directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 06:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern valencià demana una reunió 'urgent' amb l'Estat per tractar la inconstitucionalitat del Pla Cabanyal

El PPCV qualifica l'actuació del govern espanyol com una 'ingerència' i un 'atemptat en contra de les competències'

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El govern valencià ha demanat aquest dissabte la convocatòria 'urgent' de la comissió bilateral amb l'Estat per tractar el recurs d'inconstitucionalitat interposat divendres pel govern espanyol en contra del decret llei de la Generalitat Valenciana que permetia continuar els enderrocs al Cabanyal. En una ple extraordinari, l'executiu Camps també ha redactat un comunicat en el qual sol·licita a les Corts Valencianes una sessió plenària urgent per debatre aquest recurs. La portaveu del govern, Paula Sánchez de Léon, ha tornat a definir l'actuació del govern espanyol com una 'ingerència' i un 'atemptat en contra de les competències'. Per altra banda, la Plataforma Salvem el Cabanyal ha convocat una manifestació en contra dels enderrocs demà diumenge a les 12h sota el lema 'El Cabanyal es nostre i el volem sencer i viu!'.
paula sánchez de león, PPCV
Comparteix
   

El govern valencià demana situar el debat al voltant del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del barri del Cabanyal de València en el 'terreny polític'. Així ho ha fet saber la consellera de Justícia i portaveu de la Generalitat Valenciana, Paula Sánchez de León, que ha comparegut davant els mitjans després de la reunió extraordinària del Consell celebrada aquest dissabte.

Sánchez de León ha considerat un 'atac polític' la decisió del govern espanyol de presentar un recurs d'inconstitucionalitat en contra del decret-llei del Consell que permet l'ajuntament de València continuar amb els enderrocs al barri mariner de la ciutat. La portaveu del govern valencià ha qualificat la resolució de l'executiu Zapatero com 'atemptatòria' en contra de les competències valencianes.

La també consellera de Justícia ha destacat el fet que el govern espanyol no hagi exhaurit el termini de tres mesos per a presentar aquest recurs que ignora, ha dit, les sentències que avalen el procés de reforma del barri.

Per aquest motiu, ha comunicat que el govern valencià demana la convocatòria urgent de la comissió bilateral Estat-Generalitat Valenciana i que traslladarà a la presidenta de les Corts Valencianes, Milagrosa Martínez, una petició de sessió plenària extraordinària per a que les forces polítiques valencianes debatin el recurs d'inconstitucionalitat.

Al seu costat, el portaveu del PP a les Corts i conseller d'Immigració i Ciutadania, Rafael Blasco, ha definit l'actuació del govern espanyol com 'atac frontal a l'autogovern valencià'. Blasco ha reiterat l'opinió del govern valencià que determina que 'no hi ha cap espoli' al PEPRI del Cabanyal i ha lamentat que aquest 'atac' es produeixi per voler 'obrir un carrer', referint a l'ampliació de l'avinguda Blasco Ibañez fins al front marítim de València.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Antoni fletxa Esparraguera
1 de febrer de 2010, 21.02 h

Can son d’exerits aquest nois i noies del PP, ara resulta que s'enrrabietan i posant el crit al cel perquè el govern espanyol els a posat un recurs d’ inconstitucionalitat perquè no destrossin el barri del Cabanyal de València, i sant enfadat, que i farem, son demòcrates.

Angelets meus, no sent recordeu del que vàreu posa vosaltres al estatut de Catalunya, no dieu que va ser per defensar la democràcia, que u vàreu fer per responsabilitat democràtica, que realment el tribunal co... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.