directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Jordi Pujol a tota Espanya: Sí a la independència

L’emissió del programa Salvados confirma el que vam avançar: Jordi Pujol votaria sí en un referèndum per la independència

Comentaris 59  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 26 vots )
carregant Carregant

El programa Salvados conduït per Jordi Évole i produït per El Terrat, la productora d’Andreu Buenafuente va entrevistar a Jordi Pujol, segons els diferents avançaments fets pel programa l’entrevista prometia, sobretot pel missatge que el President Pujol enviava amb claredat a Espanya. Frases com “ja no tenim constitució” o “Catalunya rep un mal tracte” són elements que sens dubte tindran impacte a una Espanya que viu adormida o sense voler saber la veritat de la relació Catalunya/Espanya.
 



Comparteix
   

Jordi Pujol, adéu a Espanya?

Sense amagar-se Jordi Pujol se sincera, i desprès de tota una vida intentant salvar a Espanya, de fer possible la governabilitat amb el PP i el PSOE malgrat el cost electoral pel seu partit, la realitat el supera i en l’entrevista parla molt clar com pocs polítics catalans ho han fet, “Al Rei no li agradarà aquesta entrevista” o “el PP i el PSOE han utilitzat Catalunya per la seva confrontació particular” o “Zapatero ha enganyat a molta gent”
L’entrevista provocarà en alguns entorns emprenyament, però també molts espanyols agrairan que tot un President de la Generalitat parli clar, d’una voluntat ja majoritària en la societat catalana de independència tal i com diu el darrer baròmetre d’opinió política.

Jordi Pujol seria un més del 58,84% de catalans que votaria SÍ a la independència

El darrer baròmetre publicat
pel Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) confirma que una majoria de ciutadans de Catalunya votarien sí en un referèndum per la independència (58,84%), tant sols un 32,58% hi votaria en contra i un 8,58% vot en blanc o nul, amb una abstenció del 24,2%. Resultats i participació homologables per ser avalats per les instancies internacionals.

Una dada que ha passat bastant desapercebuda, un 9% de votants del PP votarien sí a la independència, amb un augment d’un punt respecte a l’anterior baròmetre i el encara més interessant, entre els votants populars contraris a la independència han disminuït 6 punts  -del 73% al 67% en contra-. En el cas del PSC, un 27,2% votarien sí i tant sols un 40,8% votarien en contra, cada cop els votants socialistes partidaris de l’estat propi són més a prop de superar als contraris.
 



COMENTARIS fletxa taronja

item
#59
Isabel fletxa Santa Eulàlia
6 de març de 2012, 09.44 h

#55 Les targetes de racionament, no se quan van quedar fora de servei, pero el racionament de menjar, oli per cuinar, petroli etc. es del que jo m'enrecordo, ho servíen en contagotes.Les cúes que he fet per l'oli..la meva mare m'enviaba i a mí s'em colaba tothom, fins que a alguna persona l'hi feie llàstima per que era ben petita (jo soc del 52) i em respectaba la tanda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
5 de març de 2012, 23.20 h

#57 La penjada de la senyera fou al 1947 a Montserrat. En un acte prseidit pel governador civil franquista, Bartolomé Hernández Barba. Uns dies després Franco va pujar amigablemet a l'Abadia. Encara uns dies després hi pujaren més ministres. No fou un acte antifranquista. Altre cosa és que alguna gent és fiqués dins per penjar una senyera...... Quina història t'han explicat, Isabel? Que no veus que és la història que s'han fabricat les elits i determinats cercles ultracatòlics? Aix... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
5 de març de 2012, 23.16 h

#51 On dius que hi va haver molta gent a la presó "sobre tot catalanistes".... suposo que volies dir sobretot Anarquistes..... o socialistes o sindicalistes (alguns d'ells catalanistes i després també gent de partits catalanistes). Ni tu ni jo: agafa algun llibre bó sobre la repressió franquista, i no facis cas de la història dels catalans que gunayaren la guerra. Avui estava fullejant una curiosa historia de la Germandat del Terç de Nostra senyora de Montserrat (FRANQUISTA). Era curiós... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
5 de març de 2012, 23.07 h

..... Ara Pujol i tota la dreta catalana, volen continuar la neteja i la imposició de la SEVA CATALUNYA, Isabel. La independència per a ells és el de menys. Un instrument neoliberal... I mira que podria ser el contrari, sinó hi hagués tant tonto útil i tant lloro manipulat. És el que hi ha, Isabel. 50, 60 anys després segueixen manant. Sí, Bwana, amb camisa blava o de pana, tant li fa. Habla Gonzálo Fernández de Cordoba: último parte de guerra, champagne a Can Ferrussola.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
5 de març de 2012, 23.02 h

#53 Pujol no va perdre la guerra, la va guanyar, Isabel. Aquest és el problema i la ignorància de molta gent. Catalunya tampoc la va perdre, sinó UNA DE LES CATALUNYES. Companys sí ho va fer, per estar amb els "rojos". Els meus respectes per ell. Per cert, el racionament va acabar al 1951, suposo que et referiras a que tu i tota les classes populars vareu perdre la guerra. Ara també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
5 de març de 2012, 19.50 h

#53 Doncs per molts d'anys Isabel. Salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
Isabel fletxa Santa Eulàlia
5 de març de 2012, 19.47 h

#52 Moltes gràcies per considerarme jove, aquet mes en faig 60, i encara recordo el raccionament que es va patir a Barcelona i fer cúa per que ens venguessin 1/4 l. d'oli, etc.
Jo també he tingut família a la presó, el meu oncle, va estar al castell de Figueres condemnat a mort, pel fet de ser ROJO.
Van ser temps molt difícils per tothom,i encara ho son, per que estém patint la pérdua d'una guerra que s'allargarà fins que ells vulguin, no mes ens queda la independencia i aixó no es ta... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
5 de març de 2012, 19.24 h

#51 Vaja Isabel, hara sí que s'ha expressat de forma entenedora. Jo no podia pas imaginar que es referís al cas de la bandera, si bé el fet pel qual va estar empresonat ara és el de menys, car possiblement jo l'hagués respost d'igual manera, perquè aquells que van morir i estar presoners llargs anys per pensar diferent, ho van fer per defensar Catalunya i/o cercar una vida millor. Però ara li he de dir Isabel que, de forma molt personal, que aquell fet al qual Vostè al·ludeix per a mi ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Isabel fletxa Santa Eulàlia
5 de març de 2012, 19.07 h

#48 Soposo que s'està parlan del Sí a la Independencia d'en Jordi Pujól i que prou ha trigat a definir-se, ¿es així?
Donç no enténc el comentari de l'anyorance del dictador.
Es cert que després de la guerra hi van estar molts a la presó per idees diferents, sobretot per catalanistes.
I el cas Palau que jo en faig referencia, es la penjada de la sanyera al 1960 (si no estic confosa) i que el van condemnar a 20 anys de presó.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Joan fletxa Palamós
5 de març de 2012, 18.59 h

És el faltat d'ètica i pocavergonya mes gran del món. Després de com va deixar Catalunya i de la forma que darrere les bardisses orienta a Mas i cia ( amb permís a voltes del corrupte, presumpte inocent, Duran i Lladre ) no entenc com gossa parlar. És clar que ell ja té la jubilació guanyada a ses illes, dins el seu luxós imperi hoteler, i sen fot de lo qe pugui passar amb Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.