directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 04:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Junqueras: 'L'Estat continua estrangulant les autonomies'

Junqueras troba 'inviable' que l'Estat s'apugi el límit de dèficit un 1,4% però 'continuï estrangulant' les autonomies

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

El president d'ERC, Oriol Junqueras, troba "inviable" que l'Estat s'hagi apujat el límit de dèficit per al 2012 un 1,4% però, segons ha dit, "continuï estrangulant" les autonomies. El republicà ha recordat que, segons ell, l'Estat genera el 70% mentre que les administracions autonòmiques i locals són responsables del 70% de les polítiques que arriben als ciutadans. D'altra banda, Junqueras ha vaticinat que "al llarg dels propers mesos hi haurà una onada d'acomiadaments i d'atur". Així ho posen en evidència, ha interpretat, les dades conegudes aquest divendres: l'atur va créixer un 1,38% el febrer a Catalunya, i el govern espanyol ha vaticinat la taxa de desocupació a l'Estat arribarà al 24,3% enguany.

Comparteix
   


Etiquetes
"És del tot inviable que l'estat espanyol decideixi apujar-se el seu sostre de dèficit i continuï estrangulant a les administracions que de debò responen a les necessitats dels ciutadans", ha denunciat aquesta tarda Junqueras, després que l'executiu de Madrid anunciés en roda de premsa els nous objectius de dèficit per al 2012. Aquests es fixen en el 4% per a l'Estat, l'1,5% per a les autonomies i el 0,3% per als ajuntaments.

"L'estat espanyol és el responsable del 70% del dèficit que generen les administracions públiques espanyoles i per tant és vergonyós que intenti responsabilitzar d'aquest dèficit a les comunitats Autònomes i als ajuntaments", ha lamentat Junqueras, que ha afegit que, segons els seus càlculs, aquestes altres administracions "controlen només el 30% dels impostos, generen el 70% de les polítiques que arriben als nostres conciutadans i només són corresponsables del 30% del dèficit generat".

D'altra banda, Junqueras s'ha referit a les dades d'increment de l'atur que s'han fet públiques aquest divendres i que corresponen al mes de febrer, en el qual s'ha batut un nou rècord amb 641.948 desocupats.

"Això fa més evident que mai que Catalunya necessita un marc de relacions laborals propi i un marc de riquesa propi que s'adeqüi a la realitat singular de la nostra economia", ha defensat el líder del partit independentista. I, mentre no arriba l'estat propi que la seva formació anhela, Junqueras ha apostat per avocar "tants recursos com sigui possible" en el sector exportador i per invertir en innovació, recerca i internacionalització.

Junqueras ha fet aquestes declaracions a les portes de l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts, que preisdeix, i del balcó del qual penja ara una pancarta contra el tancament de la fàbrica de Fercable, de l'empresa Prysmian, i l'acomiadament dels seus 95 treballadors. Aquesta empresa està afectada per un dels primers ERO presentats després de la reforma laboral.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
francesc fletxa barcelona
6 de març de 2012, 08.04 h

Una mostra més per comprovar que els espanyos volen ofegar-nos en l'ecconomía i després trepitjar-nos en els símbols i en els sentiments de pertinença, poca broma. La unitat és prioritària


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Joan fletxa Palamós
5 de març de 2012, 16.46 h

#15 - Tot i que no vaig votar a cap d'aquets dos partits, sí que estic d'acord que tot i tenir poca representació estan donant més joc net i independentista que tota la colla de botiflers i penjats dels altres partis, i m'encantaria que a banda de les persones que surgeixin dels moviments independentistes hi figuressin aquets polítics que almenys saben dir el nom del porc a qui correspon.
No en tinc cap dubte que molts dels que defenseu a aquesta esquerra botiflera us mou un independentisme... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
5 de març de 2012, 14.09 h

#16 Avui, 5 de març del 2012, els projectes de CiU i d'ERC són iguals: pacte fiscal amb Espanya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Isabel fletxa Barcelona
5 de març de 2012, 12.44 h

La independència només la podrem tenir si tots el que la volem la lluitem junts i tots els que trobeu tans traidors i els que només accepteu uns partits independentistes hauríeu de reflexionar una mica.
Estem a l'ANC molta gent que no som de cap partit pero això no vol dir que estiguem d'acord en anar en contra dels partits, ja que son necesaris per assolir la independència.
Per altre cantó no entenc tan d'interès en destruir a qualsevol partit, que les persones no som tontes i ja decid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
5 de març de 2012, 12.25 h

#15 si molt clares les idees, però continuo com la majoria fent costat i confiança a ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
5 de març de 2012, 12.00 h

#14 La independència s'aconseguirà a través de la política i, tot i que sóc membre de l'ANC, hi ha partits, com SI i CUP, que no necessiten que ningú els empenyi, perquè tenen les idees clares i són prou valents i conseqüents.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan fletxa Palamós
5 de març de 2012, 11.37 h

#12 - Gràcies per les correccions, mai he fardat de llest. Per mi ja ets pots perdre.

VISCA L'ANC : què serà que quant blasmo de l'Esquerra del PSOE, us sembla que sóc part dels altres asquerosos i botiflers convergents ? Mira, si et serveix d'alguna cosa, no pertanyo a CAP dels desgraciats partits que ens toca suportar, sóc sencillament un independentista i patriota que està més que tip de tota la colla de traidors que ens han estat enserronant durant aquets 32 anys de democràcia. O ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
VISCA L´ANC fletxa Catalunya
5 de març de 2012, 11.16 h

Joan de Palamós, botifleràs, corre a cobrar del CNI ( o et paga CiU directament ? ) per intentar dividir-nos tots els putos dies. O tens massa temps lliure per escopir verí a favor d´Escanya o simplement la teva feina és aquesta , no ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
5 de març de 2012, 00.55 h

#10 Buscan o busquen? La biga o la busca? Estem d'acord, qui?' Kiiiiii? setanta o vuitanta que donen voltes pel directe? El teu pais té fons de pantalla? Kiiiii? M'agradaria veure els teus vots. Suárez? Convergent convergent. Frio o calor? Estudies o treballes? Resolc el teu dubte: www.youtube.com/watch?v=xfY5Lyg14DY


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
4 de març de 2012, 19.46 h

#10 Si el tripartit no hagués desgastat Esquerra, i si el tripartit encara sumés, ja veuríem a qui donaria suport Esquerra: si a CiU o al PSC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.