directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 07:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Salvem el Cabanyal capitaneja una manifestació contra 'l'espoli' del patrimoni valencià

El govern espanyol ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra el projecte urbanístic del govern valencià

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

La plataforma cívica Salvem el Cabanyal ha convocat per aquest diumenge una manifestació en contra del decret-llei aprovat el passat 7 de gener pel govern valencià per continuar les obres al barri marítim del Cabanyal de València, considerades pel Ministeri de Cultura espanyol un espoli del patrimoni històric. La concentració iniciarà la marxa a les 12h a l'encreuament entre el carrer de la Reina i l'avinguda Tarongers de la ciutat. Tot i que el govern espanyol ha presentat un recurs d'inconstitucionalitat envers la decretada del PPCV, el govern valencià es manté en la pugna i ha demanat una reunió 'urgent' amb l'Estat per tractar el Pla Cabanyal en considerar el recurs una 'ingerència' i un 'atemptat en contra de les competències'.
cabanyal
Comparteix
   

Des de 1998 la Plataforma Salvem el Cabanyal lluita per la defensa i la rehabilitació integral del barri del Cabanyal-Canyamelar a partir de la convicció que tota acció sobre el barri ha de respectar les seues característiques humanes, socials, històriques i arquitectòniques. En aquest sentit, s'ha implicat al cent per cent per tal de denunciar 'l'espoli del patrimoni' que suposa el projecte urbanístic que defensen l'ajuntament valencià i la Generalitat. Amb el suport de l'oposició política al País Valencià, la plataforma va demanar al Ministeri de Cultura espanyol la intervenció de la Unió Europea en la qüestió dels polèmics enderrocs. Amb el mateix objectiu s'ha convocat la mobilització d'aquest diumenge, mitjançant la qual demanaran al consistori municipal i al govern autonòmic que aturin el projecte i acatin l'ordre ministerial que considera que la connexió del centre de la ciutat amb la façana marítima, passant pel barri mariner del Cabanyal, suposa un 'espoli'.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Jordi-80 fletxa València
31 de gener de 2010, 16.31 h

Per cert, l'únic partit independentista que estava aquest matí a la mani, al costat dels veïns i del poble, era Esquerra. Ni Reagrupament, ni Suma Independència ni totes eixes collonades estaven aquest matí a València defensant el Cabanyal. FETS, NO XERRAMECA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jordi-80 fletxa València
31 de gener de 2010, 15.44 h

La manifestació ha estat multitudinària. Desenes de milers de persones han eixit al carrer a mostrar la seua dignitat com a poble. Ara cal que tota eixa demostració al carrer es convertisca en poder polític. I al PSOE no se li ha vist.



QUE EL PSOE NO S'APROFITE DE LA FEINA I DE LES REIVINDICACIONS DEL POBLE I DE L'ESQUERRA VALENCIANISTA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.