directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 01:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas-Colell s'absté en la votació de l'objectiu de dèficit i denuncia que el repartiment que ha dissenyat el Ministeri d'Economia no és 'proporcional'

El conseller d'Economia català suggereix que el de l'administració central baixi al 3,8% l'objectiu però aclareix que 'aprova globalment' el posicionament de Rajoy

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, s'ha abstingut aquest dimarts a la votació sobre els objectius de dèficit per a les comunitats autònomes que el govern espanyol ha sotmès a criteri del Consell de Política Fiscal i Financera. Es tracta, ha dit, d'una abstenció a l'espera de veure com concreta l'executiu espanyol els pressupostos generals de l'Estat i si hi incorpora corresponsabilitat. El conseller considera que el repartiment que ha dissenyat el govern espanyol no és equitatiu ni proporcional, i suggereix a l'Estat que apliqui a l'administració central els mateixos criteris i rebaixi el seu límit de dèficit al 3,8% en comptes del 4%.

Comparteix
   


Etiquetes
Mas-Colell ha explicat que malgrat que Catalunya 'aprova globalment' el posicionament del govern de Rajoy per a la reducció del dèficit, considera que "la distribució de l'esforç entre comunitats autònomes i administració general de l'Estat no és proporcional", perquè l'administració central 's'ho ha posat massa fàcil'. A més, segons el conseller, aquesta és una abstenció 'a l'espera dels pressupostos generals de l'Estat', on caldrà mirar ingressos i despeses 'però també quines mesures hi ha de corresponsabilització perquè molta de la despesa de Catalunya depèn de normativa estatal'. 

Suggereix a l'Estat que rebaixi el límit de l'administració de l'Estat al 3,8%
En aquest sentit, recorda que 'l'esforç que es demana a les comunitats autònomes i el govern central ha de ser proporcional', de manera que 'si ha de ser de l'1,5% per a les comunitats autònomes', l'administració central 'ha de fer un esforç similar en la seva pròpia despesa' i per tant 'proposaríem que en comptes del 4% fes el 3,8% de dèficit màxim'. 'Això seria un esforç proporcional que enviaria la senyal que realment totes les administracions de l'Estat estan fent l'esforç que cal', ha dit. Segons Mas-Colell, això 'és necessari' perquè 'si l'Estat ha d'arribar globalment al 3% al 2013 més val que l'administració de l'Estat sigui exemple de rigor i disciplina'. 

'A l'Estat hi ha marge'
En aquest sentit, el conseller ha recordat que Catalunya ha fet esforços importants de maniobra. 'Hi ha moltes coses que ha fet Catalunya, que afecten a la seva administració, que també pot fer l'Estat', ha dit, 'i no veig perquè hi ha d'haver coses que afecten l'administració de la Generalitat i puguiin no afectar a la de l'Estat. Hi ha marge a l'Estat', ha sentenciat.

Mas-Colell no ha demanat, de moment, que aquesta rebaixa de dues dècimes dels objectius per a l'administració central passi a les comunitats autònomes, de manera que puguin assolir l'1,7% de dèficit. 'No ens fa por el rigor, el que demanem és que l'adminsitració general de l'Estat s'imposi el mateix rigor', ha dit.

Segons el conseller, Catalunya no ha votat en contra d'aquest repartiment 'perquè no volem enviar cap senyal que pugui confondre el compromís intens de Catalunya amb l'austeritat'. Un compromís, ha recordat, 'que estem exercint des del principi de la legislatura'.

Mas-Colell també ha apuntat que el Govern no es planteja un augment d'impostos. 'Si s'han de fer coses, afectaran a la despesa', ha dit, 'però no a ingressos'. En tot cas ha recordat que això ja està establert als pressupostos.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Alfonso fletxa San Cucufato del Valle
7 de març de 2012, 13.37 h

Por supuesto que no se han opuesto: está en juego la economía de toda la comunidad autónoma. La pela es la pela, eh?, cuando se trata de dinero os olvidáis del provincianismo nacionalista, verda`? :-) Qué iteresante.. se repite siempre...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
xavier fletxa sabadell
7 de març de 2012, 13.27 h

Perque ferho en contra, qued alleig, suposo... enfi.

http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

SIMULADOR OPLITIC, ECONOMIC, MILITAR I SOCIAL.

PLANTEM CARA A L-ESPANYOLSIME

http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

US HI ESPEREM


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
7 de març de 2012, 13.21 h

#5 Sí, aquests assalariats a la PPvergència, tan poca vergonyes o més que llurs mateixos amos, es dediquen a torpedinar els digitals puntuant en vermell, i qui sap si també és un d'aquests que fan comentaris en aquest fòrum, aparentant ser uns fatxes disfressats, si bé moltíssims dels PPvergents, no cal que es disfressin perquè ja ho són de mena i d'obra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de març de 2012, 13.13 h

La quantitat del suborn deu haver estat fantastica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Pep fletxa Vallès
7 de març de 2012, 13.06 h

#4 Dimecres, 7 de març a les 12:26 ja teniu 4 vots negatius. Com es nota que als assalariats de CyU els hi han tocat el crostó per que treballaven poc. Si feu un repàs per els digitals veureu que la activitat dels ciber-convergents s'ha disparat fins a igualar la que tenien en el millor dels tripartits.
I no només dels anónims de tropa, també els comentaristes a sou (Aira, Sanchis, Alexandre, Bordas, Alvaro, Comes, Rahola i tutti quanti) també han incrementat les dosis de plom contra qua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
7 de març de 2012, 11.23 h

Convergents, traïdors, desgraciats, poca vergonyes. No teniu decència ni moral, traïu al poble tres vegades cada dia, només voleu mantenir el poder per a embutxacar-vos uns sous que no us mereixeu ni per caritat. I la meva educació no em permet dir-vos altres qualificatius més d'acord amb la vostre personalitat de mercenaris.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Àngel fletxa Barcelona
7 de març de 2012, 09.22 h

S'absté, d'una forma pactista i moderada, per a mi insuficient, i encara el Montoro li fot bronca. Prou d'anar per les bones! España, historicamente, només entend el llenguatge de la garrotada(recordeu la pintura de Goya).


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
7 de març de 2012, 09.16 h

Sr, Mas Colell, que més vol?, perquè no diu les coses sense por com fan ELLS i es posa al costat del poble, sobretot al que l'ha votat, si més no els del grup a qui "pertany"


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Francesc fletxa Sant Pol de Mar
7 de març de 2012, 07.31 h

Motiu 1871 per a voler la independencia de Catalunya: ESTEM GOVERNATS PER INUTILS
Motiu 1872 per a voler la independencia de Catalunya: Els que estan a la Generalitat diuen unes coses i en fan unes altres. CiU=botiflers


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.