directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 00:00 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Víctimes a la N-II, víctimes d’un “pelotazo”

Un conveni abusiu entre Foment i ABERTIS és la causa principal del retard en el desdoblament de la N-II que, només en el tram gironí acumula 65 víctimes des del 2008.

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Batejada com el corredor de la mort, és una carretera insegura i lenta. Una via amb obres inacabades amb pedaços, que acumula promeses i terminis incomplerts, embussos, accidents i pèrdues de vides humanes, a més, dels greuges econòmics que suposa l’aplaçament sense data del desdoblament de la N-II. La clau de la resposta a tant de despropòsit i de desídia rau en la signatura d’un conveni entre Foment i ABERTIS pel  tercer carril de l’AP7, que fa inviable el desdoblament de la  N-II i N-340 i que pot suposar uns beneficis de més de 2000 milions d’euros per a ABERTIS.
 

Comparteix
   


Etiquetes
N-II la carretera de la mort i l’especulació

Les paraules del conseller de Territori i Sostenibilitat  Lluís Recoder expliquen  la situació en la que es troba la vi:"no pot ser que tinguem la N-II en la situació en la que la tenim, amb la quantitat de cotxes que hi passen cada dia, amb obra feta i abandonada", i , "És absolutament inadmissible".

La qüestió  és per què no es va desdoblar la s N-II i N-340 primer?. I com pot ser que un conveni clarament abusiu que malbarata recursos del sector públic, beneficia a uns pocs i posa en perill la vida de moltes persones no és qüestionat ni denunciat?.

Història d’un “pelotazo”

A l’any 2006 el Ministeri de Foment, amb Magdalena Álvarez al cap davant,  va signar un conveni amb l’empresa ABERTIS per la construcció del tercer carril de l’autopista AP-7. Amb una inversió prevista a càrrec d’ABERTIS de 500 milions d’euros, però real de 350 milions d’euros, l’obra i el conveni s’han convertit en un negoci milionari i suposa un impediment pel desdoblament, llargament ajornat, de la N-II i la N-340.

Els serveis jurídics del ministeri  ja van advertir que el conveni  era incompatible amb el desdoblament i que  provocaria un desequilibri econòmic de la concessió. L’actual Ministra de Foment Ana Pastor va afirmar que “els 350 milions d’euros inicials de la inversió és poden convertir a l’any 2021 en més de 2000 milions d’euros”.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
Raül fletxa Sant Llorenç de la Muga
28 de juny de 2012, 23.43 h

Cal atacar La Caixa alli on més mal els fa.
Retireu totes les domiciliacions i tanqueu tots els comptes que hi tingueu oberts.

Ra.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan Besora fletxa Lloret de Mar
7 de març de 2012, 20.51 h

Encara ens en pasen poques! Ens en fan una darrera de l´altre, i els catalans segueixen obstinats a donar el vot als partits que fan "la puta i la ramoneta" en el tema de la dependencia, i mai no és volen arriscar a donar suport a cap partit que en el seu programa té com a opció primera la no dependencia del nostra pais al estat veï. Per tant amb aquest comportament ens queden molts anys de passarles magre, i a més a més, d'estar continuament menyspreats per l'estat espanyol. Tot plegat... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
xavier fletxa sabadell
7 de març de 2012, 13.21 h

Impresionant, quin frau...


http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

SIMULADOR OPLITIC, ECONOMIC, MILITAR I SOCIAL.

PLANTEM CARA A L-ESPANYOLSIME

http://www.erepublik.com/es/referrer/Xavir

US HI ESPEREM


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Josep fletxa Barcelona
7 de març de 2012, 11.02 h

#4 Autopista i gratuita són paraules antagòniques!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
pere fletxa reus
7 de març de 2012, 09.24 h

si és veritat Tots estem anesteziats per la demagogia d´uns i d´altres.Però el poder està a Madrid.Les mentides,les burles,els boycots ens venen de Madrid i reste d´Espanya.La insolidaritat,el despreci i odi ens ha vingut d´allà.Nosaltres, només volem que no s´ens posin pals a les rodes i que respectin la nostra cultura.Però ull! que volem destruïr el castellà Si al menys fossin eficaços,competitius,europeus.I es que tampoc,perqué no sols son aeroports inviables,sinó que han o... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Rafa Jiménez fletxa Empuriabrava
7 de març de 2012, 09.20 h

Desdoblar la NII és una barbaritat ecològica, ja s'està ampliant l'AP-7 nord (per cert, quan s'acabaran les obres...), tenim el tren (convencional i TGV), la MAT, ja hi ha prou de tallar pel mig un dels territoris més impressionants dels Països Catalans. El que s'hauria de fer és arreglar els punts inacabats i negres de la NII i deixar la AP-7 amb 3 carrils o 4 al seu pas per Girona GRATUÏTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Rauric fletxa La Guingueta
7 de març de 2012, 09.04 h

Excuses en tenen moltes però només fer una ullada a la manca d'inversions a RODALIES de Barcelona en els anys del amic Zapatero ja diuen molt de com ens tracten els espanyols, prometen moltes coses quan venen els seus ministres a Catalunya i un cop han marxat ja no se'n recorden.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
7 de març de 2012, 07.31 h

Pues si es así, la Generalitat forma parte de ese pastel, ya que hace 12 años que cobra de los impuestos de ABERTIS. Y fíjate, esta callada como una puta ( Lo general ).
ENGAÑADOS, ANESTESIADOS POR EL NAZIONAL-CATALANISTMO, ESO ES LO QUE SOIS TODOS !!!!!, OS ROBAN LA CARTERA EN VUESTRA PROPIA CASA Y OS CREEIS QUE ESTOS MISMOS ECHEN LA CULPA AL GATO ( MADRIT ). POBRES DESGRACIATS!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Pep fletxa Barcelona
7 de març de 2012, 07.11 h

Una veritable vergonya, si a sobre tot es culpa d'un conveni de molts diners, encara l'escandol és molt més greu. Indignat


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.