directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 09:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol presenta un recurs d'inconstitucionalitat contra l'enderrocament d'El Cabanyal

Considera que no existeix 'l'extraordinària i urgent necessitat' que exigeix la Constitució en casos de destrucció

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El govern espanyol ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra el decret del País Valencià de mesures de protecció i revitalització del conjunt històric de la ciutat de València, que permet l'enderrocament del barri d'El Cabanyal i que deixa de considerar-lo bé d'interès cultural. Les Corts Valencianes van convalidar la decretada a mitjans del mes de gener amb els vots favorables del PP, mentre que l'oposició votava en contra al·legant la manca de constitucionalitat del decret-llei. El govern espanyol entén tal decret menysté les competències sobre protecció contra l'espoli del patrimoni històric que corresponen a l'Estat. A més, no justifica l'existència d'una 'extraordinària i urgent necessitat' que exigeix la Constitució en aquests casos.
cabanyal
Comparteix
   

Igualment, aquesta normativa convalida una actuació administrativa anterior amb caràcter retroactiu, pel que es considera que infringeix, així mateix, les exigències de seguretat jurídica, interdicció de l'arbitrarietat, proporció exigits constitucionalment.

El barri d'El Cabanyal té la consideració legal de bé d'Interès Cultural, amb la categoria de conjunt històric, declarat en 1993 per decret del govern valencià. Posteriorment, el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior perseguia la revitalització dels barris del Cabanyal-Canyamelar i establia la connexió de l'Avinguda de Blasco Ibáñez amb el front marí de la ciutat de València.

El Ministeri de Cultura va considerar el passat mes de desembre que el procés d'urbanització que preveu el Pla Especial no hauria de realitzar-se, per entendre que constitueix un supòsit d'espoli del Patrimoni Històric Espanyol, i va requerir la immediata suspensió de totes les actuacions relacionades amb ell.

La Generalitat va aprovar el Decret-Llei que es justifica en la competència que li atribueix el seu Estatut d'Autonomia en matèria de patrimoni històric, artístic, monumental, arquitectònic, arqueològic i científic, sense perjudici del que disposa la Constitució Espanyola en aquest sentit.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Jordi-80 fletxa València
30 de gener de 2010, 14.05 h

No deixa de ser la història del poli bo i el poli roïn. El PP l'únic que ha fet ha sigut executar un pla que va dissenyar el PSOE i que encara es carregava més barri.



Demà tothom a manifestar-se per la dignitat del barri i de les classes populars que en ell viuen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.