directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 22:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern es limitarà a fer un informe sobre la impugnació del ple d'Ascó

Esperarà la petició del Consell Comarcal i els serveis jurídics l'estudiaran

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha assegurat aquest dijous a la tarda a Tarragona que, encara que la llei autoritzi les comunitats autònomes a impugnar la votació del ple d'Ascó per formalitzar la candidatura del municipi per acollir el magatzem centralitzat de residus nuclears (ATC), el Govern respectarà 'escrupolosament' la decisió de tots el pobles i ajuntaments, i l'autonomia local d'aquests. Ausàs ha reiterat que el Govern català no és favorable a la instal·lació de l'ATC a Ascó però que es limitarà a esperar la petició del consell comarcal de la Ribera d'Ebre per dur a terme un informe sobre les possibilitats que existeixen d'impugnar els vots del ple de dimarts passat a Ascó.

Comparteix
   

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha insistit que tan aviat arribi la petició, els serveis jurídics del seu Departament es posaran a treballar per estudiar la petició del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Ausàs ha subratllat el 'respecte absolut' de la Generalitat vers les decisions de qualsevol ajuntament del país. El conseller ha confirmat així que el Govern català no intervindrà directament per impugnar la votació favorable de l'ajuntament d'Ascó per formalitzar la candidatura del municipi a acollir el cementiri nuclear estatal. El conseller ha assenyalat que aquesta 'ha estat una decisió legal' i que, tot i l'opinió clara del govern 'que no vol el magatzem a Catalunya', han de respectar qualsevol consistori i les seves decisions.

Ausàs ha fet aquestes declaracions en el marc d'una jornada-conferència a la Cambra de Comerç, Navegació i Indústria de Tarragona on ha presentat les noves actuacions, més de 700, que el govern preveu fer a la demarcació de Tarragona en els propers dos o tres anys. El conseller ha apuntat que amb aquest compromís el seu Departament 'vol contribuir a fer front a la crisi econòmica i al sosteniment de l'activitat i la recuperació de diferents sectors'.

Les actuacions suposaran un total de 273 MEUR d'euros d'inversió al territori i, del total d'aquests, 102 milions es repartiran directament a través de subvencions que atorga el Departament de Governació als ens locals amb projectes com 'Viure al Poble'.

Les vegueries

El conseller Jordi Ausàs també s'ha referit a la nova Llei de vegueries, que continua el seu tràmit, i que l'objectiu és aprovar-la abans de finalitzar la legislatura amb el màxim de consens. Segons Ausàs, la nova reorganització territorial serà una eina per al reconeixement i el desenvolupament dels territoris catalans.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
29 de gener de 2010, 16.28 h

El nostre país no serà mai un cementiri nuclear espanyol. Ni Ascó ni Zarra! Zarra és vora de la fatidica central nuclear de Cofrents, a la frontera entre la Baixa-castella i la València on el PP té majoria absoluta . Si fóra un altre els diria voleu cementeri nuclear, per a valència ració doble! Però, crec que s´ha de tancar Cofrents, Ascó i vandellós. Si tanquen les central, potser podriem paralar del cementeri que se té qué instalar a Madrid o Moscow.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
29 de gener de 2010, 11.51 h

Com és possible que unes alcaldades d'aquesta mena, puguin tenir prioritat sobre una resolució de la generalitat, com és en el nostre cas ???. Que ningú, profà en la matèria em vingui dient que el risc d'un emmagatzament d'aquesta mena, representa un risc de contaminació ZERO. Quan algun físic, químic o expert en matèria nuclear i que obri amb honestetat i sense interessos creats i digui que el risc de contaminació és ZERO, llavors callaré. Anit, a tertúlia de RAC1, LA NIT, on hi p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Quim fletxa PPCC.
29 de gener de 2010, 08.29 h

Se´ns pixen a sobre i ens diuen que plou després es sorprendran de l´alta abstenció a l´hora d´anar a votar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.