directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 21:08 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

El Col·legi de l’Audiovisual veu la nova llei del Cinema com una 'oportunitat' enfortir la producció pròpia

Aposta per seguir garantint un doblatge ‘de qualitat’ en català

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El degà del Col·legi Professional de l’Audiovisual de Catalunya (CPAC), Daniel Condeminas, ha apostat per aprofitar el nou marc de la Llei del Cinema per enfortir el doblatge en català de ‘qualitat artística professional’ que ‘comptarà amb un amplíssim consum per part de la població molt per davant de la versió original subtitulada’. Per Condeminas ‘l’alta professionalització del sector del doblatge a Catalunya és indiscutible però cal blindar-la i potenciar-la tot aprofitant les potencialitats de la nova llei’. El degà del Col·legi ha contraposat ‘l’avenç’ de la Llei catalana del Cinema a la ‘regressió’ que suposa la Llei estatal de l’Audiovisual.
condeminas
Comparteix
   

Daniel Condeminas demana que en el tràmit parlamentari de la llei s’introdueixin mecanismes de formació audiovisual en l’etapa escolar i es contempli internet com a plataforma de rendibilització econòmica de les obres

Condeminas ha definit la Llei del Cinema com una ‘oportunitat significativa’ al mateix temps que ha assegurat que ‘l’interès de la llei va més enllà del doblatge. No només es tracta que la ciutadania pugui tenir una oferta suficient de sales amb pel·lícules doblades al català, sinó que les pel·lícules en català deixin de ser un producte escàs dins la producció cinematogràfica i vagin esdevenint unes obres que tinguin un espai normalitzat en l’oferta projectada’.

Precisament en el tràmit parlamentari és on el CPAC reclamarà que es refermin aquestes demandes del sector a més d’incorporar mecanismes de formació en la cultura audiovisual als joves durant la seva etapa escolar. Aquesta alfabetització en les noves tecnologies i l’audiovisual ja es van incorporar a instàncies del CPAC en la Llei Catalana d’Educació aprovada al Parlament el passat mes de juliol. En el mateix sentit el Col·legi de l’Audiovisual demanarà durant el tràmit de la Llei del Cinema al Parlament que s’incorporin els videojocs pel seu paper indiscutible dins el sector audiovisual al mateix temps que s’haurà de contemplar internet com una plataforma de rendibilització econòmica de les obres cinematogràfiques i no només d’eina per a la seva promoció.

Al mateix temps, Condeminas ha contraposat ‘l’avenç’ de la Llei catalana del Cinema a la ‘regressió’ que suposa la Llei estatal de l’Audiovisual. És per això que ha tornat a instar tots els partits catalans amb representació a les corts espanyoles a introduir les esmenes necessàries abans del 10 de febrer ‘per no atemptar contra el sector de l’audiovisual català i el seu sistema públic de mitjans de comunicació’ si s’aprova el text tal i com està avui en dia.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
1 de febrer de 2010, 19.32 h

Este está meando.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Lídia fletxa Sabadell
28 de gener de 2010, 20.13 h

si


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.