directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 20 de setembre de 2024 06:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

L'Anoia perd Cal Macarró, l'únic local promotor de música d'arrel tradicional en viu

Un acord amb els llogaters va posar punt i final a la vaga de fam iniciada pel propietari del local

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Cal Macarró, local destacat per la programació estable de la música d'arrel tradicional en viu a Calaf (Anoia), tancarà definitivament les seves portes aquest cap de setmana. Després d'una vaga de fam iniciada pel propietari del local, Bernat Dàmaso, amb la qual reivindicava la renovació del contracte d'arrendament per poder continuar amb l'activitat que ha dut a terme durant els darrers cinc anys. El conflicte va sorgir després que els propietaris instal·lessin habitacions d'hotel en els pisos superiors al local, tot i conèixer l'activitat de bar musical. La difícil conciliació dels interessos dels clients de l'hotel i Cal Macarró ha provocat diverses denúncies per sorolls. Finalment, no hi ha hagut acord i el contracte de lloguer no es renovarà. La inversió feta fa cinc anys per obrir el local i els esforços per fer-ne un punt de promoció de la música tradicional acabaran aquest dissabte amb el tancament de Cal Macarró.
cal macarró
Comparteix
   

Així llavors, es clouen cinc anys d'aposta per la cultura musical dels Països Catalans, al llarg dels quals han passat per Can Macarró solistes i grups com Pomada, Dijous Paella, Miquel Gil, Pep Gimeno, Meritxell Gené, La Troba Kung-Fu, Ai, Ai, Ai, Belda i el conjunt Badabadoc, Xerramequ Tiquis Miquis, fins a una llista de 170 grups.

Durant tot aquest temps, Cal Macarró també he fet una tasca de formació i de difusió de diferents projectes i problemàtiques, a través de xerrades, jornades, tardes o nits temàtiques. El local també s’ha destacat per la promoció de la cultura i de les begudes del país, i ha realitzat també una important tasca de normalització en aquest àmbit. Tot plegat va portar-lo l'any 2008 a rebre el premi al Compromís Cultural d’Òmnium Cultural juntament amb la Comissió Organitzadora de Música Tradicional de Calaf i Alta Segarra (COMTCASE).




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
1 de febrer de 2010, 17.17 h

S'ha acabat el negoci d'ensarronar la canalla perquè treballin per quatre rals amb l'excusa de la independència i la cultura catalana eh!!!I el dels col·laboradors que el van ajudar a fer el local de franc.Ja n'hi ha prou de manipulació amb aquest tema!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
1 de febrer de 2010, 17.12 h

Us resumiré la situació breument.Aquest senyor va demanar un llicència de bar, no de bar musical, la qual li van concedir i va iniciar la seva activitat.De sobte es va passar la llicència pel forro i va començar una activitat de bar musical i café teatre sense la corresponent autorització.Aquí va ser on van comensar els problemes!!!Se'ls va buscar ell!!Com que un local al polígon, que és on es poden desenvolupar aquestes activitats legalment, era molt car, va decidir obrir al poble, pa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
1 de febrer de 2010, 17.07 h

Per fi s'ha acabat la mentida més grossa de l'alta segarra. Aquest tio ha estat manipulant a la gent amb la defensa de la cultura, i l'únic que hi havia aquí era un negoci particular que intentava salvar aprofitant-se d'això. per fi els veins podran gaudir de nits silencioses


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
30 de gener de 2010, 09.43 h

Al dueño de éste local, le importa un bledo, la cultura.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
La dreta madrilenya en contra de la violència de gènere

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.