la difusió de les nostres revistes entre els socis.

El jurat
Enguany, el jurat dels premis ha estat format per Enric Aloy, secretari general del Departament d'Innovació Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya; Cristina Coll, directora general d'Innovació i Cooperació amb els Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya; Manel Cuyàs, periodista adjunt a la direcció d'El Punt; Carles Duarte, director de la Fundació Lluís Carulla; Albert Gonzàlez, director de l'àrea de Comerç i Consum de l'Ajuntament de Barcelona; Esteve Leon, de la Diputació de Barcelona; Emili Manzano, periodista, escriptor i presentador de televisió; Jordi Martí, delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i director de l'ICUB; Ferran Mascarell, conseller delegat d'RBA Audiovisual, ex conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya i primer president de l'APPEC; Álvaro Sobrino, dissenyador gràfic, periodista i editor de la revista 'Visual'; Lluís Gendrau, president de l'APPEC, i Àngel Madrià, vicepresident de l'APPEC.

26 anys d'APPEC
L'Associació de Publicacions Periòdiques en Català d'Abast Nacional va néixer l'any 1983 com a primer grup de comunicació en català en suport escrit. L'associació actualment aplega 142 publicacions escrites en llengua catalana de subscripció no gratuïta i de venda al públic de periodicitats diverses i temàtiques molt variades, amb una mitjana de difusió conjunta de 700.000 exemplars mensuals i amb una audiència estimada de més de dos milions i mig de lectors. Entre aquestes capçaleres hi ha tipologies de tota mena: informació general, esports, cultura, historia, música, decoració, salut, pensament polític, religió, premsa infantil i juvenil, motor i muntanya, entre d'altres.




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.