directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 22:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Detenen a Mauritània un home relacionat amb el segrest dels cooperants catalans

L'organització Al Qaeda del Magreb Islàmic va reivindicar el segrest a través del canal televisiu Al Jazeera

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La policia mauritana ha detingut un home per la seva suposada relació amb els responsables del segrest dels tres cooperants catalans, segons informa l'Agencia Noackchott d'Informació Ani. La detenció s'ha produït al quilòmetre 25 de la carretera entre Nuadibú y Noakchot. El detingut és Bou Ould Eweimar de 41 anys i treballa com a guàrdia de seguretat d'una empresa de telecomunicacions. Bou Ould Eweimar ha estat traslladat a Nouakchott per poder ser interrogat pels investigadors. El passat 29 de novembre, el cotxe on viatjaven Roque Paqual, Albert Vilalta i Alícia Gámez fou assaltat i el
segrest fou reivindicat un mes després per l'organització terrorista AQMI (Al Qaeda del Magreb Islàmic)  a través d'un enregistrament sonor difós pel canal televisiu Al Jazeera.
cooperants mauritània
Comparteix
   

El seguici de la Caravana Solidària 2009 havia sortit del Port de Barcelona feia una setmana just quan viatjava entre les ciutats de Nouadhibou i Nouachott, la capital del país, el dia 29 de novembre, un diumenge.  A les 19.30 de la tarda, el cotxe on viatjaven els tres cooperants fou assaltat a la carretera entre Nuadibú i Nuakchot . El segrest fou reivindicat per l'organització terrorista AQMI (Al Qaeda del Magreb Islàmic) el 8 de desembre a través d'un enregistrament sonor difós pel canal televisiu Al Jazeera.Durant el trajecte el cotxe escombra de la caravana, un vehicle lleuger, va deixar se seguir els altres catorze vehicles. Els companys es va adonar de la pèrdua i un dels altres cotxes lleugers va girar cua per veure què passava. És llavors quan es va trobar el cotxe buit i amb unes petjades que van fer pensar que havien segrestat els seus companys.

Uns dies més tard, l'acció va ser reivindicada per Al-Qaeda del Magrib Islàmic. A part d'aquest comunicat d'Al-Qaeda, des del dia del segrest i fins avui han passat dos mesos sense tenir pràcticament notícies del parador dels tres cooperants. Només se sap que el cooperant Albert Vilalta va haver de ser atès de les ferides de bala que va patir en el moment del segrest i que evolucionava favorablement.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.